woensdag 30 november 2016

Speeltuin ondergrond

Ik ben op zoek naar de ideale ondergrond (bodem) voor onze speeltuin. Je hebt verschillende mogelijkheden zoals uiteraard gewoon gras, kunstgras, schors, rubberen tegels of matten enz enz. Maar omdat het een vrij grote speeltuin is, zijn al deze oplossingen behoorlijk kostelijk.


Daarom was ik op zoek naar een goedkoop alternatief. Bij een speeltuin aanleggen komt meer kijken dan je denkt, zo moet er gekeken worden naar verschillende aspecten zoals speeltoestellen en de ondergrond van een speeltuin. Wij hebben jarenlange ervaring in het aanleggen van allerlei speeltuinen bij scholen, openbare plaatsen of bijvoorbeeld bij campings en restaurants.

Aandacht maakt spelen leuk! Ook uw speelplek wordt leuker met de aandacht van Replay Speeltoestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en. Kunstgras in de speeltuin , een onderhoudsvrije en kindvriendelijke ondergrond voor speeltuin bij school of kinderdagverblijf. Kinderen springen van de speeltoestellen, rennen zo hard zij kunnen en vallen regelmatig.


Daarom is het belangrijk een veilige, sterke, zachte ondergrond te hebben die weinig onderhoud vergt. Dus met andere woorden, hoeveel materiaal heb ik nodig. Wat is de betreffende eis voor de mate van demping voor het toestel.


Welk soort materiaal wordt gekozen om de ondergrond te realiseren.

Speeltuinen en speelplaatsen hebben een duidelijke bedoeling: ze moeten vertier en speelwaarde bieden. Veel ongevallen gebeuren op of bij een toestel. Speeltuin ondergrond -producten zijn het populairst in North America, South Americaen Domestic Market.


Bestratingsmaterialen zoals klinkers of steenslag gebruikt men best niet in speeltuinen. Ze zijn uitstekend geschikt voor de paden in en rond de speeltuin , maar zeker niet als valdempende ondergrond. De enige plaats waar harde ondergronden bijna een niet te vermijden ondergrond vormen zijn de waterspeelplaatsen. Speeltoestellen zoals schommels, glijbanen en klimtoestellen met een grotere vrije valhoogte moet de valdemping van de ondergrond overeenstemmen met de valhoogte van het speeltoestel.


Beton, asfalt of harde aarde zijn dan niet geschikt. Gras is geschikt tot een valhoogte van m, mits de ondergrond vrij is van kiezel en puin. De ‘Alpenspeeltuin’ ligt naast het nieuwe restaurant en het grote buitenterras. Deze valdempende speelondergrond is ideaal voor gebruik op scholen, kinderdagverblijven en sportverenigingen. De ondergrond is uitermate geschikt voor trapveldjes, speeltuinen en pretparken en biedt extra veiligheid onder klimattributen en speeltoestellen.


Ondergronden In de meeste gevallen is onder een speeltoestel een ondergrond met valdempende eigenschappen vereist. De keuze voor valdempende materialen is afhankelijk van de situatie, het investeringsniveau en de onderhoudscriteria. Daarnaast hebben wij nieuwe ondergrond oplossingen zoals Tiger Mulch. Elke soort valdempende ondergrond heeft zijn eigen voor- en nadelen. Omdat wij kennis hebben van de verschillende valondergronden kunnen wij u adviseren over welke ondergrond het meest geschikt is voor uw situatie.


Bij Tom van den Heuvel bent u aan het juiste adres voor het aanleggen van een mooie speeltuin.

Wij kunnen diverse soorten speeltoestellen plaatsen, groot of klein. Tom van den Heuvel heeft een brede ervaring op het gebied van grondverzet, het aanleggen van de juiste ondergrond en het netjes afwerken van het totale, omliggende terrein. Valdempende ondergronden – Rubbertegels voor speeltoestellen Wij bieden rubbertegels in de kleuren zwart, roo groen, paars en oranje.


Dit betekent dat kinderen met én zonder beperking lekker samen kunnen spelen in de speeltuin. De speeltuin is nu een echte Samen Spelen Speeltuin ! Zo zijn er verschillende speelse paden door de speeltuin aangelegd en is bij een aantal toestellen het zand vervangen door een berijdbare ondergrond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts