woensdag 25 oktober 2017

Buiten zwemmen

Op deze site is informatie te vinden over de kwaliteit van het zwemwater en omgeving. Dit zijn de leukste plekken voor een verkoelende duik De temperaturen tikken deze week in Nederland de graden. Drenthe - Zwemmen bij De Bonte Wever in Assen is meer dan baantjes trekken. Trotseer de golven in dit avontuurlijke subtropische zwemparadijs, roetsj van de glijbaan of kom tot rust in de sauna. De Ceuvel: Eén van mijn favoriete spots, niet alleen in Noor maar heel Amsterdam als het op zwemmen aankomt.


Met een beetje geluk is er nog plats in de hangmat, maar bijkomen op het terras is ook geen straf.

Maar zwemmen in open water is niet zonder risico’s. Er kunnen ziekteverwekkers in het water zitten of ratten, muizen en andere dieren die ziektes overbrengen. En sommige plekken zijn onveilig vanwege bootverkeer en onzichtbare objecten in het water. Buiten zwemmen : op deze plekken in (en nabij) Deventer kan dat.


Wij krijgen regelmatig de vraag ‘wanneer is het té koud om buiten te zwemmen ’. Daar is geen algemeen antwoord op te geven. Lynne Cox zwom anderhalve kilometer tussen de ijsschotsen van Antarctica. De mensen die op hetzelfde cruiseschip meevoeren zullen wel gek opgekeken hebben toen zij in badpak het water van graden in sprong.


Een handig overzicht voor leuke zwemuitjes in en om.

Kom jij ook lekker zwemmen op woensdag november? Even afkoelen tijdens warme zomerdagen? In Groningen stikt het van de bijzondere zwemlocaties.


Om het je gemakkelijk te maken hebben we een overzicht gemaakt met plekken waar je lekker buiten kunt zwemmen. Bij vakantiepark Prinsenmeer in Asten kun je binnen óf buiten zwemmen. In de outdoor recreatieplas staan een hele hoop glijbanen, dus kinderen vermaken zich prima. Voor het subtropisch zwemparadijs binnen betaal je €- per persoon en voor het buitenbad (inclusief indoor speelparadijs) betaal je €50.


Er bestaat geen oefening ter wereld die zoveel positieve gezondheidseffecten heeft als een kleine minuut zwemmen in ijskoud water. Je immuunsysteem wordt wakker geschu je doorbloeding en metabolisme worden enorm gestimuleerd en je hormoonhuishouding krijgt een boost. De plas, met strand en ligweiden, is geschikt voor zwemmen , surfen en vissen.


De plas is dit weekend niet beschikbaar, vanwege het Central Park festival. Hoewel net buiten de gemeente Utrecht wordt deze locatie veel bezocht door Utrechters. Op vertoon van je ledenpasje of vingerscan mag je als actief Sportstudio Buiten -lid lekker bewegen en aan je conditie werken in het water. In Limburg kan u zonnen, zwemmen en zandkastelen bouwen in De Steenberg.


Ook hier wordt het zandstrand elke zomer bevolkt door zonnekloppers. Mijn man zwom in onze vorige woonplaats dagelijks in het (lichtelijk verwarmde) buitenba van eind april tot begin september. Een duik in welk buitenwater dan ook wordt sterk afgeraden door Hardinxveld-Giessendam.


Pas als er uitsluitsel is over de veilighei wordt het misschien officieel toegestaan op sommige plekken. Dat onderzoek duurt twee jaar.

In Flevoland zijn officiële zwemlocaties waar u veilig kunt zwemmen. Het zijn stranden waar van mei tot oktober de waterkwaliteit wordt gecontroleerd. De OFGV coördineert zaken met betrekking tot de officiële zwemlocaties en voert daarbij controles uit. Pal naast de ingang van het ir.


Ottenbad vind je Grand Café Aquarant. De ideale ontspanningsplek voor, tijdens of na het zwemmen. Loop binnen voor een lekker kopje koffie of een snack. In een gezellige ambiance kun je genieten van een hapje en een drankje.


Ook voor ontbijt, lunch en diner kun je bij Grand Café Aquarant terecht. Kom zwemmen in Het Mineraal Almere en ervaar het bijzondere zwemwater! Uniek gevitaliseerd zacht zwemwater (33˚C). Goed voor luchtwegen, hui spieren en gewrichten.


Geen prikkende ogen, geen chloorlucht. Fitness en groepslessen zijn niet de enige voordelen van Sportstudio Buiten , onze leden kunnen ook gratis recreatief en banen zwemmen. Gratis buiten zwemmen in West-Vlaanderen Domein De Gavers in Harelbeke.


Voor de sportievelingen onder ons zijn er ook kajaks beschikbaar om te huren. Maar wie liever rustig ronddobbert kan hier ook gratis een plonsje wagen. Klik hier voor meer informatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts