maandag 20 maart 2017

Beukenhaag haagbeuk

De grootste collectie beukenhaag hier! Beukenhaag tegen de laagste prijzen. Bestel Haagplanten bij Beslist. Het grootste online winkelcentrum. Alle merken voor de laagste prijs.


Meerdere aanbieders en soorten.

Topkwaliteit Haagbeuken in Pot voor vaste lage prijzen. Kies uit Groene Beuk, Rode Beuk of de Haagbeuk. Hierdoor is een beukenhaag het jaarrond meer gesloten dan een haagbeukenhaag. Al onze rode en groene beukenhagen komen van onze eigen kwekerij.


Bij ons krijgt u altijd haagkwaliteit geleverd. Dit wil zeggen dat de planten tot onderaan de stam takken hebben, die zo uitgroeien dat u van onderaf aan een mooie volle haag krijgt. Het verschil tussen de beukenhaag en de haagbeuk zit in het blad. De bladeren van de beukenhaag zijn gladder en de bladeren van de haagbeuk hebben duidelijkere nerven.


Snoei altijd tijdens een bewolkte dag.

Een close-up foto van het blad van de haagbeuk. Het blad van de haagbeuk en het beukenhaag blad. De haagbeuk heeft ruwe bladeren met diepe nerven erin. Bovendien heeft het blad een wat puntige vorm.


Met makkelijker bedoelen we dat haagbeuk beter tegen extreme weersomstandigheden zoals droogte en veel regen kan. Haagbeuk planten zijn de carpinus betulus, deze is bladverliezend. De carpinus betulus bieden we zelf niet aan. Naast het aanbieden van de beukenhagen kunnen wij ook taxushaag planten aanbieden. Zie hiervoor ons aanbod taxushaag planten.


Op deze pagina een aantal handige tips voor het planten van de beuk voor uw beukenhaag. Vaak wordt hij door elkaar gehaald met de term beuk ( beukenhaag ). De verwarrend is begrijpelijk. Ze lijken op elkaar, maar kennen toch wel degelijk verschillen. Zo behoren de beukenhagen tot de familie van de beuken, terwijl de haagbeuk tot de familie van de berken behoort.


Daarnaast groeit de haagbeuk een stuk sneller dan de beuken haag en is ook het blad verschillend van vorm. TIP Kijk voordat u de schaar in de beukenhaag of haagbeuk zet even of er geen nestelende vogels in zitten. Ook interessant: meer over het verzorgen van de haag.


TIP Is een beukenhaag te hoog of te breed geworden?

U kunt de haag dan sterk terug snoeien. Gebruik een handzaagje voor dikke takken. U vindt hier een zeer uitgebreid assortiment groene beukenhaag , rode beukenhaag, haagbeuk , meststoffen en gereedschap waarvan u meteen kunt zien wat u koopt. Haagbeuk lijkt zowel in naam als in uiterlijk erg veel op de beukenhaag.


Het is voor een ongeoefend oog soms lastig m de twee planten uit elkaar te houden. Verschillen beukenhaag en haagbeuk. Doordat een beukenhaag het hele jaar rond zo goed als gesloten is, kun je deze haag ook gebruiken als windscherm. Als u de twee van wat dichterbij gaat bekijken, zult u zien dat ze ook qua uiterlijk best van elkaar verschillen. De beukenhaag behoort tot de beuken en de haagbeuk is verwant aan de berk en de hazelaar.


Ook de haagbeuk is een inheemse plant in Nederland en België. Van oudsher wordt ook deze plant veel gebruikt voor hagen wat zorgt voor wat naamsverwarring met de beukenhaag. Officieel zou een haagvorm van deze plant de naam haagbeukenhaag moeten hebben. De rand van het blad is van de groene beuk gewoon glad net als de Rode Beuk.


Echter het blad van de haagbeuk is dubbelgezaagd. Aan het blad zijn allemaal tandjes. Bij dit soort blijft het blad in de winter aan de bomen zitten. Dit blad wordt dan bruin van kleur. Onder Haagbeuken wordt verstaan Carpinus betulus ( Haagbeuk ). Een beukenhaag om precies te zijn en geen haagbeuk.


Die twee worden nog wel eens met elkaar verward. Je kan onze beukenplanten ook zelf komen bekijken alvorens je over gaat tot het kopen van je nieuwe haag. Zo kan je zelf de kwaliteit zien van onze rode beuk, groene beuk en haagbeuk. In de winter verliest de haagbeuk zijn blad.


Een haagbeuk kan beter tegen een vochtige en winderige omgeving.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts