maandag 2 maart 2020

Zwemles voor kinderen

Voor alle kinderen die gebruik maken van deze regeling moet er een volwassene (jaar of ouder) mee om het kind te begeleiden. Zwembandjes zijn verplicht voor kinderen zonder A diploma. Vanaf vier jaar kun je jouw kind inschrijven voor zwemles. De eerste fase is erop gericht om je kind watervrij te maken. Lees hier alles over zwemles.


De meeste kinderen die verdrinken, zijn immers tussen de nul en vier jaar oud.

De adviesleeftijd om te starten met zwemles voor het A-diploma is viereneenhalf tot vijf jaar. Leszwemmen voor kinderen (ABC) Op een leuke manier goed leren zwemmen? Bij onze lessen staat persoonlijke begeleiding en het spelenderwijs leren centraal! Wij bieden het enige echte Zwem-ABC.


In Nederland mag iedereen zwemles aanbieden en een zwemdiploma uitgeven. Dit is namelijk niet wettelijk geregeld. Wanneer de kinderen thuis tijdens het spelen van Ezzy’s Islands bijvoorbeeld naar een schat duiken, mogen ze dat in de zwemles ook zelf doen. Zwemles voor kinderen van tot jaar.


Het Zuiderbad geeft zwemlessen voor het A-, B- en C-diploma.

Het Zwem-ABC bestaat uit drie Nationale Zwemdiploma’s. Leerlingen die in het Zuiderbad afzwemmen en slagen ontvangen het diploma van de Nationale Raad Zwemveiligheid (NPZ) met de Amsterdamse eisen. Vaak krijgen de kinderen zwemles in groep maar er kan ook voor privéles geopteerd worden. Voor sommige kinderen kan het interessanter zijn om priveles te volgen.


In de zwembaden in Den Haag wordt zwemles gegeven. Bij de Utrechtse zwemschool leren kinderen zwemmen in een veilige en vertrouwde omgeving. Via het online leerlingvolgsysteem kunt u zien welke stappen uw kind maakt.


Met zwemles wordt gewoonlijk het onder leiding van een zweminstructeur of zweminstructrice leren zwemmen in een zwembad bedoeld. Ook krijgen in Nederland de leerlingen op veel basisscholen zwemles. Veelal is inschrijving nodig en vaak is er sprake van een wachtlijst. Vanaf jaar kunnen kinderen beginnen met zwemles voor het A diploma. Tijdens de eerste zwemlessen worden de kinderen watervrij gemaakt.


Kinderen leren het effect van water kennen en moeten zich er prettig in gaan voelen. U, en uw kinderen die niet aan de zwemles meedoen, mogen niet door het zwembad lopen tijdens de zwemles Afzwemmen. Met het ingevulde strookje gaat u naar de kassa om de diplomakosten te betalen. Met zoveel water om ons heen en de vele zwembaden die Nederland kent is het van groot belang dat je kind zich zelfstandig kan redden in het water. Zo kun jij ze met een gerust hart laten spelen in het water en weten ze zichzelf in veiligheid te brengen als ze per ongeluk in het water belanden.


Heb je dit testmoment gemist? De ene zwemles is de andere niet.

Bij Zwemschool Kikkersprong hebben wij een geheel eigen lesmethode ontwikkeld gebaseerd op de basisprincipes van het “zwem-ABC”. Kenmerkend voor deze lesmethode is dat de kinderen één op één vanuit het water begeleid worden. U kunt kinderen vanaf jaar opgegeven met een voorkeur voor dag. Wij hanteren een wachtlijst op leeftij ongeacht de inschrijfdatum staan de oudste kinderen altijd bovenaan de wachtlijst.


Twee maal per week worden er zwemlessen aangeboden. De Heerenduinen biedt zwemles op maat met veel persoonlijke aandacht voor uw kind. Wij verzorgen zwemles aan kinderen vanaf jaar. Ruim jaar ervaring en met een super enthousiast team.


Maximaal kinderen per groepje voor diploma A. Pedagogische uitgangpunten d. Onze zwem-ABC lessen bij Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep voor kinderen vanaf jaar zijn kindvriendelijk en speels. Wist je dat er ook al leuke lessen voor baby’s en peuters zijn?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts