woensdag 31 januari 2018

Gevelbeplanting

Zoek naar groene gevel op de nieuwe KensaQ. Mooie gevelbeplanting verfraait het straatbeeld. Gevelbeplanting wordt ook wel een verticale tuin of geveltuin genoemd. Het is een moderne techniek om een gevel van een gebouw te verfraaien. Dankzij een groene gevel kunnen wanden aangepast worden tot een groene weelde.


Wij kunnen dit realiseren, ongeacht vorm of locatie.

Hier bij Verticale Planting Specialist hebben we,na een aantal studies en onderzoeken,een systeem ontworpen dat een bijna oneindig aantal mogelijkheden en artistieke. Related Posts Did you like this entry? Here are a few more posts that might be interesting.


Kies voor een groen dak of gevelbeplanting. Ze leveren ook een bijdrage aan de aanpak van hittestress. Maar ook gemeenten moeten aan de slag met bijvoorbeeld de toepassing van waterdoorlatende verhardingsmaterialen. De activiteiten bestaan hoofdzakelijk uit levering en montage van dak en wandbeplating. Bovendien zorgt bladhoudend gevelgroen in de winter voor een extra isolerende luchtlaag tussen de beplanting en de gevel.


Natuurlijke isolatie dus, die zorgt dat het warmteverlies van binnen naar buiten wordt gereduceerd.

Klimplanten die een op afstand van de muur geplaatste constructie nodig hebben om te groeien en te klimmen. Hangende planten die kunnen groeien vanuit bakken op het dak of een balkon. LivePanel is een innovatief, door Mobilane ontwikkeld en gepatenteer systeem op het gebied van verticaal groen. Bekijk onze LivePanels op Mobiane. GEVELBEPLANTING (paperback).


Lees hier hoe je in zelf simpele stappen zelf een geveltuin kunt maken. Van den Boomen is gespecialiseerd in dak- en gevelbeplating van gebouwen in de industriÃle, agrarische en logistieke sector. De term geveltuin wordt in Nederland gebezigd terwijl men in België vaker over een tegeltuin spreekt. Wees er ook alert op dat er geen gevelbeplanting vanuit de tuin van de buren tegen uw gevel groeit.


Mutatie Bij mutatie van een woning accepteren wij geen gevels die vol zitten met beplanting of wortelresten. Verwijder gevelbeplanting daarom op tij anders zijn wij bij mutatie genoodzaakt dit op uw kosten uit te laten voeren. In dit artikel een paar tips over de keuze van planten voor gevelbeplanting met dank aan deze notitie van de gemeente Utrecht.


Een geveltuin op het zuiden vraagt namelijk om andere planten dan een tuin op het noorden. De voorbeelden van planten komen van nature in Nederland voor. Groene gevelsystemen: Met de veelzijdige producten van Wallflore kunt u zowel binnen als buiten een prachtige duurzame groene wand of gevel creëren. Het effect van een groene wand is verbazingwekkend: u verandert een grote grijze oppervlakte in een bijzondere blikvanger die uw (bedrijfs)pand of woning siert.


In Duitsland wordt gevelbeplanting zelfs ‘Architektentrost’ genoemd omdat menig mislukt ontwerp door gevelbeplanting aan het zicht onttrokken wordt. Recent wordt in de grote steden gevelbeplanting toegepast om veel meer te bewerkstelligen, zoals fijnstof binden en een bijdrage leveren aan het koelen van de stad.

Daarnaast vangt gevelbeplanting veel fijnstof af. Benut de hoogte in je tuin! Alles over: rankende klimplanten, zelfhechtende klimplanten, leiplanten, groenblijvende klimplanten, winterharde klimplanten.


Dakbegroeiing, daktuinen van Optigrün! We zijn al jaren bezig om prachtige groene ruimtes te maken met als hoofddoel: Urban Cultivation.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts