dinsdag 10 oktober 2017

Kleine stadstuintjes

Elke plek, hoe klein dan ook, kan tot een tuin worden omgetoverd. Onze service Wij zijn gespecialiseerd in het omtoveren van jouw stadstuintje in een groene oase middenin de drukke sta van het basisontwerp en de beplanting tot regelmatig tuinonderhoud. Lampen, lantaarns en spiegels geven de illusie van ruimte.


Klein Omdat de stadstuin vaak een kleine tuin is, spelen verticale elementen een extra belangrijke rol. Een pergola of kleine boom zorgt voor een welkom hoog element.

Die maakt de tuin ruimtelijk interessanter. Wanneer elementen in de hoogte ontbreken, ontstaat vaak een hokkerig effect. De professionals tonen de fijne kneepjes van het vak. Ontdek tips, trends en inspiratie voor het ontwerpen van een kleine tuin.


Door donkere planten zoals klimop achteraan in de stadstuin te zetten, creëer je meer diepte in de tuin. Lichtkleurige planten achteraan in de tuin zorgen voor breedte. Met grote, langwerpige terrastegels of –planken kan je kleine stadstuinen langer of breder doen lijken, afhankelijk van hoe je ze legt.


Stadstuin Veel stadstuintjes zijn niet groter dan à cm².

Hoe richt je een klein stadstuintje het beste in? Stadstuintjes zijn meestal niet erg groot, ga daarom slim en praktisch met je ruimte om. Daarnaast is privacy erg belangrijk aangezien je buren meestal zicht hebben op jouw tuin. Als je veel schaduw of helemaal geen licht in je tuin hebt, zijn er toch planten die er goed kunnen.


In kleine tuinen heb je niet veel plaats voor veel planten. Kies dus voor planten die het hele jaar door iets te bieden hebben, bijvoorbeeld een boom met gekleurd herfstbla mooie bloesems en een opvallende schors. Je tuin ziet er dan in elk seizoen wat anders uit.


Tips voor het inrichten van een kleine tuin. Maak eerst een wensenlijst. Veel mensen in Nederland hebben gelukkig een tuin, maar vaak is dat in ons kleine landje wel een kleine tuin.


We schrijven vaak over tips voor de kleine tuin, omdat je ook met weinig vierkante meters kunt genieten van veel groen om je heen. Bekijk het bord Kleine tuin ontwerpen van dosschepleister op Pinterest. Bekijk meer ideeën over Tuin, Kleine tuin ontwerpen en Tuin ideeën. De specialist op het gebied van het opknappen van stadstuintjes.


Ik richt mij op alle werkzaamheden die daarbij komen kijken. Een kleine stadstuin met vijver.

Gezien mijn ruime ervaring in dit vakgebie kunt u ervan op aan, dat de klus op een goede manier zal worden uitgevoerd. De beperkingen van een kleine stads tuin zijn voor mij juist een uitdaging! NL : Webdesign: Stammeshaus. De kleine tuin groter maken doe je ook door het tuinpad in een bocht door de tuin te leggen. Of werk met ronde plantenborders of plantvakken.


Ronde, golvende lijnen geven een kleine tuin ook meer reliëf waardoor de kleine tuin meteen groter lijkt. Het verschil zit hem in de bladeren - ‘hartjes’ die als dakpannen over elkaar liggen- en bloemschermen - de randbloemen lijken niet vast te zitten maar als kleine vlindertjes rond het scherm te fladderen. De valse klimhortensia kan meter hoog worden. Je moet dus een flink eind afgraven, minstens een halve meter, en verse aarde storten voor je nieuwe tuin.


Bij stadstuintjes als de onze is het heel normaal om veel puin in de bodem aan te treffen. Bij ons werden er volle aanhangers met puin afgevoer en de hoveniers waren daar niet verbaasd over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts