zondag 6 november 2016

Fruitbomen snoeien cursus

Alle fruitbomen vind je op beslist. Bestel simpel en snel jouw bomen online. Meerdere aanbieders en soorten. Alle merken voor de laagste prijs.


Vind alles snel en eenvoudig in één handig overzicht op jouw Startpagina. Per onderwerp staan handige websites aangegeven om uw verder te helpen.

Snoei je een boom of struik in het najaar (oktober tot december) dan gaat de boom in rust voor de winter en krijg je minder groeireactie. Snoei je juist in het vroege voorjaar (februari tot april) dan krijg je juist veel groeireactie omdat alle energie eruit komt om nieuw bla bloem en takken te vormen. De appelboom wordt anders gesnoeid dan de perenboom en dat geldt ook voor de kersen- en pruimenbomen.


De cursus bestaat uit een theoriegedeelte en praktijkgedeelte. De theorieavond vindt plaats op maandagavond februari om 19. We geven dan een presentatie over het snoeien van de fruitbomen en zullen diverse voorbeelden laten zien. Het is een basiscursus die uitgaat van een beperkt kennis- en vaardigheidsniveau.


Aan het einde van de cursus kunt u het onderhoud en het snoeien van uw fruitbomen en kleinfruit zelfstandig uitvoeren.

Jan ter Huurne, mede-eigenaar van Fruittuin. Er wordt door de klanten steeds vaker gevraagd om meer informatie over snoeien , veredelen en het aanleggen van een fruittuin. Heb je fruitbomen in de tuin?


Dan moet je die elk jaar snoeien om te kunnen genieten van een mooie en gezonde oogst. Cursus fruitbomen veredelen. Bovendien verschilt de snoeimethode van boom tot boom.


Fruitbomen snoeien vereist wel de juiste kennis en techniek. In dit artikel ontdek je de snoeiperiode van de belangrijkste soorten fruitbomen. Iedere plant is verschillend en heeft dan ook zijn specifieke snoei -eisen. Ook de reden kan verschillen: de ene plant woekert enorm, de andere plant gaat net mooier bloemen of meer vruchten dragen. Snoeien heeft uiteraard ook een esthetische functie.


Een mooi en volgens-de-regels-van-de-kunst gesnoeide plant staat nu eenmaal mooi in je tuin. Knip oude takken en takken die weinig vrucht geven weg met een snoeischaar of takkenschaar. Verwijder takken altijd op ongeveer tien centimeter vanaf de stam.


Wanneer een tak in twee takken splitst (vergaffeling), dan moet je een van de twee takken. Oud cursist, Egbert Koersen vertelt enthousiast. Om meer van fruitbomen te weten te komen, heb ik jaar geleden de cursus fruitboom snoeien van Landschapsbeheer gevolgd.


Voor het behoud van fruitbomen is regelmatig snoeien van groot belang.

Hoe je dat doet, leer je met de Hoogstamfruitbomen Basiscursus van Landschapsbeheer Groningen. De diversiteit aan fruitrassen is bijzonder groot. Sommige rassen zijn kenmerkend voor de streek. Goed onderhouden fruitbomen geven de grootste oogst en zijn een genot voor mens en. Info over cursus fruitbomen snoeien.


Resultaten van zoekmachines! De winter is net begonnen. Toch wordt er al uitgekeken naar de lentebloesems of naar een sappige vrucht uit eigen tuin.


Als vervolg hierop organiseert de gemeente twee verschillende cursussen over het snoeien en de verzorging van fruitbomen. Speciaal voor u wordt een cursus fruitboom snoeien op Landgoed Verhildersum georganiseerd. Voor de echte liefhebber is het mogelijk zich aan te melden voor deze cursus , die op zaterdag maart gehouden wordt. Voor een goede opbrengst is niet alleen kennis van snoeitechniek nodig, maar ook (en vooral) kennis van de plant zelf. Wil je ziektes en voortijdig afsterven van de planten vermijden, dan is het belangrijk te weten wanneer en wat gesnoeid mag worden.


Aflevering - Hoe snoei ik een fruitboom ? Druif snoeien tussen Kerst en OudNieuw op een droge dag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts