maandag 3 september 2018

Viburnum davidii snoeien

Vanaf €gratis thuisbezorgd. Hét online tuincentrum met meer dan 10. Een scherm bestaat uit vele kleine bloemen. De bloemen trekken veel insecten. Viburnum davidii kan het best met rust worden gelaten, de struik krijgt dan de mooiste vorm.


Dat komt onder meer doordat ze van nature de vorm van kleine koepeltjes of kussentjes aanneemt.

Wintergroene Viburnum , zoals V. Snoeien is niet beslist nodig, maar drastisch snoeien wordt goed verdragen. Desgewenst kunt u de hele struik sterk terugsnoeien in maart-april. Zieke of verdorde twijgjes door vorst wegsnoeien tot op het gezonde hout. Terugknippen op sterke scheuten of de basis.


Ontdoe mannelijke planten van verwelkte bloemen, deze vormen geen vruchten. Ik heb al een aantal jaren een groep viburnum davidii staan en deze nog nooit gesnoeid. Nu zijn ze te groot en wil ik ze goed inkorten.


Rond april kun je uitstekende takken na de bloeiperiode inkorten (stap 2).

De struik kan het beste na de bloei in april worden teruggesnoeid. In deze periode kunnen takken verwijderd worden die de vorm bederven. Verder heeft de struik weinig snoei nodig. Deze heesters hoeven nauwelijks gesnoeid te worden.


Zij hebben van zichzelf een mooie vorm. Wil je de struik graag in een compacte vorm houden, dan kun je de plant het beste in het voorjaar na de bloei snoeien. De sneeuwbal ofwel de Viburnum , een mediterrane jongen in je tuin die in de winter bloeit.


Hoe en wanneer zet je de schaar erin? Door middel van snoei kun je hem kleiner houden. De plant wordt dan voller en compacter. Viburnum henryi blijft klein en bloeit in juni heerlijke geur!


De bessen zijn staalblauw. Deze laagblijvende sneeuwbal bloeit in juni en juli met fijn geurende witte bloempjes in platte bloemtuilen. Snoeien is heel belangrijk, maar ook best spannend. Viburnum tinus is een winterbloeier, vandaar dat je deze best snoeit in maart, nà de. Want wanneer moet je snoeien ? Op de snoeikalender kun je lezen wanneer de verschillende planten, bomen en struiken aan de beurt zijn.


Begin in januari met de blauwe regen, dan de fruitbomen.

En in maart snoei je de hortensia’s, rozen en lavendel. Hij had ook een grote belangstelling voor rododendrons waarvan hij een uitgebreide collectie bezat. Bij het snoeien worden uitstekende takken verwijderd. Het is een van de weinige sierheesters die lang en rijkelijk bloeien gedurende de winterperiode.


Viburnum Tinus is een groenblijvende, langdurig winterbloeiende heester. Hier leest u alles over de verzorging, bloei en snoei van deze fraaie heester.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts