vrijdag 21 oktober 2016

Aanleg moestuin

Duurzame tuinproducten, zoals moestuinbakken, tuingereedschap, kweekspullen enz. Misschien wel het belangrijkste voor een vruchtbare moestuin : de ligging. Let op de volgende aandachtspunten als je een moestuin aanleggen gaat. Zorg dat de grond vlak is en iets afloopt naar het zuidoosten of zuidwesten, zodat (regen)water weg kan lopen.


Laat de ligging van de moesbedden van noord naar zuid lopen.

Restaurants met gerechten uit eigen moestuin , minimoestuintjes die je gratis krijgt in de supermarkt: het is nog nooit zo hip geweest om je eigen eten te verbouwen. Een moestuin kan er wat rommelig uitzien. Als je het net iets anders aanpakt is dat niet nodig. Lees hier onze tips voor de aanleg van een opgeruimde moestuin. Zo hebben tomaten een afdakje nodig zoniet worden ze bijna zeker het slachtoffer van de tomatenplaag.


Komkommerachtigen zijn dan weer gevoelig aan meeldauw tijdens vochtige periodes. Erwten, boontjes en sla zijn dan weer enkele van de eenvoudig te telen groentes die de moestuin kunnen sieren. Tuininformatie en artikels over Moestuin.

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin? Heb je reeds een MijnTuin. Alleen in december en januari kan je niets zaaien of planten.


Dus hoe eerder je begint, hoe meer profijt je ervan hebt. Bemesting van je moestuin. Gebruik een niet te zware bemesting, daar kunnen kiemplantjes niet goed tegen. Een organische bemesting werkt voor een moestuin het beste. Extra tips voor de start van een moestuin.


Start eerder met telen door de groenten binnen voor te zaaien. Houd het overzichtelijk door klein te beginnen. Kook je graag met verse kruiden? Dan kun je een kruidentuin aanleggen.


Wij laten zien hoe je een compacte kruidentuin ingeometrisch patroon aanlegt. De aanleg van een moestuin is niet moeilijk, ook als je geen of weinig ervaring hiermee hebt. Het begint met een goede voorbereiding.


Het succes van je moestuin heeft alles te maken met de keuze van de plek, de kwaliteit van de gron de bemesting en het (in)zaaien. Is deze basis goe dan is de helft van het werk al gedaan.

Een permacultuur tuin is ‘permanent’. Dat houdt in dat je hem aanlegt voor de lange termijn. Anders dan bij een moestuin die iedere winter leeg wordt gehaal blijft jouw ‘foodforest’ altijd in leven. Het aandacht ligt op het planten van meerjarige planten.


Planten die volwassen kunnen worden, en jaar in jaar uit voedsel produceren. De kosten van een gewone moestuin lopen dan ook snel op. Je hebt immers ook heel wat gereedschap nodig. Op deze pagina vergelijk ik de kosten. Een Makkelijke Moestuin is een stuk goedkoper.


Niet iedereen beschikt over voldoende grond om een moestuin in eigen tuin te beginnen. Dan wordt de grond gehuurd van een volkstuinvereniging. Wat is de beste tijd van het jaar om te beginnen met het aanbrengen van de houtsnippers?


De regen en sneeuw in de herfst en winter zorgen ervoor dat de houtsnippers (en het blad wat er tussen zit) sneller wordt afgebroken, wat betekent dat het voeding wordt voor de bodem. Een eigen moestuin brengt de smakelijkste groenten op uw bord: knapperig verse radijzen, straffe selderij, heerlijke prei, mooie slakroppen en tomaten om van te snoepen. Heerlijk gezond en onbespoten zoals u het wenst. Uiteraard opteert u voor organische meststoffen. Tegenwoordig is het weer helemaal in om zelf groente, fruit en kruiden te kweken.


Maar hoe start u met een moestuin en waar moet u op letten voordat u begint? In stappen leert u over de aanleg van een moestuin. Bestel uw Moestuin aanleg goedkoop online. Een eenvoudige moestuin aanleggen is zeer makkelijk. Het grote voordeel van een eigen moestuin is dat je precies weet wat je eet.


Wie zelf een moestuin aanlegt heeft bovendien alle groenten in huis en spaart heel wat geld uit. Hieronder wordt het aanleggen van een eigen moestuin eenvoudig uitgelegd aan de hand van stappen. Bezin eer je begint, en kies zorgvuldig een geschikte plek.


Geef de moestuin liefst een zonnige, lichte plek, als het eventjes kan op het zuiden of zuidwesten gericht. De moestuin moet ook goed bereikbaar zijn voor nuttige insecten, die voor de bestuiving en bevruchting moeten zorgen. Het enige wat u ervoor nodig hebt is een zonnige plaats, een beetje goede wil en de nodige werklust.


Goede en slechte buren in de moestuin. Gelukkig worden steeds meer mensen bewust van de nadelige gevolgen die chemische ongediertebestrijders aanrichten in de moestuin. Je moestuin ziet er zonder niet alleen een stuk mooier uit, maar tegelijkertijd wordt de groei van de planten ook optimaal gestimuleerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts