dinsdag 9 januari 2018

Bloemen betekenis

Bestel nu Bloem producten vanaf € bij Viata, jouw online apotheek. Voor de scherpste prijzen online! Hou je zelf fit en gezond. Ontdek ons ruim aanbod vitaminen!


Vragen over uw product of over uw klachten. Bel of mail met één van onze experts.

Bekijk ons uitgebreid assortiment gezondheidsproducten online of in onze winkel. Dagelijks verse bloemen van de kweker. Ruime collectie stalen en zilveren sieraden voor het hele gezin. Het gezegde: “Zeg het met bloemen ”, bestaat natuurlijk niet voor niets! Met bloemen is het mogelijk om een boodschap over te brengen.


Vrijwel elke bloem heeft zijn eigen betekenis. Symbolische betekenis van bloemen Dat rode rozen iemands liefde kunnen symboliseren is wel bekend. Maar wat betekent bijvoorbeeld een gele tulp of een zwarte roos?


Niet alleen de kleur bloem verteld je iets over de bedoeling van het boeket dat je krijgt, maar ook het soort bloem.

Wat denkt die persoon van jou, wanneer hij je deze bos bloemen geeft. Iemand die ziek is geef je bijvoorbeeld Chrysanthemum, omdat de bloem staat voor levensenergie. Je geliefde geef je rozen, die voor liefde en overgave staan.


Een plant, en met name de bloem , heeft ons heel wat te vertellen. Haast ongemerkt hebben we bij het zien van bloemen , vruchten, kruiden en bomen gedachten en gevoelens. Mocht u denken dat die symbolische betekenissen die we aan planten toekennen verdwenen zijn, dan kunnen we gerust stellen dat u zich vergist. Wat weinig mensen immers weten, is dat iedere bloem een symbolische betekenis heeft.


Dit doen we overigens al van oudsher. Kijk maar eens op schilden, vlaggen en schilderijen. Dan is het net zo leuk als je een bloem kiest met een betekenis. Dat geeft een extra accent. Al tijden hebben bloemen een betekenis.


Op schilden, kastelen, vlaggen, schepen en kleding brengen mensen al eeuwen bloemen aan. Om te laten zien waar ze voor staan. Ook uitdrukkingen met bloemen , met de betekenis meteen onder het spreekwoord.


Of om je huiswerk te maken voor school. Ook de kleur van bloemen heeft een bepaalde betekenis. Handig als je een boeket cadeau wilt doen! Hieronder een overzicht van wat welke kleur betekent.

Betekenis van bloemen Wilt u iemand bedanken, een hart onder de riem steken, ’zomaar’ een bloemetje geven of een romantische sfeer kweken? De kleur en ook de soort bloem heeft een symbolische betekenis. Een rode roos wordt veelal aan een dierbare of geliefde gegeven op een verjaardag of feestdagen. Maar wat is de betekenis van gele, witte, blauwe of zwarte rozen?


Profiteer van onze tijdelijke week aanbiedingen. Er zijn heel veel soorten bloemen en ze hebben allemaal een andere betekenis. Zo is de betekenis van pioenrozen behoorlijk positief: geluk, liefde en gezondheid. De betekenis van tulpen is door de jaren heen veranderd van rijkdom naar liefde.


En wat dacht je van de betekenis van zonnebloemen? Je droom kan een expressie zijn van liefde, plezier en blijheid. Een alternatief is dat bloemen een verwijzing zijn naar een specifiek moment of seizoen. Witte bloemen kunnen een gevoel van droefheid vertegenwoordigen. Lang niet alle planten hebben bloemen : bloemen zijn kenmerkend voor planten die tot de bedektzadigen (Angiospermae, Magnoliophyta, bloemplanten) behoren.


Ook vormen de bloemen een belangrijk middel om plantensoorte. Krijg je een prachtige bos bloemen of valt je een bepaalde bloem je steeds op? Je wilt iemand iets duidelijk maken, maar je weet niet hoe? Je vindt hier de symbolische betekenis van bloemen.


De symbolische betekenis van bloemen verandert soms, maar met het geven van bloemen willen we nog altijd iets duidelijk maken. We lijken instinctief aan te voelen welke bloemen we voor welke gelegenheid moeten geven. Floriografie: de taal van bloemen.


Aan iedere bloem werd toentertijd een symbolische betekenis gegeven. Ten eerste zijn er veel verschillende soorten bloemen waar je uit kunt kiezen, met elk hun eigen unieke vormen en kleuren. Wanneer je een bloem tattoo wilt laten zetten, kun je gaan voor een bloem die je mooi vindt.


Misschien wil je jouw bloem echter ook een extra betekenis meegeven. Bloemen tattoos zijn op twee manieren veelzijdig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts