maandag 4 juli 2016

Carpinus betulus prijs

Haagplanten, zo bij u thuisbezorgd. Binnen werkdagen geleverd. De Haag niet zelf planten? De robuuste haagbeuk ( carpinus betulus ) is een gemakkelijke plant die gedijt in elke grondsoort.


De jonge twijgen die aan deze leiboom groeien zijn bruingrijs van kleur.

De oudere takken zijn donkergrijs en opvallend glad. In de herfst verkleurt het blad in goudgeel. Zijn structuur is iets gekreukt. Verdraagt alle grond bodems.


Let wel, kan niet tegen een standplaats die erg vochtig is. Bladkl: groen, bloemkl: groen, de haagbeuk is niet wintergroen, wel winterhar zeer geschikt voor haag, stuks per strekkende meter voor een mooie haagbeuk aanhouden met dubbele rij. Neem een kijkje in onze webshop.

Carpinus Betulus (gewone haagbeuk), een vrij langzaam groeiende en dicht vertakkende boom die in het jeugdstadium kegelvormig is maar later breed eirond tot rond uitgroeit. Volwassen bomen worden circa m breed en - m hoog. De takken gaan bij het ouder worden doorhangen. De carpinus betulus staat in Nederland ook wel bekend als de haagbeuk. Als haagplant zorgt de haagbeuk snel voor de benodigde privacy, maar je kunt hem ook als solitair gebruiken.


Daarnaast verliest de haagbeuk in het najaar zijn blad. De leibeuk Carpinus Betulus is een lange bladbehoudende boom. Tot diep in de winter behoud deze zijn blad. Nu online kopen voor scherpe prijs bij vinkbomen. Frisgroen bla gezonde plant die prima keer per jaar gesnoeid kan worden.


Word vaak verward met beukenhaag, maar haagbeuk oogt in tegenstelling tot de beukenhaag iets grover en robuuster, heeft geribbeld blad en zeer fijne vertakking. Gezonde boom die weinig eisen stelt aan de grond. Hij wordt vaak verward met de Groene Beuk.


Zeer flexibele haagplant die bestand is tegen schaduw, arme bodems en rokerige lucht! De kleine nootjes bevinden zich in decoratieve losse vruchtkatjes. De wortelgroei is tamelijk oppervlakkig.

Verteerd blad is een goede bodemverbetering. In het wild komen we de haagbeuk vooral in bosrijke gebieden tegen. In West,- Midden- en Zuid-Europa wordt deze plant algemeen gezien. Ook in West-Azië komen we hem tegen.


In Limburg en met name in Zuid-Limburg groeit hij veel, maar ook in delen van Brabant, Gelderland en het Belgische West-Vlaanderen. Haagbeuken kunnen zonder problemen 2jaar worden. De rand van het blad is van de groene beuk gewoon glad net als de Rode Beuk. Het grootste verschil zit in het blad.


Echter het blad van de haagbeuk is dubbelgezaagd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts