vrijdag 15 juli 2016

Vergunningvrij bouwen tuinhuis

Geniet van uw nieuwe tuinhuis, snel gebouwd door echte specialisten. Prachtige eindresultaten met een lange levensduur, bekijk nu ons assortiment! Wilt u meer weten over ons?


Zoekt u meer informatie over ons? Benieuwd wat wij al gemaakt hebben?

Opzoek naar onze werkwijze? Gratis bezorgd en laagste prijs. Het kopen of bouwen van een tuinhuis begint bij Mholf. Bekijk ons ruime aanbod en vraag eenvoudig een offerte aan!


Door bestemmingsplan meer vergunningvrij ! In dat geval kan het zijn dat u toch geen vergunning hoeft aan te vragen, ook al valt het bouwplan niet binnen de standaard regels voor vergunningsvrij bouwen. Wat is een tuinhuisje precies?

Een tuinhuis is een vrij klein, simpel bouwwerk, bedoeld om in eigen tuin of volkstuintje te plaatsen. Vaak wordt het gebruikt voor opslag, fietsenhok of hobbyruimte. Bouwt u een tuinhuis van 10mof minder dan geldt in de regel geen vergunningsplicht. Wanneer vergunningvrij bouwen ? Of een bijbehorend bouwwerk vergunningvrij bij een hoofdgebouw is toegestaan, hangt af van verschillen-de dingen.


Eerst moet duidelijk zijn op welk gedeelte van het erf vergunningvrij mag worden gebouwd. Met de omvang van dat erfgedeelte is te berekenen hoeveel daarop mag worden gebouwd. U heeft een tuinhuisje gevonden, wat helemaal aan uw wensen voldoet, op onze website. U voldoet voor zover ik kan nagaan aan alle voorwaarden voor vergunningvrij bouwen.


U mag maximaal mdirect tegen de erfgrens van de buren bouwen. Ook als u de meest ongunstige verdeling van de bouwwerken aan zou houden ( tuinhuis in de ene hoek en de carport in de andere hoek) overschrijdt u deze grens niet. Meestal vergunning nodig, soms vergunningvrij bouwen. Alle vergunningvrije situaties staan in Bijlage II van het Besluit omgevingsrecht (Bor).


Staat uw type bouwplan niet in dit besluit? Dan moet u een vergunning aanvragen. Sinds een aantal jaar is het mogelijk bijgebouwen met een kap en hoger dan meter te bouwen.

Dit geldt alleen voor bijgebouwen die op een afstand van minimaal meter vanaf het hoofdgebouw (de woning) staan. Wij realiseren uw droom tuinhuis! U krijgt direct een bevestiging. De activiteit bouwen valt alleen onder de Wabo wanneer daadwerkelijk sprake is van bouwen.


In de praktijk blijkt er toch een lastig grijs gebied te bestaan. Is het opgangen van een reclamedoek bijvoorbeeld bouwen waar u vergunning voor nodig heeft voor de activiteit bouwen ? Info over vergunningvrij bouwen tuinhuis. Tuinhuisjes van alle merken op beslist. Resultaten van zoekmachines! Dit is een véél voorkomende situatie en een groot risico dat je loopt wanneer je iets vergunningvrij bouwt.


Door het wijzigen van de regels voor vergunningvrij bouwen is het bouwen van een bouwwerk in een achtertuin vereenvoudigd. Voor burgers en bedrijven is dat in eerste instantie natuurlijk ontzettend handig. Een tuinhuis met zo'n spectaculair uitzicht, wie wil dat nou niet? Het bespaart het een hoop tijd. Niet iedereen heeft een tuin die aan een meer grenst, maar we weten zeker dat dit mooie tuinhuis in iedere tuin past.


Je zult het haast niet geloven, maar dit tuinhuis kun je helemaal zelf bouwen. De instructies vind je hier. Moet er worden gesloopt en komt er minimaal kubieke meter sloopafval vrij, dan hebt u hier over het algemeen toestemming voor nodig van de gemeente. De verwijdering van asbest mag nooit zonder vergunning.


Kappen van bomen in uw eigen tuin gaat ook niet altijd. Geldt een bestemmingsplan dat er inzage is gelegd ook als toetsingskader voor het vergunningvrij bouwen ? Kan er vergunningvrij worden gebouwd bij projecten die nog niet in bestemmingsplan zijn opgenomen? Kan er sprake zijn van vergunningvrij bouwen bij het overgangsrecht?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts