woensdag 6 juli 2016

Akoestische slang

Deze verbinding dient geluid te dempen van bijvoorbeeld ventilators. Ook worden deze slangen bij woningen tussen het kanaalwerk en de ventilator geplaatst. De geïsoleerde ventilatieslangen zijn voorzien van een thermische en akoestisch geluiddempende laag die het geluid van de af- en aanvoer van lucht verminderen. De binnenkant van de slang bestaat uit een eveneens flexibele en bovendien geperforeerde slang. Een akoestische slang wordt gebruikt om roosters, ventielen, woonhuisventilatoren of WTW-units op een kanalensysteem aan te sluiten.


Door de akoestische eigenschappen van de slang worden geluiden geabsorbeerd en deels naar buiten uitgestraald.

Sonodec akoestische slang - meter. Buiten deze binnenslang bevindt zich een glaswol-isolatielaag van 25mm. Akoestisch geïsoleerde aluminium flexibele slang. Een barrier voorkomt dat glaswoldeeltjes uit de isolatielaag zich in de luchtstroom begeven.


Dit ventilatiekanaal is geschikt als geluidsdemper voor uw WTW installatie. De flexibele kanalen zijn uitermate geschikt voor WTW-ventilatiesystemen. Een akoestisch geïsoleerde slang of demper bestaat altijd uit een geperforeerde binnenslang met daaromheen een isolatielaag en een buitenmantel.


Er zijn twee soorten demping, namelijk demping door de slang (invoegverlies demping) en demping door de wand.

Bij een akoestiche slang is de demping door de slang hoger dan de wandreductie. Sluit de Duco-box goed aan met akoestische slangen. De akoestische producten van Acosorb zijn gemaakt voor plafonds en wanden. Deze flexibele slang is zowel thermisch- als akoestisch geïsoleerd.


De buitenmantel is met glasvezel versterkt. Flexibele slangen worden gebruikt om bijvoorbeeld een rooster met plenum aan te sluiten op het kanalensysteem, akoestische slangen bieden uitkomst bij situaties waar extra geluiddemping of het voorkomen van overspraak. Om condensvorming tegen te gaan bij koeling worden thermische slangen toegepast. Controleer de akoestische slang en het oorstukje op oorsmeer of vocht. Neem contact op met uw audicien als het probleem zich blijft voordoen.


Wij leveren een omvangrijk assortiment flexibele slangen voor elke toepassing. Aluminium slangen , kunststof slangen , rubber slangen en metalen slangen behoren tot onze specialiteit. Ook bieden wij een uitgebreid programma slangklemmen en koppelingen. Ook bent u bij ons aan het juiste adres voor alle toebehoren, zoals slangklemmen, montageringen, terugslagkleppen voor de flexibele slang of een verbinding voor de flexibele slang.


De geïsoleerde flexibele slangen zijn thermisch en akoestisch geïsoleerd met een speciaal ontwikkelde glasvezelisolatie. Flexibele akoestische slang voor montage aan de woningzijde van de warmteterugwinunits en voor de woonhuisventilatoren. SONOCONNECT is een thermisch en akoestisch geïsoleerde slang , bestaande uit een microgeperforeerd binnenkanaal van het ALUCONNECT type en een gemetalliseerde buitenbekleding in polyester. De nieuwe roze glasvezelisolatie werd speciaal ontwikkeld voor flexibele slangen.


Rodaco flexibele slangen Flexibele geluiddempers en luchtbehandelingsslangen Aluflex 2-Laags fijngeribbelde aluminium luchtbehandelingsslang, onbrandbaar.

RVS slang 1-Laags fijngeribbelde RVS slang. Deze slang is geschikt voor toepassing in mechanische ventilatiesystemen, luchtbehandelingsinstallaties en warmteterugwinning. Zeer geschikt voor locaties waar hoge eisen worden gesteld aan de akoestische en thermische eigenschappen van de flexibele slang. Zilenz is gespecialiseerd in akoestische oplossingen voor particulier en bedrijf.


Met onze oplossingen bent u in no-time af van die vervelende nagalm in uw woonkamer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts