maandag 7 november 2016

Spinnen opzuigen

Mis de Aanbieding van de Dag niet. Boek uw hotel nu, tot korting! Met hele oude stofzuigers ging het wel. Toen we de stofzuiger wegzetten kwamen al die spinnen , helemaal grijs van het stof, weer uit het gat van de stofzuiger gekropen.


Tijd voor de huisspin om warme huizen op te zoeken en paniek te zaaien. Martha Ursum uit Bussum vraagt zich af of spinnen haar stofzuiger uit kunnen kruipen.

Vul daarom holle ruimtes en gaten in je woning. Zonder plek om zich te verstoppen houden spinnen het snel voor gezien. Tip 3: bestrijd spinnen met de stofzuiger. Wie direct van ongewenste bewoners af wil, kan ze opzuigen. De meeste spinnen stikken door het stof in de.


Een aantal spinnen heeft zich gespecialiseerd in het vangen van andere dieren als op het land levende kreeftachtigen zoals pissebedden, rechtvleugeligen zoals sprinkhanen, mieren of andere spinnen (zoals de spinneneters). Bij Bestestofzuigers hebben we veel vragen binnengekregen of je bijvoorbeeld een spin kunt opzuigen. Kruipt deze niet gewoon uit je stofzuiger, zodra je klaar bent met stofzuigen?

Spinnen zijn er in diverse vormen, kleuren en maten. Waarom zou je een spin opzuigen ? Zo kwam ik na een stofzak die open was gescheurd bij toeval een dode spin (hooiwagen) tegen (waarvan ik natuurlijk ook erg schrok, ook al was hij dood). Hij was wel nog heel met de poten opgekruld. Maar dat er zoveel spinnen in huishouden zit, dat is niet te geloven. De bladeren vallen in grote getalen van de bomen, je bent al minstens een keer door een spinnenweb gelopen en het is te fris om zonder vest in de tuin te zitten.


Langzamerhand beginnen we het weer te merken: de spinnen zoeken onze huizen weer op. Met een stofzuiger in de aanslag zuigen we deze dekselse beestjes, vaak met angstkreten, op. Daarna afvragend of ze eigenlijk tóch de stofzuiger weer uit kunnen kruipen… En dan slaat bij velen de paniek toe.


Ze heeft dit nodig om het plekje te vullen, waar ze haar prooi rustig kan opzuigen. Spinnenexpert Peter van Helsdingen vindt het een ‘idioot idee’ dat mensen spinnen opzuigen. Hij vindt het dan ook ‘mooi’ dat spinnen het alsnog overleven én vaak ontsnappen uit de stofzuigerzak.


Daarnaast kunnen spinnen wel een jaar overleven zonder voedsel en vocht. Maar wat gebeurt er eigenlijk met die spinnen vanbinnen in je stofzuiger? Ze zeggen dat spinnen die je opzuigt met je stofzuiger nog even leven.


Het stofzuigen zélf kunnen spinnen perfect overleven. Tenzij jij de zuigkracht echt op maximum zet. Dan blijft er van zo’n beestje maar weinig over.

Mocht je onverhoopt toch last krijgen van een spinnenplaag in huis, onderneem dan direct actie. Spinnennesten zijn op diverse manieren te verwijderen. Je kan het nest opzuigen met een stofzuiger of het nest naar buiten vegen. Een ietwat diervriendelijke oplossing is het opvangen van de spinnen en het spinnennest in een potje.


De spinnen - en insectenopzuiger is een diervriendelijke manier om spinnen , muggen en andere vervelende insecten weg te vangen zonder ze aan te raken. Je zuigt de dieren met dit apparaat gemakkelijk op en buiten laat je ze ongedeerd weer vrij. Ik vraag wie er nog meer bang voor spinnen is. Een tiental vingers schiet de lucht in.


Mijn moeder is superbang voor spinnen ! Ze zuigt ze met de stofzuiger op! Ik schud meewarig mijn hoofd en vertel dat een spin opzuigen , doodmaken of door de wc spoelen geen goed idee is. Je kunt ze beter naar buiten brengen. Als de spin geen weg naar buiten vindt, kan hij makkelijk weken of maanden overleven in de met stof gevulde zak.


Goed doorvoede spinnen kunnen hun stofwisseling vertragen en zich op die manier ruim 2dagen redden zonder eten. Sindsdien gaat er bij mij een prop keukenpapier in. En als ik de keer erna ga stofzuigen zet ik eerst de stofzuiger aan voor ik de prop eruit haal.


Hun kaken zijn sterk genoeg om in dunne huid te bijten, en de spin is iets assertiever dan veel andere spinnen. Bij dreiging kan hij aanvallen, en niet de benen nemen zoals de meeste spinnen in Nederland doen. Stel je bent een van de weinige personen die wordt gebeten, wat gebeurt er dan?


Volgens Noordijk dragen spinnen best heftig gif bij zich. Hij vindt de dieren ‘heel nuttig’ en noemt het opzuigen ervan ‘echt een idioot idee’. Van Helsdingen vindt het ‘mooi’ dat de spinnen de stofzuigerzak niet alleen overleven, maar er ook vaak uit weten te ontsnappen. Ze komen er hoe dan ook weer uit. De deskundige adviseert om spinnen te vangen en buiten te zetten.


Binnen hebben we meestal soorten spinnen. De hooiwagenspin is er het hele jaar door en zit meestal in de hoeken van plafons. Buiten is het vaak te koud voor het van oorsprong subtropische dier. Spiderfree, een vloeistof waardoor spinnen en andere insecten een lange tijd wegblijven.


Ecopowder, een poeder waar spinnen niet tegen kunnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts