dinsdag 21 maart 2017

Prunus witte bloesem

Ruime collectie stalen en zilveren sieraden voor het hele gezin. In deze categorie vindt u diverse bomen die opvallen door hun uitbundige bloei. Bloesembomen zijn voor veel mensen de echte blikvangers in de tuin.


Er vormt zich een wit tapijt ,neen niet van sneeuw, maar van de kerselaar- bloesem op het gras.

Dus een bloesemtapijt op het grastapijt , wat een isolatie. Vanaf November kan deze boom al bloeien met kleine witte bloesem , en kan dit herhalen tot april. De japanse sierkers Autumnalis is een redelijk kleine boom die maximaal tot meter hoog wor waardoor deze uitermate geschikt is voor de kleine tuin.


Doordat deze cirkel aan de stam zit is het eenvoudig de kunst bloesemboom in uw eigen favoriete pot te plaatsen. Het is een sterke plant die niet gevoelig is voor ziektes. Het eivormige tot langwerpige blad van deze bloesemboom loopt bronskleurig uit en kleurt later donkergroen.


De witte tot lichtroze bloemen verschijnen in april-mei aan de dicht vertakte struik.

Volgens deze methode geeft de bloesem van kerspruim het vertrouwen in jezelf terug en zorgt het ervoor dat je minder angstig bent. Ze bezitten veel nectar en trekken daardoor insecten aan. Deze bomen die we in onze loofbossen kunnen vinden vallen vanaf medio april en begin mei op door de mooie witte bloesem.


De bloemen hebben vijf kroon- en kelkbladen, veel meeldraden en een vruchtbeginsel met stijl en stempel dat in de bloembodem is ingezakt. De boom bloeit voordat het blad tevoorschijn komt vanaf maart met witte of lichtroze bloemen. De bloemen zijn mm groot en staan met - in bloemschermen bij elkaar. De breedte bedraagt dan circa meter. Vaak vertakt de boom vrij laag.


Wij hebben doordat er ijzerdraad in de uitlopende takken zit deze grillig en decoratief gebogen, u kunt het zelf altijd nog wat omlaag of omhoog buigen. De bladeren verschijnen tijdens het bloeien waardoor groene blaadjes zichtbaar worden door de zee van witte bloesem. In het voorjaar bloeit de 'Gajo' met een mooie witte bloesem. De naam ‘Umeniko’ is Japans voor zeemeeuw en wordt gereflecteerd in de zuivere witte bloesems die de boom in April bedekken.


De beste standplaats is zon of halfzon. GRATIS bezorging vanaf €5-. Vooral wanneer de zon schijnt is het wit van de bloesem ragfijn doorschijnend.


Struiken zonder bla volop bloeiend onder en tussen de nog kale bomen.

De sleedoorn is een naaktbloeier en de witte bloesems zijn er dan ook eerder dan het blad. Een opvallend rijke, mooie vloed van witte bloesem aan de nog kale takken van de sleedoorn en onder de kale takken van bomen. Waar de bloesem zo dicht bij elkaar staat, dat het lijkt alsof ze in trosjes groeien. De kleuren van de bloesem variëren van wit , roze naar donkerpaars, waarbij nog gezegd kan worden dat de wit bloeiende soorten de mooiste vruchten geven.


De bloesem en de vruchten die geneeskrachtig zijn. De dwergperzik witte bloesem is geschikt voor balkon en terras. Deze kleine dwergperzik witte bloesem groeit enkele centimeters per jaar en geeft echte vruchten.


Bestuiving: zelfbestuivend. Snoeien: snoeien is bijna niet nodig. Bemesting: eenmaal per jaar bijmesten met organische meststof. Prunus persica Dwergperzik witte bloesem.


Witte paardenkastanje Aesculus hippocastanum Horse chestnut.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts