dinsdag 3 oktober 2017

Acer campestre haag

Bekijk ons uitgebreide Acer assortiment. Specialistisch advies nodig? Boek uw Hotel in Hagen online. Welkom bij de Acer ICT winkel. Het is altijd een geliefde haag geweest, compact en eenvoudig te snoeien.


Als houtboom legde de esdoorn het uiteindelijk af tegen sneller groeiende en grotere bomen, maar als haag is deze plant populair gebleven.

Als haag toegepast zal hij gesnoeid moeten worden. Doe dit drie keer per jaar. Geef in het voorjaar beendermeel en breng mulch boven de wortels aan. Door de grond met een laag mulch te bedekken verbeter je de bodemstructuur en neemt het humusgehalte toe.


De veldesdoorn, ook wel Spaanse aak genoem is zeer geschikt voor het vormen van hagen of blokhagen. De bladverliezende Acer Campestre haag verandert in de loop van de seizoenen prachtig van kleur van frisgroen naar roodbruin en vormt door zijn dichte groei een. Als boom of voor bosplantsoen wordt dit soort regelmatig gebruikt.


De Spaanse aak ziet er het hele jaar door prachtig uit.

Geschikt voor hagen tot m. De kroon groeit onregelmatig en grillig, wat de soort minder geschikt maakt voor stedelijke beplantingen. Vanwege de vroege sapstroom mag snoei echter nooit in het voorjaar plaatsvinden. Reserveer online, laagste prijzen. Met de Acer Campestre heeft u een schitterende haagplant in uw tuin. In de herfst is de Spaanse Aak prachtig geel van kleur.


Koop uw Acer Campestre haag online of kom langs op onze kwekerij. Het vijflobbige blad van de veldesdoorn is erg geliefd en ook de gele herfstkleur van deze haagplant is bijzonder sierlijk. De acer campestre ‘Elsrijk’ is heel makkelijk te onderhouden.


Acer campestre wordt ook vaak als haagplant toegepast omdat snoei buitengewoon goed wordt verdragen. Snoeien gaat heel makkelijk, maar let wel op dat je dat vóór de winter doet. Soorten hagen die in de winter hun bladeren verliezen zoals beuk, haagbeuk, klimop haag planten. Op de bast zitten vaak kurklijsten. Doordat hij gezaaid word kan er wat verschil zitten in zijn nakomelingen.


Met name de kenmerken zoals de gele kleur of de kurklijsten kunnen in meer of mindere mate aanwezig zijn. Het is een boom van de tweede grootte, circa meter hoog bij tot meter breed. Maar ook kan de boom als hoge haag toegepast worden.

Gedijt niet goed in een gesloten verharding. Hij wordt erg graag gebruikt als bosschage op verkeerspleinen of als afscheiding tussen rijbanen. Dan wordt de soort bij voorkeur in de vorm van hagen geknipt of gesnoeid.


Door het voortdurend snoeien komen deze planten niet tot bloei.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts