woensdag 13 juli 2016

Wanneer heg planten

Goedkoopste landelijke bezorging. Bestel direct bij Haag-Planten. Alle haagplanten vind je op beslist. Let op dat je er niet voor kiest om deze haagplant een langere tijd in deze bak met water te laten staan, dan krijgt de haagplant weer te veel water.


Het dompelen is om uitdroging te voorkomen.

Zorg bij het plaatsen van de haagplant dat de wortels gelijkmatig verdeeld zijn en dek de haagplant toe met de uitgegraven (bemeste) grond. Wanneer een struik planten ? Planten die in pot zijn geteel kunnen het het hele jaar worden geplant, maar liefst van september tot juni. Planten met een blote wortel of kluit kunt u alleen planten als ze in winterrust zijn: vanaf oktober tot begin april, afhankelijk van het soort en de weersomstandigheden. Bij Haag- Heg zijn wij specialist in de Liguster en kunnen u daarom van het beste advies voorzien. In deze blog post delen wij wanneer een Liguster te planten.


Bind de hoge haagplanten elk jaar een stukje verder aan de boog. In drie tot vier jaar is de boog compleet begroeid.

Tip: Laat een bodemonderzoek doen voordat je de haag planten gaat. Zo kom je erachter wat onder meer de zuurgraad van je grond is en kun je uitzoeken met welke planten en middelen je je tuin gezond houdt. Een veel gestelde vraag is wanneer het de beste tijd is om beukenhagen te planten. Het antwoord is gemakkelijk af te lezen aan de beuken zelf: Als de blaadjes bruin zijn geworden kan er vanaf het najaar weer geplant worden totdat er weer nieuw blad aan de beuk komt. Beukenhagen planten kan van eind oktober tot medio april.


Haagbeuk en beuk zijn veel gebruikte haagplanten , lijken sterk op elkaar maar hebben toch ook belangrijke verschillen. De goedkoopste haagplanten bestelt u online bij Haag-planten. Eigen kwekerij Snelle levering Hergroeigarantie. Knip bij haagplanten met kale wortel met een scherpe snoeischaar beschadigde en gebroken wortels af. Haal containerplanten uit hun pot en maak de kluit wat losser zodat de wortel niet in de potkluit blijven groeien.


Leg of zet de planten op de juiste afstand uit langs de geul. Door zon en wind drogen de kale wortels van plantgoed snel uit. Haagplanten met kluit en blote wortel kun je vinden op de buitenafdeling. De planten in pot kun je vinden op de binnenafdeling onder de borden ‘HEESTERS’, ‘CONIFEREN’ en ‘BAMBOE’. In het plantencentrum kun je bij elke plantensoort de volledige plantbeschrijving terugvinden.


Meer informatie over het kiezen van de juiste haagplanten.

Dit is ook nodig voor de groeigarantie! Dit heeft grote voordelen: De planten kunnen niet omwaaien, wat dodelijk kan zijn voor de plant. Bekijk hier alle haagplanten.


Wil je graag nog wat inspiratie opdoen welke haagplant het beste past bij jouw wensen en tuin? Na half september snoeien is voor hagen niet zo’n goed idee meer. Door de droge periode hebben je haagplanten het al moeilijker dan normaal. Dat bemoeilijkt het herstel na een snoeibeurt behoorlijk.


Het is dus niet verstandig om je haag hieraan bloot te tellen. Je kunt het beste even wachten tot de droge periode voorbij is, ook wanneer de snoeitijd dan over is. Een overzicht van populaire haagplanten in ons assortiment. Er bestaan heel veel verschillende soorten haagplanten , dus voor iedere tuin is er wel een geschikte haagsoort te vinden.


Ben je op zoek naar een tuinafscheiding of vind je het niet prettig wanneer je inkijk hebt van buren? Dan zijn haagplanten een mooie groene oplossing. Kies je een bladhoudende plant, dan heb je ook in de winter een dichte haag.


Gaat het om een struiken met ‘blote’ wortels of ingepakte. Rode of Groene Beukenhaag. Thuisbezorgd of afgehaald.


Door mijn grote tuin kan ik me niet met planttijden bezig houden, dan kom ik niet rond en daarom plant en verplant ik wanneer ik zin heb. Op mijn avatar kun je een stuk van mijn border zien, met een goed resultaat. Ik zaai ook gras wanneer het mij uitkomt en met nathouden lukt dat ook steeds heel goed.


Bijgaande lijst geeft de plantafstand voor de meest gebruikte haagplanten weer. Deze plantafstand houdt rekening met de specifieke voedsel-, licht- en luchtbehoeften van elke soort.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts