maandag 6 maart 2017

Balkon vergroten vergunning

De kosten van het vergroten van het balkon zijn een stuk lager dan van een compleet nieuw balkon. Vaak kan er wel een deel worden aangezet zonder een compleet nieuwe constructie te maken. Dit heeft wel te maken met het percentage dat je het balkon groter wilt hebben en wat er sowieso al moet gebeuren aan het huidige balkon.


Als u een dakterras of balkon wilt realiseren heeft u in veel gevallen een omgevingsvergunning nodig. Het beleid omtrent dakterrassen en balkons verschillen heel erg per gemeente.

Balkonuitbreiding: Modulair renovatiesysteem voor het vergroten van balkon en galerij. Beheer en onderhoud van vastgoed is een belangrijke taak van vastgoedeigenaren zoals woningbouwcorporaties , VvE’s en beleggers. Heeft de eigenaar van de 1e verdieping een bouwvergunning nodig voor die balkon -uitbreiding?


Op basis waarvan wordt besloten of die vergunning wordt verleend? Alvast heel hartelijk dank voor het antwoord. Twee gescheiden procedures. Er zijn twee gescheiden procedures die hier van toepassing zijn.


Wij zullen u tussentijds op de hoogte houden van de gang van zaken.

Als de vergunning door de gemeente verleend is, krijgt u de gestempelde stukken en tekeningen toegezonden van de gemeente. Ik woon op de begane grond en wil graag mijn balkon aan de achterzijde uitbouwen van naar meter inclusief trapje naar de tuin (meter breed). Constructieberekeningen en bouwtekeningen en vergunning aanwezig. Voorkeur gaat uit naar hout. Vraag dan of ze dit op papier doen.


U hebt dit nodig bij het aanvragen van de vergunning. Het is in elk geval altijd slim om uw plan met uw buren te overleggen. Een aanvraag voor omgevingvergunning voor het bouwen wordt ingediend.


BalkonBreed is een totaaloplossing voor het vergroten van balkons. Wij zorgen voor ontwerp, vergunning , productie, montage en nazorg. Een balkon kan de oplossing zijn om een buitenruimte bij je appartement of huis te maken ook al moet je voor de constructie, vergunning en. Dan is het vaak niet nodig om een volledig nieuw balkon te maken, maar kan je het huidige balkon verbouwen.


In dit geval vergroot je het huidige balkon. Dit moet uiteraard wel passen bij je woning en je moet hiervoor een vergunning aanvragen. Het vergroten van het balkon is een stuk goedkoper dan het maken van een volledig nieuw balkon.


Vind telefoonnummers, adressen en postcodes van duizenden bedrijven en personen.

Het uitbreiden van een woning is nooit vrijgesteld van vergunning. Voor de aanbouw van bijgebouwen aan de woning zoals een veranda, een terrasoverkapping, een carport tegen de zijgevel, een annex met bijkeuken of een kleine gelijkvloerse uitbreiding wordt de vergunningsplicht onder voorwaarden vervangen door een meldingsplicht. Als u bouwt of verbouwt, heeft u vaak een omgevingsvergunning nodig. Bekijk de regels en lees hoe u een vergunning aanvraagt.


De gemeente mag een vergunning verstrekken omdat voor de omgevingsvergunning geen rekening gehouden hoeft te worden met de meter grens tenzij dit in het bestemmingsplan is overgenomen. De gemeente wijst in geval ze een vergunning verlenen er overigens meestal op dat het burenrecht er aan de in weg kan staan om een dakterras te bouwen. Checken of vergunning nodig is voor (ver)bouwen Gaat u bouwen, verbouwen of slopen?


Wanneer u twijfelt of u een. Nu erkend de Gemeente dit stuk balkon niet en zegt dat ik een omgevingsvergunning moet. De vraag gaat over het vergroten van een balkon van een flat. Vergunning dakterras aanleggen: Wetgeving.


Het antwoord doet voorkomen dat het vergroten niet mogelijk is, tenzij van onderliggende woningen het verblijfsgebied wordt verkleind of er verglaasde balkons worden toegepast. Maar is het gegeven antwoord wel juist? Met de balkon overkapping profiteer je meer van je ruimte buiten en blijven de spullen droog zodat het minder vies wordt in najaar en winter. Kies je nu voor doek of een glazen afdak waar vergunning voor nodig is?


Lekker droog zitten en uit de zon De balkon overkapping is zowel handig in de zomer als in de koudere natte periodes. De instantie die de vergunning heeft verleend (bijvoorbeeld de gemeente) moet namelijk het besluit heroverwegen aan de hand van een ingediend bezwaarschrift. Als uw bezwaar goed is onderbouw dan kan de gemeente dus alsnog besluiten om de verleende vergunning te weigeren. Voor een aantal bouwwerkzaamheden hebt u altijd een vergunning nodig, bijvoorbeeld voor een dakterras, een dakopbouw, een balkon en een wijziging in de constructie.


Voor andere werkzaamheden, maar ook een monument of beschermd stadsgezicht kunt u zelf controleren of u een vergunning nodig hebt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts