donderdag 1 november 2018

Albizia boubri

Het grote, dubbel geveerde blad is donkergroen en bestaat uit talloze kleine sikkelvormige blaadjes, wat de boom een fraaie textuur geeft. Avonds vouwen de blaadjes dicht. In de zomer ontstaat de zeer speciale bloei met roserode bloemen.


Albizia boubri

Plus nog veel meer soortbeschrijvingen van bomen. Over het blad van de boom valt al een boek vol te schrijven. De hoogte na jaar is 4cm. De bloemkleur is roserood. Aanbevolen aantal per vierkante meter : 1. Nederlandse naaPerzische.


De slaapboom heeft prachtige kleine blaadjes die ’s avonds zullen sluiten. Dit is de reden waarom hij ook wel een slaapboom genoemd wordt. Hij heeft een beschutte, warme plek nodig. Het geslacht is pantropisch en komt voor in Azië, Afrika, Madagaskar, Amerika. Bloemen in roze toefjes bijeen, augustus-september.


Albizia boubri

Mooie lichtroze, roze rode bloemen in de zomermaanden, gevederde bladeren die s nachts dichtvouwen. Exotisch aandoende kleine boom, geeft gefilterd zonlicht, schaduwboom voor kleine tuin. Dat de bloei in een koeler klimaat wat minder rijk is, hoeft daarom geen probleem te zijn. Deze plant is goed winterhard. Bekijk de beschikbaarheid van deze boom in onze webshop.


Bij de Olijfboomspecialist bent u aan het juiste adres voor zeer kwalitatieve Perzische slaapbomen tegen een vaste lage prijs. De Olijfboomspecialist importeert Perzische slaapbomen uit Italie. Het opvallende dubbel geveerde blad vouwt zichzelf bij de schemering op tot de volgende ochtend. Hij is winterhard maar staat wel graag op een beschutte plaats.


De roze rode bloemen sieren de boom in volle zomer, maar vooral de varenachtige groene blaadjes, die zich iedere avond dichtvouwen, zijn heel decoratief. Een bijzonder mooie boom om te zien. De dubbel beveerde bladeren bestaan uit honderden kleine blaadjes die in de avond en nacht weer dichtvouwen. Kleine, brede boom met uitstaande takken.


Bladeren dubbel oneven geveer vouwen bij het vallen van de avond in slaapstand. En zaailingen hebben nooit hetzelfde genetisch materiaal als de moederplant en zijn dus niet raszuiver. Alleen ongeslachtelijke vermeerdering (stekken enz.) levert raszuivere planten. Albizia jullibrissin (Perzische slaapboom) kopen?


Albizia boubri

Specialist in bijzondere en grote bomen Topkwaliteit Direct in. Jedná se o náhodně získanou selekci z jižní Francie, která byla podrobena zkoumání a šlechtění a patentována pod jménem Boubri. Od základního druhu se liší tmavšími listy a sytěji vybarvenými květy. The large bipinnate leaves are dark green and consist of numerous small, sickle-shaped leaflets, giving the tree an attractive texture.


Een brede boom met een opvallende waaiervormige kroon. Boomkwekerij Rein en Mark Bulk Boskoop. Na wat opzoekwerk, kan ik het volgende terugvinden: De zijdeboom (ook zo genoemd vanwege de zijdezachte fijne bloemen) voelt zich thuis op een beschutte warme plaats in de volle zon en is goed winterhard.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts