vrijdag 28 oktober 2016

Vrouwenmantel

Groot assortiment gedroogde kruiden. Kwaliteit gecontroleerd volgens Europese normen. Staat graag op humusrijke gron die bij voorkeur koel en vochtig moet blijven. Elke ochtend bevinden er zich dauwdruppels in de schoot van de vrouwenmantel.


Men noemde dit ´hemelwater´. In het Nederlands heet deze plant vrouwenmantel omdat in vroegere tijden vrouwen vaak mantels droegen en de vorm van het blad op een mantel lijkt.

Als de zachte vrouwenmantel bloeit, hangt een diffuse gele waas over de plant. Rozen zijn vaak moeilijk te combineren met andere bloeiende planten, omdat ze dan allebei proberen de aandacht naar zich toe te trekken. Maar vrouwenmantel is een van de weinige planten die wel goed combineert met rozen, speciaal met gele. Bij hete dagen, sproeien in de avond. Deze vrouwenmantel moet het vooral hebben van het fraaie blad.


Ook zal de plant weer gaan bloeien! Hier laten we zien hoe je dat. Robuuste plant die bloeit met groengele pluimen van kleine bloempjes.

De zacht behaarde bladeren zijn waaiervormig en worden in bloemstukjes gebruikt. Knip na de bloei in augustus de uitgebloeide bloemhoofden en blad af. Alchemilla ( vrouwenmantel ) snoeien. Nieuw fris blad zal dan weer snel verschijnen. Op de voorgrond van een border verdienen zij dan ook een plaatsje.


Wanneer de vrouwenmantel bijna is uitgebloeid en de bloemen en de bladeren beginnen te verdorren, dan mag je deze volledig terugknippen tot een vijf centimeter boven de grond. Dat komt door de schitterende bladeren. Kinderen die ondanks goed voedsel toch slappe spieren hebben worden sterk door regelmatig deze thee te drinken. Vrouwenmantel doet het in vrijwel elke grond goed.


Deze Rosaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer centimeter. Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Een bijzonder gezicht en daarom is de vrouwenmantel een populaire tuinplant.


De bloemkleur is groengeel en de bloeitijd is van ca. De bladeren zijn grijsgroen en ongeveer cm. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. Verdraagt een temperatuur tot -gr. Bloeit met groengele pluimen van kleine bloempjes.


Heeft u vragen of opmerkingen?

Vochtopeenhopingen bevatten afvalstoffen en bevinden zich niet zelden in de gewrichten waar ze reumatische aandoeningen kunnen veroorzaken. Kenmerken De meest voorkomende tuinplant in Nederland. Deze vriendelijke vaste plant met ronde bladeren wordt een mooie pol die echt flink bodembedekkend kan worden.


De vrouwenmantel is halverwege de zomer vaak al uitgebloei maar geef je hem (of haar) een zetje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts