vrijdag 5 oktober 2018

Bamboe kweken

Bamboe kweken

De meeste soorten bamboe maken slechts een keer in een lang mensenleven zaad aan. Bamboe kweken vanuit zaad. Bovendien produceren de meeste soorten over de hele wereld in slechts enkele jaren tijd allemaal hun zaden. Is scheuren (delen) beter m. Zet de bamboe in het gat, zet hem nooit dieper dan hij stond.


Bamboe kweken

Vul het gat verder op met aarde en duw goed aan, zorg dat de plant recht staat. BAMBOE KWEKEN (dreams cost money!). Van bodembedekker tot grote, dichte hagen en mooie solitairen: de mogelijkheden met bamboe zijn zeer gevarieerd en talrijk.


Maar ook in de koudste streken ter wereld groeit bamboe. Over het algemeen is bamboe niet zo veeleisend qua grondsoort. Wel is het handig om het plantgat op voorhand al te voorzien. Op die manier kan de nieuwe pol direct de grond in. Vul het plantgat verder aan met grond en geef rijkelijk water.


Geef de nieuwe pol dus regelmatig water. Houdt er rekening mee dat de zaailingen niet gelijk zullen zijn aan de moederplant. In dit geval maar goed ook want een bloeiende bamboe is een stervende bamboe. Dit is wat ik vond over het zaaien: zaden schoonspoelen in schoon water. De zaden nog minuten laten weken in schoon water.


Als de bamboe enige jaren op de zelfde plek staat en hij wordt te groot, dan kan je hem rooien, wat al erg moeilijk gaat, als de grote plant er dan uit is, kan je de grote kluit met een bijl splitsen, dus in twee delen hakken, met een spa is dat onmogelijk. En ieder deel kan je weer delen en dan heb je kluiten bamboe. Bij Randijk haalt de bamboeliefhebber zijn hart op.


Planten van eigen kweek , bamboe palen, -schermen en vlonders. De mogelijkheden van bamboe in de tuin zijn eindeloos. Levende bamboe en bamboemateriaal maken het leven binnen- en buitenshuis mooier. Woekeren bij bamboe voorkomen of bestrijden. De bamboe kan als het ware gaan wandelen in de tuin.


Dit is echt iets voor mensen met groene vingers, niet dat het onmogelijk is, maar niet eenvoudig. Spelregels Er zijn een aantal randvoorwaarden waaraan voldaan moet worden om een aanplant van bamboe op daktuinen kans van slagen te geven. Deze bamboe maakt geen uitlopers en breidt zich vrij langzaam uit. Om van Fargesia een dichte bamboehaag te kweken , moet de plantafstand afhankelijk van het aantal jaren waarin de haag dichtgegroeid moet zijn, gekozen worden.


Bamboe kweken

Welkom in onze zadenwinkel. Het hoofdbedrijf bevindt zich in Asten met. Deze mooie en snelgroeiende plant zorgt ervoor dat je zomer en winter een groene tuin hebt.


Mensen hebben vaak een verkeerd beeld van bamboe. Er zijn inderdaad soorten die woekeren, maar er is ook een groot assortiment bamboe dat niet woekert en polvormig groeit. Ontstaansgeschiedenis: Onze bamboesoorten. Wij kweken al meer dan jaar de mooiste bamboe soorten.


Op onze kwekerij kweken wij de volgende soorten bamboe : Contact. Daar zijn heel veel mensen het over eens. Deze bijzondere grassoort, want bamboe is familie van grassen, heeft een sfeer van mistiek, kracht en doet ons denken aan verre oorden en paradijzen.


Ondanks deze sfeer zijn sommige mensen toch bang voor bamboe. Wie kent niet de geruchten over bloei en woekeren. Deze kamerplant staat dan ook graag met zijn wortels in vochtig tot natte grond.


Voorkom echter een laagje water onderop in de pot. Phyllostachys niger: de grootst groeiende bamboe in de Benelux Woekerplant. Echter niet iedere soort bamboe is zo’n woekeraar.


Er zijn twee soorten bamboe : pachymorf (zodevormend) en leptomorf (lopend). De pachymorfe soorten zijn beter geschikt om te gebruiken in (kleinere) tuinen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts