woensdag 16 november 2016

Groenten kweken

Start vandaag nog jouw moestuin. Leer stap per stap groenten kweken , zaaien en oogsten. Download onze gratis moestuin kalender en ga vandaag aan de slag!


Groenten kweken

Kweken is een handeling om iets uit een kiem of stek te doen ontstaan. Om dit proces in goede banen te leiden kun je gebruikmaken van de zogenaamde teeltkalender. Met deze kalender kun je bijhouden wanneer je planten moet zaaien, uitplanten en oogsten.


Maar hoe moet je groenten kweken ? Wil je graag een moestuintje aanleggen, maar heb je geen idee welke groenten je moet kiezen? Groenten kweken is niet voor iedereen. Ontdek hieronder welke groenten het makkelijkst zijn om zelf te kweken.


Genoeg ruimte en voldoende water is alles wat ze nodig hebben. Om jou een zo optimaal mogelijke leeservaring te bieden gebruiken wij cookies. Zie voor meer informatie ons cookiebeleid. Hark de grond fijn en trek een rechte groef (een touwtje helpt). Laat je niet vangen aan de klassieke beginnersfout en zaai liever wat te dun dan te dik.


In een kas kunt u gewassen telen die het buiten niet kasvruchten, maar er zijn er meer die in de kas gedijen. Daarom vandaag een overzicht van een aantal populaire groenten die u zelf eenvoudig in een kas kunt kweken. Je groenten en kruiden zelf kweken was nog nooit zo gemakkelijk. De website groenten kweken legt stap per stap uit hoe groenten en kruiden gekweekt kunnen worden.


Groenten kweken

Daarnaast kan je onze gratis zaaikalender downloaden. De meeste groenten groeien ook goed in potten. Een terras of balkon is uitstekend geschikt voor het telen van groenten.


Het telen van groenten in potten heeft zelfs voordelen ten opzichte van het telen in de volle grond. Het lijkt altijd beter te smaken en of dit nu wel of niet het geval is, het geeft in ieder geval een gevoel van tevredenheid. De kas biedt veel ruimere mogelijkheden voor de teelt van veel groenten en andere gewassen. Zo kunt u buiten het seizoen groenten eten of types groenten kweken die anders gewoon niet te krijgen zouden zijn.


Om je eigen groenten of kruiden te kweken heb je dus niet noodzakelijk een grote tuin nodig. Een Horta vierkantemetertuin of vierkante meter grond volstaan reeds om een niet onaardige oogst te produceren. Zelfs op je terras kan je moestuinieren met een Horta vierkantemetertuin op hoogte of in grote potten. Het simpelweg te klein voor sommige soorten groenten om tot volle bloei te komen. Er zijn een aantal punten waar je aan kunt denken als je groenten gaat kiezen om te planten.


Houten bakken om groenten in te kweken zijn bijzonder populair. Ze geven je terras of balkon direct een gezellig aanzicht. Zorg er daarbij wel voor dat het hout van hoge kwaliteit is om houtrot tegen te gaan. Gebruik geen behandeld of geïmpregneerd hout. Zaden voor groenten en kruiden.


Groenten kweken

Bij Horta vind je een zeer uitgebreide keuze aan zaden om zelf groenten of kruiden te zaaien en te kweken. Wij bieden enkel zaden aan van uitstekende kwaliteit en van gekende merken. Zo ga je alvast op de juiste manier van start met het kweken van je eigen groenten , kruiden of fruit. In het Westland begonnen de eerste glastuinbouwers met het kweken van komkommers onder platglas en druiven onder staandglas (serres). Het Westland is nog steeds een bekend glastuinbouwgebied.


Er worden nu vele verschillende soorten groenten , bloemen en planten gekweekt. Een ander bekend glastuinbouw gebied dat ook in die tijd ontstond is Aalsmeer. Ze zijn spotgoedkoop en liggen het hele jaar door te koop in de supermarkt.


Maar voor de echt lekkere smaak, moet je ze. Je kunt verrassend veel groenten en fruit in potten en bakken kweken. Ook kun je vrijwel alle soorten kruiden binnen kweken.


Je wilt natuurlijk dat je zaadjes zo snel mogelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts