woensdag 26 oktober 2016

Hortensia stekken kopen

Kwaliteit voor lage prijs. Liebevoll zusammengestellte Blumengeschenke für jeden Anlass mit 7-Tage-Frische-Garantie. Top merk Superfoodme Voor slechts EUR 14.


Zelf doen in de tuin: hortensia ’s stekken Een boerentuin vol hortensia ’s is voordelig aan te leggen door de bloemrijke planten zelf te vermeerderen. We leggen je stap voor stap twee methodes uit waarmee je je tuin omtovert tot een bloemenzee: stekken en afleggen. We beantwoorden graag al je vragen.

Kun je hortensia bijvoorbeeld stekken in water? En wanneer kun je hortensia stekken ? Want niets fijner dan je mouwen opstropen en aan de slag. Hortensia stekken : zomerstek. Wij geven elke week een uitgelezen selectie tuinklusjes voor het weekend. Bijna alle soorten hortensia ’s kunnen goed door stekken of afleggen worden vermeerderd.


In de zomer (juli tot september) nemen we kruidachtige stekken. Scheuten, die niet meer groeien, niet hebben gebloei en al een beetje beginnen af te rijpen, maar nog niet bruin en houtig zijn.

De kleur van de hortensia is vaak roze, paars, blauw of wit. Kies je kleur en ondersoort en wij zorgen ervoor dat je de boerenhortensia binnen uur in je tuin kunt planten! De volgende stap bij het hortensia stekken is om genoeg water te geven. Druk de grond ook stevig aan!


Dek het geheel nu af met een plastic zak en maak deze vast met elastiek. Afleggen is lastig maar als je van een uitdaging houdt kun je het proberen: Een tweede manier om hortensia te stekken is afleggen. Snij een stuk stengel vlak onder een oog af met een scherpe snoeischaar of mes. Verwijder alle bladeren door deze van de stengel te knippen of te trekken. Plaats de stekken in neutrale stekgrond of in een mengsel van turfmolm en zand.


Ze bloeien jaar na jaar en kunnen elke tuin voorzien van de broodnodige kleur. Als je dat doet, kun je ze naar hartenlust in de tuin planten, zonder dat je nieuwe planten hoeft te kopen. Zo kan tuinonderhoud en -aanleg goedkoop en leuk zijn.


Het stekken van een hortensia is een van de manieren om. Sommige soorten vormen namelijk al in het najaar knoppen voor het volgende jaar, als je die in de lente snoeit zullen ze dat jaar niet gaan bloeien. Lees hier meer over het snoeien van je hortensia.


Wist je dat je jouw mooiste hortensia ook gemakkelijk zelf kunt vermeerderen? Al onze hortensia ’s zijn van hoge kwaliteit.

Bent u toch niet tevreden dan bieden wij u garantie. U kunt uw bestelling thuis laten bezorgen of afhalen bij een van onze afhaalpunten verspreid over Nederland. Verwacht echter niet direct mooie volle planten, stekken vraagt verzorging maar vooral geduld om een goede sterke plant te laten groeien. De prachtige bloemen blijven soms zo lang zitten, dat de bloei wel eindeloos lijkt. Wil jij je hortensia vermeerderen?


Snijd van een gezonde tak ongeveer centimeter met twee bladparen. De hortensia laat zich makkelijk stekken. Te koop grote mooie hortensia planten die witte bloemen geeft.


Deze planten hebben nog stelen en zijn dus niet kort.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts