dinsdag 28 maart 2017

Melkwitte afscheiding

Normale vaginale afscheiding is vloeibaar, doorzichtig of wit. De vaginale afscheiding verandert door de maandelijkse cyclus, de pil, seksuele opwinding, zwangerschap en de overgang. Het is niet goed als er zeep in de vagina komt. Was uw vagina niet met zeep, vaginale spoelingen of andere middelen.


De slijmvliezen van de vagina scheiden bij iedere vrouw vocht en slijm af. De afscheiding is heel normaal en is helder of heeft een licht melkachtige kleur. Deze afscheiding is geurloos of het ruikt een beetje zuur. In de meeste gevallen heeft een bruine afscheiding geen sterke geur en gaat het vanzelf over.


Zit er iets meer bloed bij, dan kan je afscheiding wat metaalachtig ruiken. Heb je naast een beetje roze of bruine afscheiding ook andere klachten, zoals roodheid of jeuk, dan kun je het beste even naar je huisarts gaan. Rond de 13e dag na de eisprong duikt de afscheiding van het progesteron naar beneden en in mindere mate ook die van oestrogeen.


Het baarmoederslijmvlies wordt niet meer gestimuleer sterft af en wordt afgestoten. Dit is het begin van de vierde grote gebeurtenis in de cyclus : de bloeding (menstruatie, maandstonden of regels). Hallo, Ik ben weken in verwachting en heb last van een zeurend gevoel onder in mijn buik, soms bij mijn schaambeen, en meer vaginale afscheiding.


Tijdens de zwangerschap komen er verschillende verschijnselen voor die bij de zwangerschap horen. Toch kan witte vloed oftewel afscheiding soms ook iets anders betekenen zoals een infectie, zelfs tijdens een zwangerschap. Witte vloed is daar één van. Afscheiding zonder bloed voor de menstruatie wordt ook wel witte vloed genoemd. Als jouw afscheiding minder zuur is dan normaal gesproken, scheidt de baarmoederhals meer afscheiding af dan je gewend bent.


Dit zou een indicator kunnen zijn voor de vaststelling van een zwangerschap. Doordat je lichaam meer afscheiding afgeeft dan normaal, kan je baarmoeder een broedplaats voor schimmels en bacteriën worden. Roze afscheiding Een roze afscheiding is slijmverlies dat zich vermengd heeft met wat bloed. Het bloedverlies is dan zo weinig, dat deze roze kleurt wanneer het in aanraking komt met de witte afscheiding.


Als je afscheiding opdroogt kan het wat zurig ruiken. Als de afscheiding echt stinkt, is dit meestal het gevolg van een infectie of soa. Als je vermoedt dat dit het geval is, neem dan contact op met je huisarts. Je afscheiding hoort vloeibaar te zijn en tijdens de zwangerschap eerder waterig en dunner te worden.


Bij een bacteriële infectie heeft u last van overvloedige afscheiding die onaangenaam ruikt. Een beetje witte afscheiding , vooral aan het begin of het einde van je menstruatiecyclus, is normaal. Een melkwitte afscheiding kan dus zowel normaal als abnormaal zijn.


Vaginale afscheiding is een natuurlijk verschijnsel. Normale afscheiding is vloeibaar, doorzichtig en witachtig. Zo nodig kan de huisarts met een wattenstaafje wat afscheiding voor onderzoek afnemen.


Als het opdroogt, wordt het een beetje geel. Om meer duidelijkheid te krijgen kan de huisarts wat afscheiding bekijken onder de microscoop, of opsturen voor verder onderzoek in het laboratorium. Bloederige afscheiding Als er bloed in je afscheiding zit, hoeft er niet iets mis te zijn.


Zeker tijdens de eerste maanden van je zwangerschap kun je door hormonale veranderingen en innesteling van het eitje wat bloedverlies hebben. Ga naar uw huisarts als de vaginale schimmelinfectie steeds weer terug komt. Een witte of roomkleurige afscheiding is vrij normaal. De huisarts zal zo nodig een inwendig lichamelijk onderzoek doen. Soms varieert de hoeveelheid afscheiding , dit wordt veroorzaakt door hormoonschommelingen.


Andere kleuren komen ook voor maar hebben een onderliggende oorzaak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts