woensdag 6 september 2017

Boerderijtuinen voorbeelden

Wil je een boerderijtuin ontwerpen en inrichten? Ontdek hoe je een boerderijtuin kunt maken met tips en adviezen uit de praktijk, en waar je op moet letten. In een boerderijtuin mag de inrichting grof zijn.


Denk aan een steigerhouten tuinset, een houten regenton en een overkapping gemaakt van hele boomstammen. Dit, gecombineerd met kussens en kleedjes met rood-witte ruitjes en misschien zelfs een paar kippen, geeft een echt boerderij gevoel.

Maar wist je dat je veel meer uit je zitmaaier kunt halen door hem uit te breiden met een aanbouwwerktuig? Er zijn vele werktuigen die ervoor zorgen dat klussen snel en vakkundig worden geklaard. Enkele voorbeelden zijn een aanbouw veegmachine, een grasvanginrichting, harktanden of een strooier. Een voorbeeld van de gewijzigde beeldvorming over bomen is de linde in Tilburg uit de late middeleeuwen. Eerst was het een boom waaronder recht werd gesproken, daarna een katholieke boom met een Mariabeeld.


Na de Franse Revolutie organiseerden patriotten onder het bladerdak volksfeesten. Na de verjaging van de Fransen had je er Oranjefeesten.

Ontwerp boerderijtuin of tuin bij landgoed. Een boerderijtuin kenmerkt zich vaak door het enorme oppervlak, vaak in een uitgestrekter landschap. Deze tuin wordt gekenmerkt door het landschap en grote lijnen en biedt daarom tal van mogelijkheden.


Hoveniersbedrijf Roel Zuidema kan precies die boerderijtuin ontwerpen die bij jou past. Inspiratie voor je eigen tuin kun je het beste halen uit goede bestaande tuin voorbeelden. We zetten voorbeelden van tuinen voor je op een rij. Voorbeelden tuin 1: Engelse tuin Engelsen zijn gek op tuinen en tuinieren. Een Engelse tuin staat vol met planten en ziet er daarom erg gezellig en weelderig uit.


Bladgoud tuinen Tuinen voor het echte leven. De boerderijtuin Gorssel valt op door zijn sterke concept, eenvoudige vormentaal en mooie verbinding van tuin en landschap, zo meldt de jury. Waardering is er voor de wijze waarop oude en nieuwe elementen en materialen zijn gecombineerd. Het is een “prachtige, rustige tuin, in perfecte harmonie met het landschap.


Tuinen die recht doen aan het karakter van een boerderij. Zelf ook een boerderijtuin laten realiseren? Heeft u inspiratie gekregen en bent u benieuwd.


Boerderijtuin Het begrip boerderijtuin staat voor een ontworpen tuin bij een boerderij.

Een boerentuin is een min of meer gegroeide tuin zoals die onder beheer van de boerin zelf tot ontwikkeling kwam. Bekijk hieronder foto’s van door Verbeek hoveniers aangelegde boerderijtuinen. In de oude situatie stond het weiland tot aan de voordeur. Tuinontwerp boerderijtuin in landelijke stijl dat bij ‘vroeger’ hoorde. Karakteristiek voor een gebied van boeren, dat wel.


Kortom een ontwerp voor een boerderijtuin maar dan met alle moderne gemakken van nu. En industriële elementen van staal en hout zoals een moderne pergola of overkapping. Meer informatie over boerderijtuinen door Hendriks Hoveniers. Wilt u meer weten over het laten ontwerpen, aanleggen en onderhouden van boerderijtuinen bij uw woning of boerderij?


Neem dan contact met ons op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts