maandag 21 november 2016

Haag in tuin

Boek uw Hotel in Hagen online. Reserveer online, laagste prijzen. Makkelijk, snel en veilig boeken! Uw boeking direct bevestigd! Snel en veilig online boeken. Lees echte reviews en boek nu!

Snel, eenvoudig, gemakkelijk. Ervaar het verschil met NuBuiten! De beste tuinen in Den Haag , Nederland. Haagplanten voor het maken van hagen. Hoge, wintergroene hagen zorgen voor privacy, lage haagjes geven de lijnen aan en brede, losse hagen passen in grote, informele tuinen.


Er zijn zoveel verschillende haagplanten, voor elk doel is wel een geschikte soort te vinden. De mooiste hagen kun je bekijken in de video. Omdat haagplanten zo nauw met de tuin verbonden zijn, spreekt het eigenlijk voor zich dat er bij het ontwerp van de tuin al met de haag rekening wordt gehouden.


We denken dan in de eerste plaats aan de haag die de tuin omheint, de vaak hoge en dichte haag die het decor van de tuin vormt.

Als je Hedera helix als haag in je tuin wilt plaatsen, sla dan palen in de grond en span schapendraad waartegen hij kan groeien. Hoe hoger de draa hoe hoger de heg. Bijkomende voordelen: klimop is goedkoop en niet gevoelig voor rupsen en schimmels. Hoog tijd voor een groots eerbetoon, meent het Kunstmuseum Den Haag.


Wintergroene hagen zijn er in diverse groentinten te krijgen, waardoor je qua kleur rekening moet houden met de planten die je ervoor plant. Als je een bladhoudende haag regelmatig snoeit, vertakt ze goed en heb je het hele jaar door een mooie ‘groene muur’ in je tuin. De Japanse Tuin is het pronkstuk van landgoed Clingendael.


Hier zijn prachtige en zeldzame bomen en planten te zien. De tuin is heel kwetsbaar. Deze haag wordt echter wel breed dus is niet geschikt voor de kleinere tuin.


Bij het aanplanten van uw haagplanten moet u altijd aanplantgrond bij planten. In veel van Vermeire’s prentenboeken nemen planten, bloemen, bomen en dieren een belangrijke plaats in. Snoei de haag na het aanplanten naar uw gewenste hoogte. De Portugese laurier heeft een veel kleiner blad en is donkergroen.


Het is een ideale haag voor een relatief kleine tuin , waarbij je bewust gaat voor een groene erfafscheiding die niet te veel ruimte in beslag moet nemen. Daarom oogt deze haag veel eleganter en luxer. Hij blijft wintergroen, dus privacy gegarandeerd.


Waarom een haag in jouw tuin ? Een haag in de tuin kan een functionele werking hebben, maar het is natuurlijk ook een manier om je naaste omgeving groener te maken.

Allereerst is een haag een mooie en natuurlijke oplossing om privacy te creëren. De groenblijvende taxusboom is een naaldboom die al heel lang in de tuin wordt gebruikt en ook heel lang meegaat. Met een bladhoudende haag rond je tuin voel je je ook in de winter beschut en afgeschermd voor blikken van buitenaf. De meeste kant en klaar hagen zijn wintergroen en vaak is er gebruik gemaakt van planten die smal omhoog groeien. Zodoende blijft de haag smal en heeft hij niet veel ruimte in de tuin nodig.


Er zijn kant en klaar hagen in mooie decoratieve rode bloembakken leverbaar. Dan zijn hagen ideaal rond onze buitenruimte. Maar behalve dat ze begrenzen en die broodnodige privacy geven, doen levende hagen nog meer: ze breken de win zodat het erachter luw is en vormen een prachtige achtergrond voor allerlei andere planten.


Nog niet zo beken maar zeker de moeite waard een haag van olijfwilg ( Elaeagnus x ebbingei). Lage hagen zijn bijvoorbeeld ideaal als erfafscheiding voor voortuinen. In plaats van een tuinhek, plant u een heg waar u overheen kunt kijken. Daarnaast is een lage haag mooi als omlijsting van vakbeplanting. Heel klassiek is een vierkante buxushaag met daarin andere heesters zoals rozen of hortensia’s.


Van diverse soorten laurier hagen , taxus hagen , coniferen hagen , wintergroene hagen , bladverliezende hagen en kant-en-klaar hagen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts