vrijdag 8 juli 2016

Middel tegen luis op planten

Online, open-access, multidisciplinary journal from Nature Research. Including plant biotechnology, breeding, cell biology, development, genetics and more! Alle soorten en maten Planten.


Hét online tuincentrum met meer dan 10. Bekijk dan snel onze assortiment!

Daarom vandaag methodes om bladluizen te bestrijden. Als u er niet tegen optreedt kunnen uw planten er flinke schade van ondervinden. Lees hier hoe u luizen in uw rozen kunt bestrijden. Bladluis bestrijden op planten. We hebben de planten weer vrolijk voor het raam staan en de tuin bloeit weer op.


De zomer komt eraan en de natuur ontluikt.

We brengen menig verloren uurtje door in onze eigen tuin en genieten van alles wat groeit en bloeit en groen is. Luizen bestrijden op de planten , zowel binnen als buiten.

Je hebt nodig een scheut groene zeep en een scheut spiritus en ruim water. Vermeng dit goe doe dit in een plantensproeier, en ga daar de luizen mee te lijf. Vrijwel alle luizen planten zich voort door middel van A-seksuele voortplanting, hierbij is er geen interactie tussen sekse nodig.


De luizen schudden het teveel aan bladsuikers wat zij eten uit, dat gekend is als honingdauw, daar zijn mieren verzot op. Luizen produceren bij gunstige omstandigheden nakomelingen zonder vleugels, echter bij ongunstige omstandigheden hebben de larve vleugels. Op deze manier kan de plaag zich snel uitbreiden naar andere planten. Boek het OP, Chaweng Beach. Hieronder een overzicht van de beste middelen tegen luis.


Klik op de link of op het plaatje om naar de webshop te gaan. Naast lieveheersbeestjes zijn sluipwespen en hun larven de natuurlijke vijand van de bladluis. Ook zij voeden zich met de luis en kunnen worden ingezet als natuurlijk middel om luis tegen te gaan. Er zijn chemische middelen tegen bladluizen verkrijgbaar, kant en klaar in spuitbussen of spray-flacons.


Een andere natuurlijke vijand is de oorwurm. Onder andere te koop bij plantenwinkels, dierenwinkels, tuincentra en bouwmarkten. Gebruik geen chemische middelen in de aanwezigheid van kleine kinderen of huisdieren. Wolluis (of Dopluis) herken je doordat bladeren vergelen, plakkerig worden, en vervormen.


In elk geval kan je hieronder lezen hoe je die wolluizen (of dopluizen) op natuurlijk manier en op chemische manier bestrijdt.

Vaak verliest de plant ook blad. De plant heeft in de ‘oksels’van de bladeren en langs de stengel vaak pluisjes. Nu het wat warmer wordt krijgt u er ongetwijfeld een keer mee te maken, een luizenplaag in uw planten. Luizen op planten kun je milieuvriendelijk verwijderen door een mix van water en zeepsop te mengen in een plantenspuit. Nog milieuvriendelijker is water met knoflook mixen tevens zijn slakken ook niet dol op knoflook.


Neem een liter water, kook daar teenjes knoflook in gaar en laat alles geheel afkoelen. Zeef alles met een pantykousje en voeg er twee doppen vloeibare driehoekzeep aan toe. Sterke planten hebben minder last van luizen , ze hebben dan ook minder snel bestrijdingsmiddelen nodig. Vul een planten spuit en ga hiermee de planten die luis bevatten te lijf. Bestrijding Als er al zoveel luis op de plant zit kan je het met brandnetelaftreksel inspuiten.


Dit middel is niet heel sterk dus je moet het wat vaker herhalen. Als het echt niet werkt kan je er ook wat groene zeep doorheen mengen. Bomen en planten hebben altijd bestaan na de bewassing van de aarde. Tips tegen bladluis in je tuin Wanneer een plant in goede conditie is, zal deze minder snel last krijgen van bladluis. Maar wanneer je toch last hebt van bladluis kun je met de volgende tips op een natuurlijke manier de bladluis bestrijden.


Spuit de planten in met een mengsel van half water en half spiritus en de bladluis zal snel zijn verdwenen. Een aftreksel van tabak in water is ook een goed middel. Kook een handje tabak in water en sproei het mengsel over je planten.


Blijf regelmatig je planten controleren om te zien of de bladluizen wegblijven. Aftreksel van tomatenbladeren tegen bladluizen. Dit is ook een zeer doeltreffend middel. Maar let op , sommige mensen zijn gevoelig voor planten uit de nachtschade familie en kunnen een allergische reactie vertonen bij het contact met de bladeren ervan.


Luis in de tuin: bestrijding van bladluis op planten Luis op de planten in je tuin, wat doe je er aan? Bij jonge planten is de luis vaak groen, dan valt het nauwelijks op. Ook geeft luis een glimmen kleverig stofje af, dat honingdauw wordt genoemd. Doe de oplossing in een schone sprayflacon of een plantenspuit, en bespuit de plant.


Er zijn diverse chemische insecticiden en biologische bestrijdmingsmid… Goedkope manieren om hoofdluis te bestrijden en te voorkomen Hoofdluis is een veel voorkomend probleem dat vaak bij kinderen op de basisschool voor komt. U krijgt direct een bevestiging. Een middelgrote bewegelijke luis. Kleur varieert van wit tot groen komt op planten uit meer dan families voor. Oleanderbladluis (Aphis Nerii).


Een grote luis geel van kleur met opvallende zwarte ogen. Gevlekte bladluis (Aulacorthum Circumflexum). Aangetaste planten kunnen zo verzwakken dat ze uiteindelijk doodgaan.


Handig bestrijdingsmiddel tegen luis , bladluis, wolluis, dopluis en spint. Voor uw siertuin, balkon en kamerplanten. Win ventilatie- en aircosystemen kunnen luis en spint verspreiden. Behandel uw planten tijdig.


Let op : Alleen te bestellen in combinatie met een plant of pot, m. Wolluis (is hetzelfde als dopluis) is het vervelende diertje op je vergeelde planten. Hier kan je lezen hoe je dat doet, wolluis bestrijden. Het lijf van de luis ziet eruit als een zespotig kevertje of mini sprinkhaantje. Ze worden niet groter dan millimeter en hebben twee opmerkelijke buisvormige organen aan de achterkant van hun peerachtige lijf. De bladluis zit eigenlijk altijd in groene planten tussen het blad en de stengel in, vooral in de top van de plant.


Wolluis kan op veel verschillende kamerplanten voorkomen. Wolluis in hortensia bestrijden doe je simpel door de luizen van het blad te vegen. Spuit de luizen en eitjes zelf van de plant af door middel van een krachtige plantenspuit met water. Giet bij de wortels van planten die gevoelig zijn voor ziekten en schimmels zoals komkommers, rozen, aubergines, etc. Spuit elke dag tot de wolluizen verdwenen zijn.


De volgende planten zijn gevoelig voor zwarte luis : tuinboon, pronkboon, suikerbiet, sommige zomer bloemen, kersenbomen, sommige heesters enz. Op deze planten komen meerdere generaties, ongevleugelde, in koloniën levende luizen voor. Ook komen gevleugelde luizen voor, die zich verspreiden naar andere planten. Mayonaise en azijn zijn twee bondgenoten als het aankomt op het bestrijden van hoofdluis en neten. Beide sprays zijn natuurlijke pesticiden die een bladluisferomoon afstoten waardoor de beestjes in de war raken.


Ze laten zich los door het feromoon en vallen van de plant. Doe het mengsel in een vernevelaar (plantenspuit) en spuit dit op de planten (ook de onderkant van de bladeren!). Los de zeep op in het warme water en laat daarna afkoelen. Zo’n doosje larven lieveheersbeestjes kun je bijvoorbeeld via internet kopen. Spint is een hardnekkige plaag voor de kamerplant.


Je kunt ook andere middeltjes tegen luis kopen, maar doe er dan wel eentje op natuurbasis. Dat is beter voor de natuur. Door gaatjes in de plant te prikken zuigt spint sappen uit de plant. Hierdoor kan de plant zelf geen voedingsstoffen transporten of opnemen. Wanneer de plaag langere tijd aanblijft zal dit de bladeren en de plant dusdanig verzwakken dat de plant zal sterven.


Ze zullen er dus alles aan doen om het de bladluis naar hun zin te maken. Rond de stam van de bomen hang je hiervoor een lijmband of bij andere planten kan je de aaltjes tegen de mieren inzetten. Gaasvliegen zijn een andere natuurlijke vijand van de bladluizen. Deze zet je best uit op een haag die last heeft van blad of wolluizen. Herhaal dit na een aantal dagen voor een luis vrij resultaat.


Spuit op een dag zonder zon, zodat de plant niet verbrand. Er zijn eco middelen tegen bladluizen verkrijgbaar, kant en klaar in spuitbussen of spray-flacons. Kant en klaar eco bestrijdingsmiddel tegen bladluizen uit de winkel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts