vrijdag 7 oktober 2016

Bestrating zand invegen

Groot assortiment Bestrating. Ruim assortiment bestrating. Vul de voegen vóór en na het aftrillen van de bestrating – uitgezonderd (natuursteen) tegels, deze mogen niet afgetrild worden (zie aftrillen).


Ook kunt u gebruik maken van voegmortel. Welk zand wordt gebruikt voor afstrooien en invegen ?

Wanneer u uw sierbestrating hebt aangebracht dient deze te worden afgestrooid met zand. Maar wat voor zand gebruikt u nu voor uw type bestrating ? Na het aftrillen gooi je op het nieuwe straatwerk brekerzand. De hoeveelheid is afhankelijk van de grootte van de voegen.


Veeg dit zand nu, door met een bezem heen en weer over de bestrating te gaan, tussen de voegen. Beetje sproeien met een tuinslang en het zand steeds opnieuw invegen tot de voegen vol zijn of het zand laten liggen tot een fikse regenbui het zand ingespoeld heeft. Met water erbij spoelt het zand mooi in de voegen, alleen vegen geeft gaten in de voegen.

Dit zand is uiteraard niet onkruidwerend. Op deze wijze behoudt u langdurig een mooi en onkruidvrij terras. Het voegzand droog verwerken en alleen op een droge straat invegen. Bestrating wordt veel al geproduceerd met deklagen, coatings en UV-laklagen.


Dit zorgt voor een kwalitatief betere steen, die langer zijn kleur blijft houden en ook langer mee gaat! Ga naar het assortiment zand. Neem gerust contact met ons op, wij kunnen ook vele andere soorten zand leveren. Veeg vervolgens overtollig voegzand van de bestrating en bewaar dit omdat u deze handeling meerdere keren moet herhalen. Laat geen resten op de bestrating liggen, want dit kan op sommige materialen vlekken veroorzaken.


Pas als er geen kieren meer ontstaan na het invegen , zijn de voegen goed gevuld. Gebruik voegzand passend bij de bestrating. Gewoon een paar flinke scheppen over je bestrating gooien. Daarna als het zand droog is met een zachte bezem invegen. Als het zand nat is gewoon laten liggen, het wordt door de wind en zon wel weer droog.


Niet met een harde bezem gaan vegen want dan veeg je zand weer uit de naden. Zand is zacht, har los en korrelig materiaal en een van de meest voorkomende natuurlijke stoffen op aarde.

Zand bestaat uit zeer kleine stukjes steen. Zand kan op vele manieren worden verwerkt in de tuin. Zo bestaan er ook veel verschillende soorten zand zoals ophoogzan brekerzand of gewassenzand. Brekerzand is een grof zand dat kan gebruikt worden voor het invegen van klinkers met relatief grote voegen en zorgt voor een stabiele straatlaag.


Beide materialen hebben voor- en nadelen. Doordat inveegsplit een hoekige en scherpe vorm heeft, vormt dit materiaal een stabiele opvulling van uw bestrating. Hierdoor zullen de stenen of klinkers goed op hun plaats blijven liggen. Nu ga ik invegen , hoeveel brekerzand heb ik nodig? Dit is een vraag waar niet zo eenvoudig antwoord op te geven is.


Vervolgens kunt u het zand afreien met een rechte lat. Om uit te rekenen hoeveel zand U nodig heeft, heeft U de volgende gegevens nodig. Brekerzand kent u misschien ook wel onder de noemer inveegzand. Met dit grove zand zorgt u namelijk voor een stabiele straatlaag.


Voor het invegen van bestrating gebruikt u GAMMA Brekerzand 25kg. Hierdoor is het GAMMA Brekerzand fijn om grove voegen van bijvoorbeeld gebakken klinkers, natuursteenkeien of sierbestrating te vullen. Trilplaat bij het opvoegen om het zand te doen zakken tussen de voegen. Het grote voordeel van deze voegen is dat het snel aan te brengen is: zand uitstrooien, invegen met een borstel en enkele keren herhalen.


Eventueel kan hier nog eens met de trilplaat alle zand tussen de voegjes verdeeld worden zodat het goed vast komt te zitten. Dit beigekleurige inveegzand voorkomt onkruidgroei tussen de voegen van uw bestrating. Ons inveegzand is gedroogd en gezeefd en daarna handig verpakt in 20kg bags.


Daar u kunt kiezen voor formaten heeft u altijd het juiste formaat, of u nu fijne, middelgrove of grove voegen heeft. Gooi het voegmateriaal over de bestrating heen en veeg het zand vervolgens met behulp van een bezem tussen de voegen. Dan kun je nog een keer opnieuw invegen ! Daarnaast kan de bestrating de algehele belasting op een goede manier verdelen.


Wat dat betreft draagt het inwassen van de voegen en het aantrillen bij aan de kwaliteit van de bestrating , zodat u daar jarenlang gebruik van kunt maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts