donderdag 12 oktober 2017

Snoeien annabellen

Ik zie geen reden waarom je de snoei in twee keer zou doen (nu de bollen en later de stengels). Het is beter om de snoei in keer uit te voeren, hetzij nu, hetzij in december, dat maakt niet zoveel uit. Zolang je het maar niet doet wanneer het vriest.


Minder snoeien voor kleinere bloemen. Heb je liever iets kleinere, bolvormige bloemschermen die minder steun nodig hebben?

Ik heb mijn Anabellen jaar geleden geplant. Ieder voorjaar snoei ik ze terug tot ca. Nu ben ik weer aan het snoeien en het valt mij op, dat veel stelen praktisch wit of grijzig zijn, met veel knoesten. Het wit knip zoveel mogelijk weg, maar de knoesten zitten soms heel dicht bij. Up-To-Date Snoei Informatie.


Annabelle snoeien als een professionele hovenier. Snoei deze hortensia begin maart terug tot op zes a acht bladogen per stengel.

Wij willen hier een beschrijving geven, maar de site die u nu bekijkt staat dit niet toe. Snoei is niet noodzakelijk, maar deze klimhortensia verdraagt snoei heel goed. Vormsnoei wordt veelal toegepast om deze plant in te tomen indien hij groeit tegen een muur of rek. Hydrangea quercifolia (eikenblad hortensia) snoeien Ook voor deze hortensia is het ideaal om hem volledig tot wasdom te laten komen zonder snoei. In het voorjaar zullen ze zonder problemen weer uitlopen.


Snoeien jonge Hydrangea arborescens. Wanneer en hoe kun je een hortensia snoeien ? Deze plant met de mooie kleurige bloemen is erg makkelijk in onderhou maar wel moet je de hortensia snoeien. Tip: In onze shop vind je een uitgebreide selectie snoeischaren. Tuiniertips over annabelle snoeien : wanneer snoeien en hoe snoeien.


Het verschil tussen de twee soorten hortensia zit hem in de bloeiwijze. Het is aan te raden de ingedroogde bloemclusters in het najaar te laten zitten aangezien deze enige sierwaarde behouden. Mocht u desalniettemin de hortensia iets bij willen snoeien zorg er dan voor dat de hoogte minimaal centimeter blijft om bevriezing te voorkomen.


U krijgt dan minder grote bloemschermen.

Dit is belangrijk, omdat de bloemen ontstaan op de nieuwe takken van hetzelfde jaar. Eventueel kunnen in het najaar de takken al iets worden ingekort. Het is het overwegen waard om de plant minder diep terug te snoeien. Dan beschermen de bloemen de plant tegen de vorst. Bij hortensia snoeien is het belangrijk te weten of hij op één of meerjarig hout bloeit.


Ook zijn er hortensiasoorten die rijk bloeien zónder snoei. In dit artikel vind je de snoeitips per hortensiasoort. Hoe snoei je een boerenhortensia?


Verdorde bloemen knip je eind maart – april uit de boerenhortensia.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts