woensdag 31 januari 2018

Chiazaad

Voor 22:bestel morgen bezorgd! Hoogwaardige Eiwitten bestellen. Grootste assortiment Superfoods. Biologische en pure Chia Zaden. Vandaag bestellen morgen in huis!


Onze klanten geven ons gemiddeld een op kwaliteit, levering en service.

Volgens de overlevering werd chia verbouwd door de Nahua, een cultuur in Centraal-Mexico. Over de gezondheidsvoordelen van chiazaad wordt soms iets te veel geschreven in de media, maar het is wel waar dat het veel energie geeft (doordat het veel goede vetten bevat) en dat het veel waardevolle voedingsstoffen bevat. Superfood is de marketingterm voor enkele voedingsproducten die gemiddeld tot hoge concentraties bevatten van voedingsstoffen als anthocyaan, vitamine C en antioxidanten. Voorbeelden zijn pompoen, broccoli, goji bessen, mergkool en dus Chiazaad. Chiazaad is een uitstekende bron van omega 3-vetzuren.


Goji-bessen worden vaak superfoods genoem en ook het chiazaad wordt genoemd. Maar stoffen die we al langer kennen, zoals cacao, aloë vera of kokosolie, krijgen tegenwoordig ook al de status van superfood. En dan heb je nog Quinoa of Incabessen, allerlei namen waar je nog nooit van gehoord had.


Hebben de zaadjes eigenlijk ook een negatieve kant?

This disambiguation page lists articles associated with the title Chia. If an internal link led you here, you may wish to change the link to point directly to the. Lijnzaad is rijk aan vezels en Omega-vetzuren, evenals fytochemicaliën genaamd lignanen. Een eetlepel gemalen lijnzaad bevat twee gram. Verder zit er in een onsje chiazaad van de ADH voor vitamine A. Overige percentages voor vitaminen zijn lager dan.


Mineralen chiazaad Er zitten ruimschoots mineralen in chiazaad. In 1gram chiazaad zit maar liefst 1 van de ADH aan het mineraal mangaan. C hiazaad is een product van de Chiaplant, in het Latijn de Salvia Hispanica.


Daarnaast bevat het van de ADH aan fosfor. Dit is familie van de ons bekende muntplant, alleen deze versie komt voor in Guatemala en in het zuiden en midden van Mexico. Voor wat betreft de Chiazaadjes, gaat het uiteindelijk om de bloem van de Chiaplant. De laagste prijs, bestel direct!


Kwaliteit gecontroleerd volgens Europese normen. Chia zaden van alle merken op beslist. Wie of wat chiazaad in korte tijd zo populair heeft gemaakt is me niet duidelijk, maar dat het populair is staat buiten kijf. Het is zelfs zo dat de extreem grote vraag naar chiazaad wereldwijd de prijs opdrijft, wat er voor zorgt dat chiazaad ongeveer zeven keer zo duur is als het wat betreft nutriënten gelijkwaardige lijnzaad. Andere zogenaamde superfoods zijn vaak exotische of obscure poeders zoals bokupoeder, Rejuvenate Plus, Living Fuel bessenpoeder, X-Balance chocoladepoeder en natuurlijke proteïnepoeders, alsook chiazaad , koudgeperste kokosolie, gemalen lijnzaad en boerenkool.


Vaak zijn het exotische producten die vóór de rage niet of slechts in zeer beperkte mate gegeten werden.

In West-Europa vallen onder de superfoods bijvoorbeeld gojibessen, tarwegras, quinoa en chiazaad , terwijl in Noord-Amerika iets als boerenkool onder de superfoods gerekend wordt. Al met al lijkt chiazaad een waar wondermiddel. Toch zijn er ook een paar nadelen.


Niet iedereen verdraagt chiazaad even goed. Door de hoge concentratie aan vezels kun je last krijgen van je darmen. Verder heeft chiazaad een bloeddruk verlagende werking.


Toen ik vier jaar geleden de Mexicaanse staat Chiapas bezocht wist ik nog niet van het bestaan van chiazaden af en wist ik bovendien niet dat deze staat naar het zaadje was genoemd. Inmiddels zijn we met z’n allemaal helemaal dol geworden en ook helemaal dol op chiazaad. Tevens kun je zelf noten-zaden-fruitbars maken en eten als gezond tussendoortje.


Ik heb een aantal lijnzaad en chiazaad recepten verzameld van de leukste Nederlandse foodbloggers! Wij persen vers op bestelling!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts