maandag 28 november 2016

Tuin sproeien

Van tuinhout tot sierbestrating! De grootste collectie tuinsproeiers hier! Tuinsproeiers voor de laagste prijs. Bespaar tot wel via kiesproduct. Wanneer moet je sproeien ?

U zult niet moeten sproeien zolang de zon fel staat te schijnen. Dat geldt niet alleen voor het gazon maar ook voor alle andere gewassen in de tuin , zoals planten en bloemen. De waterdruppels die op een blad blijven liggen zullen als een vergrootglas werken en zodoende op het blad inbranden. Welke soort sproeier je gebruikt, hangt helemaal af van jouw voorkeur en wat voor jouw tuin het beste uitkomt.


Zwenksproeiers sproeien in een rechthoek en sproeien heel zacht, dat is ideaal voor rechthoekige tuinen en kwetsbare planten. Heb je een ronde tuin , dan kan een sectorsproeier handig zijn: die staat in het midden en sproeit in een cirkel. Dan is sproeien niet meteen noodzakelijk, zeker wanneer de bodem van zichzelf al wat minder water door laat, bijvoorbeeld op een kleiachtige bodem.

Altijd op slechts één wortelpunt sproeien , leidt tot eenzijdige wortelgroei en daardoor tot minimale opname van voedingsstoffen in de bodem. Besproei daarom altijd rond de plant en bewater het gehele gebied. Sproei de tuin in de ochtend of vroege avon zodat er minder water via verdamping verloren gaat. Ook kunnen de planten dan nog goed opdrogen voor de nacht, waardoor ze minder snel schimmelziekten als meeldauw krijgen.


Als je de border eenmaal per week sproeit , is dat meestal genoeg. Automatische tuinberegening is een ideale oplossing om uw tuin op het juiste tijdstip van water te voorzien. Met automatische beregening in uw tuin kunt u blijvoorbeeld zorgen dat u sproeit om vijf uur smorgens waardoor de plant het water maximaal kan benutten. Hoveniers geven tips: zo bescherm je je tuin tegen de extreme droogte.


Het is al weken droog en het lijkt er op dat dat voorlopig zo blijft. Gras en planten in de tuin drogen uit als je niet goed oplet. Maar wat kun je daar tegen doen? Op warme dagen kunnen de planten in je tuin wel wat meer water gebruiken. Met de bewaterings- en sproeisystemen van Welkoop wordt water geven.


Drinkwaterbedrijf PWN in Noord-Holland stuurde vandaag een bericht naar alle klanten met de oproep zuinig te zijn met drinkwater. Dat die waarschuwing niet voor niets is, blijkt wel uit het feit dat het waterverbruik deze dagen liefst veertig procent hoger ligt dan normaal. Daar gaat u wel iets van merken.

Ik denk dat mensen met een huis- tuin-en -keuken-sproeier’ per uur zo’n 5liter water verbruiken. Dat is inclusief btw (van naar procent) en belasting op leidingwater. Dus twee uur sproeien kost u dus ruim €50. Alle merken voor de laagste prijs. Bestel Tuinslangaccessoires online.


Vind Tuinslangaccessoires online. Het grootste online winkelcentrum. Hoe lang moet je dan sproeien en wanneer moet je sproeien ? Acht tips van twee Brabantse hoveniers om je tuin te beschermen. Lees hieronder een aantal tips.


De zomer komt er weer aan, met veel zon en weinig regen. Voor u is dit vaak de fijnste periode van het jaar, maar uw tuin denkt daar anders over. Sproeiers voor de tuin Zelf met een gietertje de plantjes water geven is best te doen wanneer een paar potten met bloeiende planten hebt staan. Een goede tuinsproeier is de oplossing.


Ben jij ook op zoek naar een sproeier om jouw tuin gemakkelijk te sproeien ? Af en toe regent het wat, maar vaak is dit niet voldoende voor de droge grond waar de planten in staan. Help uw zomertuin een beetje door uw tuin te sproeien. Voorkom dat uw beplanting verdord door de felle zon en de droogte. In de zomer ziet u ’s avonds in vele tuinen de tuinslang uitgerold worden en mensen de tuin sproeien.


Door de aanhoudende droogte druppelen overal uit het land berichten binnen dat je zuinig moet doen met water en soms zelfs dat sproeien verboden is. Mogen we hier in de buurt eigenlijk nog wel de tuin sproeien ? En durf jij de auto nog wel te wassen zonder angst voor boze milieu-demonstranten?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts