donderdag 1 maart 2018

Witte druiven

Ruime collectie stalen en zilveren sieraden voor het hele gezin. Maar wat is nu precies het verschil tussen witte en rode druiven ? Hoewel beide soorten gezond zijn, zijn er volgens de onderstaande tabellen van het Voedingscentrum in ieder geval een aantal verschillen. Zo bevatten blauwe druiven bijvoorbeeld meer vezels (gram voor witte druiven en gram voor blauwe druiven , per 1gram).


Druiven zijn een ideaal fruit voor liefdespaartjes. Geef elkander een druif en verhoog de sfeer van de avond.

Zet dan uiteraard zowel witte als rode druiven neer, voor het speelse effect. Doordat het vanaf het eerste moment al een geliefde fruitsoort is, wordt deze zelfs genoemd in de Bijbel. In die tijd stond de druif nog bekend als ‘het fruit van de wijnstok’. In tegenstelling tot de rode variant kun je witte druiven het hele jaar door kopen. De druif afgebeeld bij dit artikel is de “Van der Laan”, deze mooie druif doet het uitstekend in Nederland.


Hieronder zal ik een beschrijving geven van de meest voorkomende witte druiven rassen. Deze kun je in Nederland aanschaffen en rijpen ook goed in ons klimaat. De witte druif van der Laan is een geelwitte druif.


De standaardwaarden voor druiven , wit worden in 1gram weergegeven.

Dit kan je doen door onderstaande schuifbalk te bewegen. Een portie druiven , wit komt overeen met 1gram. Het suikergehalte van druiven is wat hoger dan dat van sommige andere vruchten. Daardoor krijg je als je een trosje druiven eet meer calorieën binnen dan wanneer je kiest voor een mandarijn, grapefruit, schaaltje aardbeien of een kiwi.


In vergelijking tot avocado, banaan of mango, levert een portie druiven juist weer minder calorieën. De Vroege van der Laan- druif staat al langer bekend als een zeer zoete en sappige witte druif. Hij is uitermate geschikt voor het Nederlandse klimaat. Toch zit er een groot nadeel aan deze druif : hij is zeer ziektegevoelig.


Daarom kunt u beter het moderne ras Bianca gebruiken. Druivenrassen kunnen in verschillende groepen ingedeeld worden, naargelang het gebruik van de druiven en de kleur van de schil van de druiven. Hiervoor worden zowel witte als blauwe druiven verbouwd. De trossen moeten reeds vroeg in hun ontwikkeling geselecteerd worden op basis van hun standplaats en hun omvang. Een van de belangrijkste bewerkingen om mooie, volle trossen te ontwikkelen, is het krenten van de druiven.


De druif staat graag in een goed doorlaatbare en voedzame bodem in de zon of halfschaduw. Strooi in het najaar wat kalk bij de plant voor een goede zuurgraad van de bodem. Plant de druiven tegen een pergola of een muur waarop draden zijn gespannen.


Dit zijn de populairste witte druivenrassen die je een keer gedronken moet hebben. Witte wijnliefhebbers opgelet!

Ze worden het meest verbouwd. En met deze druiven heb je het hele witte smaakpalet geproefd. Alle voor je op een rij.


Op zoek naar verse witte druiven ? Bestel het makkelijk en snel bij Albert Heijn Grootste assortiment Thuisbezorgd tot in de keuken. Zelf witte wijn maken is dus niet heel veel ingewikkelder dan het maken van de rode wijn! Rode wijn maken van druiven. Het stappenplan hierboven kan je gebruiken om zelf rode wijn te maken. Wel moet je natuurlijk een blauwe druif hebben.


Bij witte wijn verwijder je de schilletjes en pitjes maar bij rode wijn hoeft dat niet. Je hebt veel verschillende soorten druiven. Hoewel je nu misschien alleen nog denkt aan de witte en rode druif , zijn hier ook nog verschillen in te benoemen.


Vind hier alle productinformatie en voeg eenvoudig aan je boodschappenlijstje toe om het in de dichtstbijzijnde winkel te gebruiken. Hoe maak je wijn van je eigen druiven uit de tuin? Volg het stappenplan en proost binnenkort met een glaasje zelfgemaakte wijn!


Al jaren maak ik zelf wijn en ondanks dat het een weinig zonnig zomer is geweest, zijn de druiven door al die regen van de afgelopen weken, best groot geworden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts