vrijdag 11 november 2016

Meerstammige steeneik

Meerstammige steeneik

De meerstammige steeneik is zeer geschikt als solitair in uw tuin, en is uitstekend winterhard. De Quercus Ilex Steeneik is een boom die van nature in Zuid-Europa voorkomt. De Olijfboomspecialist heeft een zeer grote voorraad zodat het u aan keus niet ontbreekt. Het is een eik dat het hele jaar doorgroeit en veel wordt aangeplant als afbakening of sierboom. Deze meerstammige boom is ideaal als duurzame groene en hoge afscheiding.


De Steeneik is winterhard en hoeft niet beschermd te worden tegen weersinvloeden. Online ( meerstammige) steeneik kopen? De bladhoudende groene steeneik komt veel voor in de landen rondom het Middellandse zeegebied op droge kalkrijke zandgronden. De steeneiken zijn bijzonder goed bestand tegen wind en in het bijzonder zeewind.


Een steeneik moet in ons klimaat op een beschutte plaats worden geplant, het liefst op een kalkrijke klei- en zandgrond. Naast de Steeneik Querces Ilex hebben wij ook andere bomen en planten voor in de kleine tuin in ons assortiment, kleine bomen, verschillende groenblijvende bomen, Mediterrane bomen, de Blauwe Regen, Japanse Esdoorns, diverse groenblijvende Leibomen, de meerstammige boom, de Portugese Laurier, kantenklaar hagen, de Perzische Slaapboom en vaste planten. Doordat deze meerstammige struik maar enkele meters hoog wordt en zich goed laat bijsnoeien, is hij ook geschikt voor wat kleinere tuinen of voor gebruik in grote pot.


Het is één van de weinige, volledig groenblijvende, bomen die vormsnoei zeer goed verdraagt. Bladhouden donkergroen dof blad. Liefst droge kalkrijke bodem en een beschutte standplaats. De juiste steeneik kopen voor de juiste lage prijs. Dan moet u bij BoomNL zijn.


Hier vind u de moosite meerstammige steeneik of groenblijvende leisteeneik. In warme gebieden bloeit de boom rijk met goudgele katjes. De langwerpige eikels steken als ze bruin zijn mooi af tegen het donkergroene blad. De laatste jaren wordt de steeneik ook als leiboom toegepast om jaarrond privacy in tuinen te.


Bezoek onze 4hectare tellende kwekerijen met meerstammige bomen, klimbomen, laan- en parkbomen, karakteristieke bomen en solitair heesters. Het leerachtige blad is scherp hulstachtig getan bij oude exemplaren vaak gaafrandig. Quercus ilex is een wintergroene meerstammige Eikenboom. Ook vind je hier enkele Kurkeiken (Quercus suber), omdat deze tot dezelfde familie behoren. Meerstammige bomen worden steeds vaker toegepast in de tuin.


De echte oude grillige steeneiken worden in Noord Spanje gelimiteerd uitgegraven. De Quercus ilex is mooi in vormen te snoeien en heeft het liefst een beschutte standplaats, vooral jonge exemplaren zijn wat gevoelig voor strenge vorst. Een prachtige meerstammige steeneik.


De Boom heeft stammen van 120cm. Graden Celcius) Plaats de boom het liefst een beetje beschut uit de wind. De boom is matig winterhard. In struikvorm vanaf meter tot meter hoog. Ruwere oudere steeneiken ‘veld en bos gerecupereerde steeneiken ’ hebben wij voorradig in laag, hoog en meerstammig.


Wintergroene meerstammige bomen geven het hele jaar door structuur aan uw tuin en kunnen zowel in de volle grond als in een plantenbak geplaatst worden. Volwassen bomen produceren meestal bladeren met een gladde bladrand. Ook steeds meer tuinontwepers en hoveniers waarderen de meerstammige boom Een meerstammige boom is een karaktervolle boom die bij uitstek geschikt als solitair in de tuin. De bladeren blijven twee jaar aan de boom hangen, vallen dan af en worden vervangen door nieuw loof.


Citytree heeft allerlei steeneiken op voorraad staan, tot bomen van meer dan meter hoog. Standplaats De steeneik staat er om bekend goed tegen de wind te kunnen, juist ook goed tegen zilte zeewind.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts