vrijdag 13 oktober 2017

Muggenbeten voorkomen

Niet alleen buiten zijn er allerlei manieren om muggenbeten te voorkomen. Ook in de slaapkamer is het gezoem van muggen en de jeuk nadat je gebeten bent ronduit irritant. Om te voorkomen dat muggen je uit je slaap houden kun je een klamboe boven je bed hangen. Zorg dat deze goed afgesloten is als je gaat slapen, zodat muggen er niet in komen.


Muggen zijn in veel opzichten de gevaarlijkste dieren ter wereld.

In Nederland zijn ze hooguit irritant, maar voorzichtige schattingen houden muggen verantwoordelijk voor honderden miljoenen gevallen van malaria per. Gebruik het middel voorzichtig, het is een oplosmiddel en kan kunststof spullen zoals camera’s, regenpakken, contactlenzen en brilmonturen en kledingstukken waarin viscose of leer verwerkt is, beschadigen. Als je wel DEET gebruikt om muggenbeten te voorkomen , kies dan een passende concentratie. Maar vooral kunnen ze diverse ziekten overbrengen. Dit betekent dat u zich in landen waar deze ziektes kunnen voorkomen , uur per dag moet beschermen.


Muggen die dengue, chikungunya en gele koorts overbrengen steken overdag. Dít moet je eten om steken te voorkomen Nu we steeds meer van de zon kunnen genieten, geven er ook wat ongenodigde gasten ‘acte de presence’: muggen. Hoewel je nooit kunt voorkomen dat je helemaal zonder muggenbulten door het leven gaat, zijn er wel manieren om het aantal beten tot een minimum te beperken.

Muggen, een van de weinige nadelen van de zomer. Heb jij ook zoveel last van muggenbeten ? Lees dan zeker deze tips eens! Muggen worden aangetrokken door warmte en beweging.


Muggen in de slaapkamer: muggenbeten voorkomen en behandelen Muggen in de slaapkamer zijn vervelend. Na een mooie lente- of zomerdag is de kans groot dat enkele muggen – indien je geen preventiemaatregelen hebt genomen - in je slaapkamer gevlogen zijn. Een mogelijk gevolg is een muggenbeet, die bovendien nog erg kan jeuken. De muggenbeten behandelen met deodorant zal ze sneller doen uitdrogen. Tandpasta Bedek de muggenbeten met een laagje tandpasta en laat opdrogen.


Dit vermindert de jeuk en droogt de wondjes uit. Basilicum Eén van de beste natuurlijke behandelingen om de jeuk te stoppen, is de muggenbeten inwrijven met basilicumblaadjes. Ga je op vakantie naar een bestemming waar veel muggen voorkomen.


Slik dan van tevoren een periode vitamine b. Deze tip kreeg ik van de GGD en heb sindsdien zelden meer last van muggenbulten. Steek)muggen bevinden zich vaak in waterrijke gebieden en dat is nou nét waar wij ook vaak zitten. Naast middelen als horren, Deet en citronella kaarsjes zijn er nog een aantal andere oplossingen die muggenbeten voorkomen.

Hieronder lees je vijf tips. Tea Tree Oil Tea Tree Oil wordt steeds vaker gebruikt als product voor op de huid. Maar die vervelende muggen die met de zomer gepaard gaan, die zijn we liever kwijt dan rijk. Ze bezorgen ons slapeloze nachten en een huid vol rode bulten.


De hele zomer lang krabben is voortaan verleden tijd. Klik mee door onze handige huis-, tuin- en keukentips om het jeuken te stoppen en muggenbeten te vermijden. Antwoord: Een veelgenoemd huismiddel tegen muggenbeten is inderdaad het slikken van een vitamine B-supplement.


En van muggen is bekend dat ze zich laten leiden door geuren. Probeer zoveel mogelijke broedplaatsen voor muggen te voorkomen , zoals stilstaand water in emmers, potten en vuilnisbakken. Gebruik in deze tijd zo weinig mogelijk producten waar parfum in zit zoals shampoo, bodymelk en zeep. Mocht je hier niet zonder kunnen dan is het aan te raden producten te gebruiken zonder parfum.


Anders dan nog wel eens gedacht wordt, komen muggen niet op licht of zoet bloed af. Er zijn andere factoren die bepalen in wie zij geïnteresseerd zijn: geur, koolstofdioxide en lichaamswarmte. Dat is ook meteen de reden dat de één veel meer gewild is bij de vervelende steekdieren, dan de ander. Gelukkig zijn muggenbeten wel deels te voorkomen.


Volgens oma helpt het wrijven met keukenzout over de bult, het insmeren met tandpasta of het zetten van een kruisje met je nagel ook tegen de jeuk. Of oma gelijk heeft, zou je zelf even moeten uitproberen. Muggenbeet voorkomen Op die jeuk zit je zeker niet te wachten, dus die ellende kan je maar beter voorkomen. Wat kun je tegen muggen doen? Natuurlijke zuren kunnen jeuk voorkomen.


Vers citroen- en limoensap helpen niet alleen tegen de jeuk: ze voorkomen ook infecties. Tandpasta Misschien een verrassende, maar het werkt er niet minder om. Munt heeft een kalmerende werking.


Smeer een klein beetje tandpasta op de muggenbult om de jeuk tegen te gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts