vrijdag 6 oktober 2017

Zelf groendak aanleggen

Zelf groendak aanleggen

Zelf uw groendak eenvoudig aanleggen ! Download hier de aanleg instructie voor vlakke daken (sedumtapijt etc.) Download hier de aanleg instructie voor sedumcassettes. Home Sedumdak Doe-het- zelf met sedum. De goede laagopbouw word dan al compleet geleverd. Alleen grind langs de randen en doorvoeren moet er dan nog bij (voor een smalle rand: één zak grind per twee meter lengte). Een groendak aanleggen is dus helemaal niet zo moeilijk en de kosten vallen best wel mee, zeker als je het zelf aanlegt.


In sommige gemeenten kan je er zelfs subsidie voor aanvragen. Het is geen probleem om zelf een groendak aan te leggen. Het is namelijk geen lastige klus zolang je maar de juiste volgorde van lagen aanhoudt. Uiteraard kan je een prima uitleg terugvinden op het internet. Er zijn ook kant-en-klaar pakketten.


Hierin zitten alle benodigde lagen om je project aan te leggen. Een groendak isoleert, vermindert wateroverlast bij hevige regenval en draagt bij aan een beter leefklimaat in de stad. Maar een groendak is vooral gewoon heel erg mooi! Wil je ook een groendak aanleggen , maar denk je dat het te duur is?


Dat zou best eens mee kunnen vallen. Een extensief groen dak is redelijk eenvoudig zelf aan te leggen. Voor een intensief groen dak kun je beter een professional inhuren.


Met onderstaande stappen kun je zelf een extensief groen dak aanleggen. Veeg de bestaande dakbedekking goed schoon. Wij gaan voor de vergroening van zoveel mogelijk daken en gevels.


Zelf groendak aanleggen

Alle beetjes helpen ons daarbij, zelfs het dak van uw carport, tuinhuis, prieeltje of kippenhok leveren hun bijdrage aan de natuur. Zelf een extensief groendak maken. Ze zijn trendy, worden gepromoot door de overheid en men krijgt er hier en daar zelfs subsidies voor.


Hoeft het nog wel herhaald waarom en wat de voordelen ervan zijn? Bestel in onze groendak webshop sedumcassettes, sedumtapijt, sedum meststof, v. Ontdek in deze doe-het- zelf fiche hoe je zelf gemakkelijk een extensief groendak kan aanleggen. In een mum van tijd kan je genieten van de vele voordelen van een groendak : een isolerend effect, bescherming tegen UV-licht en temperatuurschommelingen, verlenging van de levensduur van uw dakbedekking, …. Je kunt een groendak het volledige jaar aanleggen. Je bent niet afhankelijk van een specifieke jaargetijde, mits het niet vriest.


Groendak aanleggen en onderhouden. Als je een daktuin hebt, is het natuurlijk géén probleem om deze te onderhouden. AquaplanT is een compleet systeem waarmee elke doe-het-zelver zelf een groendak kan aanleggen. Bovendien leveren we al het nodige materiaal gratis bij jou thuis! Daken tot m² Voor kleine daken tot m² kan je met kant-en-klare AquaplanT ‘trays’ aan de slag.


Gefeliciteer je hebt je bestelling ontvangen! Of misschien wil je weten hoe je een groendak aanlegt. Hoe dat moet en hoe makkelijk dat is, leggen we je hier allemaal uit. Wij werken met twee soorten groendaken : een sedum lichtgewichtsysteem en sedumtray cassettes. Heb je een plat dak dat makkelijk te betreden is, dan is het niet heel moeilijk om zelf een groendak aan te leggen.


Zelf groendak aanleggen

Zorg voor een goede voorbereiding: controleer of het dak stevig genoeg is en vraag indien nodig een bouwvergunning aan. Zelf je groendak plaatsen kan gerust, zeker met het advies van een vakman! Ze beschermen namelijk het dak tegen weersomstandigheden en dragen zo bij aan de duurzaamheid ervan! Kortom, alle reden om eens te kijken of een groendak ook iets voor jou is.


Al eens aan gedacht om zelf je groendak aan te leggen? Ben je een doe-het-zelver en heb je ‘grünes Fingerspitzengefühl’? Bespaar dan op werkuren en leg je groendak alleen of met assistentie aan.


Zelf groendak aanleggen

Wij bieden alle materialen en planten aan om dit te doen en begeleiden je graag stap per stap.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts