dinsdag 7 maart 2017

Lampenpoetsersgras snoeien

Lampenpoetsersgras snoeien. Doorgaans is dit in de periode begin maart tot halverwege april. Maar let op: ook in de winter is het heel mooi! Wanneer Pennisetum planten.


Pennisetum ( lampenpoetsersgras ) kan vanaf het late voorjaar tot aan het begin van de herfst aangeplant worden.

Behalve in zeer droge periodes en wanneer het vriest. Anders kijk je de hele winter tegen een miezerig stompje met afgeknipte stengels aan in plaats van een mooie volle bos met bruin gekleurd gras. Hoe kan ik lampenpoetsersgras verzorgen? Pennisetum glaucum ´Purple Baron´ (lampepoetsersgras) Deze Pennisetum lijkt in het geheel niet op de veel. In de zon is plant bloemrijker en zijn de herfstverkleuringen het fraaist.


Na de winter kunt u het loof afsnijden tot dicht bij de grond. Dit kan met een heggenschaar of snoeischaar. Nee, geen gazon, maar grassen zoals de Penisetum alopecuroides hameln.

En er zijn kleinere varianten en roodgekleurde. Het beste is om siergras in het voorjaar te snoeien. Gedurende de winter heeft siergras voedingsopslag in de stengels verzamel en rond het eind van de zomer stopt het groeiproces.


Planten moeten vervolgens op kracht komen voor de koudere periodes. Siergrassen zijn eigenlijk het ganse jaar een zeer decoratief element in ieders tuin, groot of klein. Deze planten staan over het algemeen graag op open beschutte plekken met een droge tot licht vochthoudende grond.


Snoei in het voorjaar de afgestorven graspol terug voordat het gras weer uitloopt, ongeveer half maart. Als u dit in het najaar al doet bestaat de kans dat de pol invriest en afsterft. Het siergras is vooral mooi als het in grote groepen wordt aangeplant, en is dan ook een.


Tijdens het snoeien moet je rekening houden dat je het oude loof tot ongeveer centimeter boven de grond wegknipt. Het snoeien van de Pennisetum kan eerder, maar je loopt dan een groter risico op vorstschade. Wij maken de tuinvideo’s voor Tuinmanieren met heel veel lol en liefde.


Ons streven is om eerlijke informatie te geven over tuinieren, dus geen gesponsorde boodschap of verstopte reclame. Het kenmerk van dit lampenpoetsersgras is dat het zeer rijkbloeiend is. Pennisetum Alopecuroides Hameln bloeit met prachtige lichtbruine borsteltjes die boven de bladeren uitsteken.


Geheel snoeien , elk jaar (afstervende siergrassen) Afstervende siergrassen moet men elk jaar geheel snoeien.

De polvormige groei heeft amper tot geen verzorging nodig. Als de winterperiode in aankomst is kan je pollen kort terug snoeien maar dat hoeft niet! Het siergras bloeit in september - oktober met geelgroene tot donkerpaarse aartjes in ronde pluimen.


Vanuit de pol komt vanzelf weer nieuw blad naar boven. Dek de grond rondom de plant af met blad. Geef in droge tijden eventueel wat water om de grond voldoende vochtig te houden. Als er nu nog geen nieuwe halmen te zien zijn, zou u ze kunnen snoeien , meteen wat mest geven (koemestkorrels kan prima) en water geven.


Geef ze dan nog even de kans om uit te lopen. Gebruik bij het snoeien van de siergrassen handschoenen, omdat enkele grassen erg scherpe bladeren hebben. Snoeien van kleinere grassen gaat het best met een keukenschaar of snoeischaar, de grotere grassen kun je beter met een heggenschaar of elektrische heggenschaar snoeien.


Afbeeldingen: het snoeien van siergrassen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts