donderdag 1 november 2018

Hoogte hortensia

Hét online tuincentrum met meer dan 10. Kwaliteit voor lage prijs. De bladverliezende struik kan een hoogte van 1-m bereiken. De meest voorkomende soort, die bestaat uit twee groepen.


Tot de hortensia groep behoren de bolvormige hortensia ’s. De hortensia groep en de lacecap groep. Ze hebben overwegend steriele bloemen met tot kelkblaadjes. Het aantal fertiele bloempjes is gering. Bij deze planten is blauwkleuring mogelijk.


Hortensia ’s zijn zuurminnende planten. Dit houdt in dat ze het best groeien in grond met een lage zuurgraad. Beïnvloeden van de kleur van de bloemen. Wil je een roze hortensia.


Door elk voorjaar wortelsnoei toe te passen hou je de hoogte van de hortensia ’s binnen de perken. Deze prachtig bloeiende plant wordt vaak in borders gebruikt, maar is ook zeker geschikt als haagplant. De bloemkleur is meestal donkerroze tot roo maar in zure grond en voorzien van aluminiumsulfaat kan de bloemkleur ook blauw of zelfs paars zijn. Hoe hoog mag de hortensia zijn?


Kijk bij het kiezen van hortensia ’s niet alleen naar de bloemen, maar laat ook de uiteindelijke hoogte meespelen bij je keuze. Kies voor de voortuin een soort waar je overheen kunt kijken. Het is een misverstand dat alle hortensia ’s schaduw willen. Kiest u voor meer planten dan ziet het er meteen volgroeid uit, maar uiteindelijk zullen gaten ook dichtgroeien.


Hoogte hortensia

Voor onder de vensterbank kunt u een klein blijvende soort kiezen (dit bepaalt u door de hoogte in de linkerkolom in te stellen). Uiteindelijk haalt de plant een hoogte van ongeveer à centimeter. Naast de ‘Tovelitt’ is er de Little-serie. Deze hortensia ’s groeien even compact als de Tovelitt en zijn in meerdere kleuren beschikbaar waaronder blauw, roze, paars en wit.


Ook deze tuinplanten hebben een bolvormige bloeiwijze. Verzorging en onderhoud van. Ook na jaren in de tuin behoudt de plant zijn beperkte hoogte waardoor snoeien eigenlijk overbodig wordt. Maar als je hem snoeit, is het weer snel genieten van een bloemenzee.


Hoogte hortensia

In ons land snoeien we hem meestal. Zo krijgt hij een hoogte van een ruime meter en past ook in kleinere tuinen. Deze hortensia bloeit van oorsprong wit met langgerekte kegelvormige pluimen, die in de volksmond schapenkoppen worden genoemd.


Wellicht dat ze daarom zo populair waren op boerenerven. Het moment waarop de bloemen van de hortensia ’s goed zijn doorgekleur is het beste tijdstip voor het drogen van hortensia ’s. De bloemen hebben in de maanden september en oktober de mooiste kleuren. Zeker de hortensia ’s uit de Magical Four Seasons-serie staan bekend om de erg mooie verkleuringen met de compacte groei. De boerenhortensia (Hydrangea macrophylla) is de meest bekendste hortensiasoort van ons land.


De kans is dan ook groot dat je meerdere boerenhortensia’s tegenkomt als je door de parken en straten van Nederland loopt. Hoofdzakelijk pluimhortensia soorten die zijn geënt op stam in verschillende hoogte maten. De planten hebben frisse bladeren en verschillende kleuren bloem. Als je een hortensia gaat snoeien is het belangrijk om eerst na te gaan welke soort je hebt, kijk daarom eerst bij hortensia soorten.


Hou er wel rekening mee dat de grondsoort , bemesting en standplaats de hoogte van uw hortensia gevoelig kunnen beïnvloeden. De kleur van de hortensia wordt beïnvloedt door de zuurgraad van de grond. Tijdens neutrale omstandigheden neemt een hortensia zijn eigen kleur aan. Zure grond doet een hortensia naar blauw verkleuren en met meer kalk in de grond kleurt hij roze. Gebruik bij het planten van hortensia ’s altijd speciale hortensiagrond.


Hoogte hortensia

Pinky Winky’ heeft als voordeel dat hij niet zo hoog wordt ( hoogte 00-m.). De bloemstelen van dit soort hebben een donkerrode kleur. De hoogte en breedte hangt af van tal van factoren (variëteit, standplaats, bodem) En soms kom je dan bij ons terecht en dan vertel ik je dat de hoogte en breedte van je hortensia ’s van tal van factoren afhangt, in eerste instantie van de cultivar (variëteit), maar ook van de standplaats en bodem.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts