donderdag 7 september 2017

Snelgroeiende haag bladhoudend

Boek uw Hotel in Hagen online. Reserveer online, laagste prijzen. Groot aanbod tuinartikelen online! Wij adviseren daarom een snelgroeiende haag die bladhoudend is.


Een eerste punt om over na te denken is de groeisnelheid van de haag.

Als u een jonge haag plant, dan zal deze nog laag en relatief kaal zijn. Als uw doel is om privacy te creëren is het wenselijk dat deze haag zo snel mogelijk hoog en vol groeit. Op deze manier blijft de haag het gehele jaar zichtdicht, en kunt u deze als ‘muur’ om de tuin gebruiken.


Buxusvervangers: de perfecte bladhoudende haagplanten. Andere bladhoudende haagplanten zijn de zogeheten buxusvervangers. Deze schitterende, wintergroene struiken zijn bijzonder elegant en breed inzetbaar.


Zo kunnen er zowel hoge als lage hagen mee worden aangelegd.

Daarnaast zijn veel buxus vervangers prima in creatieve vormen te snoeien. Deze bamboe moet maar om de paar jaar gesnoeid worden en is ook niet woekerend. Vereist geen wortelbegrenzer. Eind augustus zijn de meeste hagen volledig gestopt met groeien. Als u de hagen met een vlakke bovenkant door de winter wil loodsen dan kan u nog snoeien tot eind augustus.


Plaats aan het begin en aan het einde van de haag een paal en span daartussen een touw die je kunt gebruiken als leidraad. Welke snelgroeiende haag is bladhoudend ? Dan zijn onze kant en klaar hagen van snelgroeiende haagplanten iets voor jou! Deze hagen bestaan uit haagelementen waaraan haagplanten bevestigd zijn zoals de klimop en de klimhortensia.


Graaf een geul waarin de kant en klaar- haag past en sla aan beide kanten van een haagelement een paal waaraan je de haag bevestigt. Snelgroeiende haagplanten snoeien. Het snoeien van snelgroeiende haagplanten hoeft u absoluut geen moeite te kosten. Belangrijk is om zeker twee keer per jaar te snoeien, één keer in het najaar en nog een keer in het voorjaar, deze laatste snoeibeurt is er vooral voor om de haag mooi te houden in het groeiseizoen. Atypische ‘ hagen ’ Klimop tegen een afrastering of een strook bamboe vormen ook ‘ bladhoudende ’ hagen.


Ze groeien snel, zijn ijzersterk en blijven het jaar rond mooi groen.

Let wel op met klimop, die gedraagt zich op termijn behoorlijk invasief. Alle tuinartikelen shop je online. De beste keuze tegen lage prijzen! Dan is het verstandig een wintergroene haag of groenblijvende haag aan te schaffen. U kunt hiervoor verschillende haagplanten kiezen.


Een groenblijvende haag met snelgroeiend effect is hiervoor zeer geschikt. Uw groenblijvende haag met snelgroeiend effect. Met centimeter per jaar zijn coniferen zijn ware snel-groei kampioenen. Ze zijn ideaal voor een groenblijvende haag inclusief snelgroeiend resultaat. Snel een hoge haag met een kant-en-klaarhaag.


Gaan de snelgroeiende haagplanten jou eigenlijk nog niet snel genoeg, en wil je het liefst direct een mooie, robuuste haag in je tuin kunnen aanplanten? In ons webshop gedeelte zijn ook kant-en-klaarhagen verkrijgbaar. Nog specialer is kiezen voor een gemengde haag in welke je verschillende haagplanten kan combineren (bv. Photinia Red Robin met laurierkers of haagbeuk met veldesdoorn, enz.). Voor mensen met voldoende ruimte kunnen dubbele (strakke) hagen , al dan niet bestaande uit twee verschillende haagsoorten, prachtig en modern zijn.


Van snelgroeiende coniferenhagen zoals de Lawsoniana tot compacte bladverliezende hagen als Acer Campestre. Bladhoudende hagen zijn ook in de winter mooi maar verliezen jaar rond evengoed blad. Bladverliezende hagen geven in de winter meer licht in de tuin, maar men kijkt er dan.


In dit artikel ontdek je populaire soorten hagen voor in de tuin en hun eigenschappen. Snel naar: bladverliezende hagen – groenblijvende hagen – snelgroeiende hagen – prijs. Bekijk onderstaand overzicht voor rassen en maatvoeringen.


Geen tijd om ons te bezoeken?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts