donderdag 10 november 2016

Arum maculatum

Boek uw Hotel in Arum online. Reserveer online, laagste prijzen. Makkelijk, snel en veilig boeken! Uw boeking direct bevestigd! Snel en veilig online boeken.

Lees echte reviews en boek nu! Snel, eenvoudig, gemakkelijk. Vind telefoonnummers, adressen en postcodes van duizenden bedrijven en personen. De gevlekte aronskelk ( Arum maculatum ) is een plant uit de aronskelkfamilie (Araceae). Het is een vrij zeldzame plant die vooral voorkomt in vruchtbare en vochtige loofbossen.


This is a name it shares with Arum italicum (Italian lords-and-ladies) - the other native British Arum. Pint is a shortening of the word pintle, meaning penis, derived from the shape of the spadix.

Nadat de druiventros van de staf was genomen staken zij de staf in de grond. Op die plek schoot toen een Aronskelk ( Arum ) uit de grond. Het werd het zinnebeeld van een gezegende vruchtenoogst.


De kelk is de beker waar de insecten invallen en zo met stuifmeel bedekt raken. De naam Arum kan ook zijn afgeleid van het Griekse aros (nuttig). Iets later verschijnen de kolfvormige bloeiwijzen die opvallen door hun witte spatha, die de kolf gedeeltelijk omhult. De Arum maculatum of Gevlekte Aronskelk is inheems in grote delen van Europa en komt ook in Nederland in het wild voor.


The clump of orange berries formed by Arum maculatum , cuckoopint, lords and ladies, in the autumn shines out like a beacon in its natural, woodland habitat, but their acrid taste and speedy irritation of the mouth means the plant causes little serious harm. De grote pijlvormige bladeren van de Arum maculatum zijn groen en soms bruin gevlekt. De witgroene bloemen verspreiden een geur van rot vlees dat de vliegen aantrekt. Eens de vliegen op het blad zitten schuiven ze binnen in de bloem, van zodra het blad minder glad is vliegen ze weer uit en nemen zo het stuifmeel mee naar buiten. L’ Arum tacheté ou le Gouet tacheté ( Arum maculatum ) est une plante herbacée des régions tempérées de la famille des Araceae.


Synonyme für Arum maculatum L. Arum immaculatum (Rchb.) Schott, Arum maculatum var. Arum pyrenaeum Dufour, Arum vulgare Lam.

Arum Alle delen zijn giftig bij inname en aanraking. Enkele bessen kunnen voor kinderen al dodelijk zijn. De andere delen veroorzaken huidirritatie. De oranjerode zaadkolven van de Arum Italicum vormen in de nazomer het fraaiste element aan deze plant.


L'inflorescence émet de la chaleur et diffuse des odeurs d'excréments pour attirer de petites mouches qui assurent la pollinisation. In het begin van de lente kun je in onze rijkere loofbossen en ook in veel buitengoederen de driehoekige bladeren van de Gevlekte aronskelk vinden. Wild aruDit betekent natuurlijk wilde arum.


Arum is de eerste wetenschappelijke naam. Wild want er bestaan nog al wat gekweekte varianten. Devils and angels: Van de tientallen namen voor deze plant is de naam duivels en engelen mij nog onbekend. Ben je op zoek naar Arum maculatum ? Cuckoo-pint: Dit betekent koekoek-penis.


Deze Araceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Arum maculatum ? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. De Latijnse, wetenschappelijke naam van gevlekte aronskelk is Arum maculatum.


Een kelk is een oud woord voor ´beker´. Maculatum ´ betekent ´gevlekt´. De herkomst van het woord arum is wat lastiger maar waarschijnlijker komt het van aros wat ´nuttig´ betekent.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts