vrijdag 27 oktober 2017

Langzaam groeiende klimplant

Kwaliteit voor lage prijs. Hét online tuincentrum met meer dan 10. Het echte 3D-tuinieren lukt in kleine tuinen alleen goed met klimplanten. De ‘Kolibri’ is een echte eyecatcher voor je tuin.


Deze langzaam groeiende klimop heeft groenwit gevlekt blad.

Het voordeel van de ‘Kolibri’ is dat die goed in vorm is te houden. Wist je trouwens dat deze klimplant ook geschikt is als kamerplant? De klimop is een winterharde én wintergroene klimplant.


Zet een klimplant tegen je gevel of tuinmuur, en je tuin lijkt zoveel groter en groener. Het blad is donkergroen met een goud-geel hart. Wanneer deze Klimop geen verticale houvast vind zal deze zich over de grond verspreiden en daar wortelen.


Hoe snel een klimplant uw schutting of muur heeft dicht gegroeid hangt van een aantal zaken af.

Ten eerste is de snelheid waarmee de klimplant groeit van belang. Er zijn namelijk langzaam groeiende en snelgroeiende klimplanten. Een tweede aspect waar u op kunt letten wanneer u een klimplant koopt is hoeveel rangen deze heeft. Plant deze langzaam groeiende klimmer op een beschutte plek, een ruime pot met een klimelement is ook geschikt.


Jasminum polyanthum komt uit China en heeft prachtig gevormde zuiverwitte bloemen. Ook bij deze soort jasmijn geuren de bloemen heerlijk. Het is een half wintergroene klimplant die in juli en augustus bloeit. Alle klimplanten moet je blijven snoeien. Als ze tegen een schutting of scherm staan, groeien ze ver naar voren en dat wordt een rommeltje.


Ga er, het liefst vroeg in het voorjaar, met je heggenschaar langs. Tijdens het eerste jaar kun je de klimplant begeleiden met plantpennen. Een lelijke muur of een oude schuur kan door het aanplanten van een klimplant veel aan waarde winnen en opeens een waardevol onderdeel van de tuin gaan vormen. Het toepassen van klimplanten zal de tuin optisch vergroten.


Aantrekkelijke klimplanten De klimplant heeft als zomerbloeier zo zijn eigen aantrekkingskracht. Bladeren hebben een opvallende goudgele vlek in het midden van het blad.

Is goed te gebruiken om donkere muren of schaduwrijke plaatsen mee te verlevendigen. Groeit langzaam en het beste in de halfschauw. Leiplanten hebben veel hulp nodig, als je ze langs een muur wilt leiden. Klimrozen horen ook bij de leiplanten, ze klimmen niet vanzelf. Span horizontale draden en bindt de rozen hieraan vast.


Wanneer je er buiten op gaat letten, valt het op dat je de hedera veel tegenkomt. Je ziet de klimplant groeien tegen gaaspanelen, muren, maar ook tegen pergola’s en bomen. Dit heeft te maken met het feit dat de hedera een oersterke klimplant is die altijd haar groene kleur behoudt. De Hydrangea anomala petiolaris of ook wel klimhortensia genoemd is een prachtige en vrij langzaam groeiende klimplant die het ook goed in de schaduw doet. De bloei is roomwit in het voorjaar met grote schermen en de klimhortensia houdt van zure voedzame grond.


Een langzaam groeiende klimplant waarvan de hoogte een meter of wordt. Sterjasmijn heeft niets met echte jasmijn te maken. Maar omdat de witte bloemen een sterke geur verspreiden wordt deze dan jasmijn genoemd. Behalve als klimplant is sterjasmijn ook een goede bodembedekker.


Hedera, ook wel bekend als klimop, is een snel groeiende plantensoort die erg geschikt is voor bedekking van schutting of muur. Deze Hedera planten zijn bij hederaschutting. Een elegante en langzaam groeiende klimplant met weelderige bloei. Er zijn ook klimplanten met alleen sierwaarde van het bla en snel en langzaam groeiende klimplanten.


Klimplanten bij HORNBACH beschikbaar. Zelfhechtende klimplanten De eerste groep zijn de zelf hechtende klimplanten. Deze planten hebben geen hulp nodig bij het klimmen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts