maandag 2 december 2019

Konijnen bestrijden tuin

Van tuinhout tot sierbestrating! Normaal gezien zal een konijn jaarlijks meerdere keren jongen krijgen. Doordat zij in groep leven kunnen ze dan ook heel wat graaf- en vraatschade in de tuin veroorzaken. Indien uw tuin rondom is afgebakend met een afrastering dan is de kans al veel kleiner dat uw planten zullen worden afgegeten door de konijnen.


Enkele tips bij de aanschaf van soorten konijnen.

Ik bestrijd hier zelfs geen bladluizen dus wat zou ik nu konijnen gaan bestrijden. Toch zou ik willen dat mensen bij het lezen van dit draadje misschien ook eens nadenken over al die andere plagen die we zonder nadenken meteen bestrijden. Konijnen houden in de tuin konijnen , houden, tuin. U kunt voor konijnen bestrijden korrels aanschaffen die een bepaalde geur afgeven, waar deze beesten niet tegenkunnen en daardoor zullen verdwijnen. Zo is konijnen verjagen met geur erg gemakkelijk!


Voor het vangen, bestrijden en verjagen van wilde konijnen bent u bij ons aan het juiste adres. Zo richten wilde konijnen knaagschade aan planten en bomen aan, laten zij veel uitwerpselen achter en veroorzaken zij graafschade.

Sinds gisteren betrap ik hier regelmatig een tweetal jonge konijnen in de tuin. Erg vreemd is dat gezien de tuin volledig is afgezet met Bekaert-gaas. Heb je toch last van deze dieren dan kun je deze uit de tuin weren m. Deze korreltjes verspreiden een voor hazen en konijnen onaangename geur zodat die al snel het hazenpad zullen kiezen. Hoe verjaag ik konijnen uit mijn tuin ? Ik heb last van een konijnenplaag in mijn tuin die het gazon vernielen, hoe kom ik van die dieren af? Kan ik het hol vol water laten lopen of heeft dat geen zin?


Ook zijn er apparaatjes om katten weg te jagen door een hoog geluid te laten horen als ze er langs lopen, kan dat ook helpen? U zoekt een specialist om konijnen te bestrijden ? Vermin Control heeft jaren ervaring in de bestrijding van konijnen en ander ongedierte. In mijn tuin springen elk jaar wel wat jonge konijnen rond maar ik heb een schoonmoeder die met haar hond af en toe op bezoek komt en dan wat rondsnuffeld en omdat zij bejaard is, die hond dus, mag ze ook daar haar behoefte doen. U kunt konijnen verjagen met verschillende producten, waaronder konijnen verjagen met geur, konijnen verjagen met ultrasoon geluid of met afweerlinten.


Dan zie je heel lang die konijnen niet meer. Vliegende insecten bestrijden. Dit overzicht toont onze vangkooien voor konijnen.


Deze vallen zijn prima geschikt om een konijn op diervriendelijke manier mee te vangen.

Nadat u het konijn gevangen heeft kunt u deze ergens in een bos of in het wild weer uitzetten. Konijn vlooien bestrijden Het konijn heeft vlooien. Vlooien in Nederland zijn meestal afkomstig van de kat of de hond. Wat veel mensen niet weten is dat ook het konijn vlooien kan hebben. Als uw konijn vlooien heeft, heeft hij waarschijnlijk last van kattenvlooien.


Hoewel er ook echte konijnenvlooien bestaan. Zodra het konijn naar buiten of erlangs wil duwt het konijn tegen de valdeur en zit gevangen. Ook goed te gebruiken bij het fretteren op konijnen.


Behandel naast je konijn , ook zijn hok en eventueel zelfs je huis. Gebruik hiervoor middelen die niet alleen de volwassen vlooien, maar (minimaal) ook de larven doden. Het bestrijden van vlooien bij je konijn is van groot belang.


Je kunt je konijn ook preventief, met enige regelmaat, een goed en veilig antivlooienmiddel toedienen. Sommige woonwijken hebben meer last van bruine ratten. Dat je er één in je tuin ziet kan dan voorkomen, maar let goed op dat je ze geen nestelplaats en voedsel aanbiedt.


Een bruine rat in de tuin verschuilt zich graag in houtwallen, struiken, openhaardhout, slootkanten, riolen, kruipruimten en in een vochtige niet al te warme omgeving.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts