maandag 30 oktober 2017

Toscaanse cipres

Set van Toscaanse Cipressen van €79. Altijd de goedkoopste dagdeals. Vind jouw deal van de dag op Telegraaf Aanbiedingen. De dagaanbieding site van Nederland!


Zeer winterhard tot liefst -C graden. De takken blijven dicht tegen de stam waardoor deze Toscaanse Cipres mooi compact in de hoogte groeit.

Hij kan een hoogte van meter bereiken, maar groeit niet snel. Voor online bestellingen van vorstbestendige Toscaanse cipressen geldt het volgende: om het transport zo goedkoop mogelijk te houden besteden wij het transport uit aan een externe logistieke dienstverlener. De levertijd bedraagt gewoonlijk 2-werkdagen (Belgie een dag langer). Toscane staat bekend om haar mooie cipressen.


Maar veel leuker nog is zelf op zoek gaan naar de Toscaanse cipressen. De top van deze conifeer is meestal puntig. In Nederland blijft deze cipres meestal onder de 10. Een oogverblindende tuin krijg je met deze XL Toscaanse Cipres , ook wel Cupressuss sempervirens genoemd.


Deze Mediterrane cipres is één van de beste cipressoorten wegens zijn dichte naaldinzet en zijn zeer hoge winterhardheid van -C graden.

Hij groeit zo`n tot 30cm per jaar en kan uiteindelijk tot wel meter hoog worden. Cipressen zijn harsachtige grote bomen of grote struiken met een geurig, duurzaam hout en schaalachtige bladeren. Niet snoeien betekent natuurlijk niet dat je niet mag snoeien. De volwassen hoogte van deze conifeer is ca.


Verdraagt een temperatuur tot -gr. Geschikt voor een warme plaats. Deze zuilvormige Cipres wordt vaak in een groepje van aangeplant, maar is ook mooi als solitair.


De slanke, statige cipres uit het Middellandse Zeegebied wordt vaak aangeplant in tuinen en in parken. Ook het hout is waardevol. De boom kan een hoogte van maximaal m bereiken. Ik denk dat elke toerist wel zo’n mooie ansichtkaart koopt met daarop een van de perfecte cipressenlanen. Het Toscaanse landschap is niet compleet zonder deze prachtig donkergroene bomen, die strak in het gelid staan langs oprijlanen en zandpaadjes.


De cipres Totem komt van oorsprong uit het middelands zeegebied. Cipressen vragen een losse goed gedraineerde bodem, die wat kleihoudend is en niet te nat is. Een beschutte plek, vrij van de koude winterwind wordt zeer gewaardeerd. Voor algemene informatie over bomen op tuinplantenwinkel.


Cupressus sempervirens ‘Totem’ groeit het best in de volle grond. Beide soorten zijn smalle Italiaanse cipresbomen die weinig onderhoud nodig hebben. Italiaanse cipres , de Middellandse cipres (ook bekend als de Italiaanse cipres , Toscaanse cipres , Perzische cipres , of potlood grenen), is een soort van cipres inheems aan het oostelijke Middellandse-Zeegebie in het noordoosten van Libië, het zuiden van Albanië, zuidelijke kustgebieden Kroatië , Zuid-Montenegro, het zuiden van Griekenland.

Met deze prachtige, fiere cipressen haal je het gevoel en de uitstraling van een Toscaans landhuis gewoon naar jouw tuin! De Cupressuss sempervirens, oftwel de Toscaanse cipres , is één van de beste cipressoorten ter wereld. Een langzaam groeiende conifeer dat uiteindelijk 8m hoog kan worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts