woensdag 10 januari 2018

Mijten bestrijden

Met ExAller ben je eindelijk bevrijd van uw huisstofallergie! Bescherm de planten in je (moes)tuin en bestrijdt mijten eenvoudig en snel! Ontdek effectieve oplossingen om mijten in je huis en (moes)tuin te bestrijden. Een natuurlijke vijand van deze mijt zijn roofmijten.


Je kunt ook kiezen voor bestrijdingsmiddelen, maar dit kan schadelijk zijn voor de gewassen in je tuin.

Mijten herkennen en bestrijden. Het zijn erg kleine spinachtige insecten die haast onzichtbaar zijn voor het menselijk oog en op gras, planten, bloemen en struiken leven. Ze hechten zich aan mensen en liften zo mee naar binnen. Grasmijten of oogstmijten zijn kleine rode mijten die grote problemen kunnen veroorzaken, vooral als ze je bijten.


Een beet van een grasmijt is meestal niet gevaarlijk, maar kan erg jeuken en zelfs pijn doen. Tegen insecten en mijten die overwinteren op de planten kan men in de winter een behandeling uitvoeren met SUN SPRAY GARDEN. Volwassen mijten zijn actief op zoek naar voedsel en schuilplaatsen waarbij, als een plotselinge verandering van de omstandigheden optreedt, zoals wanneer het vrij droog of vrij nat wordt, ze met grote aantallen gebouwen kunnen binnendringen.


Veeg een klein beetje meel bij elkaar en strijk het glad.

Als het oppervlak na verloop van tijd weer “ruw” wordt, dan is dat een aanwijzing voor de aanwezigheid van mijten. Hoe kan ik meelmijten weren en bestrijden ? Als mijten geconstateerd worden, dient men allereerst na te gaan waar ze hun voedingsbron vinden. Hoe bestrijd je mijten bij de antroewa plant? Luizen, vlooien en mijten zijn vervelende ongedierte waar je kippen veel last van kunnen hebben. Deze beestjes zijn soms hardnekkig te bestrijden.


Voor bloedluisbestrijding hebben we een aparte categorie. Bij het schoonmaken is het verwijderen van stof het belangrijkst. Probeer het aantal stofnesten zoveel mogelijk uit te roeien en maak schoon met een vochtige doek. Overweeg om oude materialen met een groot oppervlak eventueel te verwijderen omdat deze enorm veel mijten kunnen bevatten. Denk aan vloerbedekking, gordijnen en matrassen.


De soort mijten die je huis binnendringen en allergieën en ademhalingsproblemen kunnen veroorzaken zijn huisstofmijten, ook wel huismijten. Om deze organismes te kunnen bestrijden , is het belangrijk dat je iets meer over de mijten te weten komt. Het werkt door middel van een gaasje voor de stofzuigerslang of door middel van een vloeistof voor op het te testen oppervlak.


In de meeste matrassen zijn wel mijten te vinden. Het wordt pas echt vervelend als je er last van krijgt.

Een goede bedhygiëne kan allergieproblemen voorkomen. Bedmijten bestrijden uit je huis of hotel? Zelf sproeien met een insectenspray helpt niet: daar zijn de bedmijten vaak te talrijk voor. Bovendien weten ze zich overal te verstoppen, ook op plekken die je bijna onmogelijk lijken, zoals in mobiele telefoons en stopcontacten.


Spint biologisch bestrijden. Pokon Tegen Insecten Spray (800ml) De Pokon Tegen Insecten Spray is 1 biologisch en is geschikt om insecten binnen en buiten te bestrijden. Het zijn zeer kleine, witte, spinachtige insecten die vooral buitenshuis leven: u vindt ze op gras, bloemen en struiken. De meeste muiten liften via huisdieren mee uw huis binnen.


Maar met het paard behandelen, ben je er helaas nog niet. Voorbeeld is de bloedmijt, die ’s nachts pas aan de wandel gaat richting je paard. Daarom is het behandelen van de omgeving van onschatbare waarde. Als je paard is gewassen, moet je ook al zijn spullen wassen en de stal schoonmaken, liefst met een middel als Halamid. Houd hem bij andere paarden weg tot de plaag is bestreden.


Omdat luizen en mijten graag wegkruipen tussen de haren en die gebruiken om hun eitjes aan te plakken kan het nodig zijn om die af te scheren. Overdag zie je ze amper op de kippen. Ze houden zich schuil in spleten en kieren, onder zitstokken, legnesten of voerbakken, in het strooisel. Nachts kun je met behulp van een zaklamp zien dat de mijten zich overal bevinden. Kippen kunnen er behoorlijk ziek van zijn: ze worden gebeten en bij een ernstige plaag ontstaat bloedarmoede.


De mijten zijn in principe wel gastheerspecifiek, d. Cheyletiella yasguri bij de hond en Cheyletiella blakei bij de kat. Maar in praktijk zijn de mijten niet zo kieskeurig en kunnen ze ook wel eens de “verkeerde”diersoort infecteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts