woensdag 6 september 2017

Klimhortensia snoeien

Kwaliteit voor lage prijs. Is de klimhortensia te groot geworden? In de zomer erop zijn er dan geen bloemen, maar de plant overleeft deze ingreep wel.


Wil je een klimhortensia snoeien ? Snoei de plant eind juni, na de bloei.

De plant zal zich in dit deel weer mooi vertakken. Na vele jaren kan de klimhortensia aan de onderzijde kaal worden of te zwaar worden. Door flink terug te snoeien kan de plant weer mooi worden. De klimhortensia zal het jaar daarop dan zeker geen bloemen produceren. Beter is om elk jaar, gelijkmatig over de plant verdeel een aantal zijtakken in te korten.


Een klimhortensia is van nature zelfhechtend. Toch heeft een jonge plant in het begin wat ondersteuning nodig. Een jaarlijkse snoeibeurt in het najaar zorgt ervoor dat de klimhortensia mooi tegen de muur blijft groeien en goed bloeit.

Met groene groet, Geral Overbeek. Ook de uitgebloeide bloeiwijzen kun je afknippen, bij voorkeur na de winter. Klimhortensia ’s alleen snoeien om groei te beperken. Wanneer en hoe kun je een hortensia snoeien ? De hortensia is een prachtige bloeier die perfect is als borderplant, oeverplant of haag. Deze plant met de mooie kleurige bloemen is erg makkelijk in onderhou maar wel moet je de hortensia snoeien.


Tip: In onze shop vind je een uitgebreide selectie snoeischaren. Na de bloei kan u de klimhortensia in model snoeien. Laat je huis niet overwoekeren door deze sterke hortensia! Modeste vertelt hoe je hem moet snoeien.


En nog veel meer tips in haar cursussen tuinieren en. Hortensia die u wel snoeit : eenjarig hout. Maar voordat we we gaan, eerst iets meer over wanneer je het beste een hortensia kunt snoeien.


In een vorig artikel hadden we het over snoeien van lavendel. Alleen als hij te hoog of te breed wordt, knip je hem wat terug. Het einde van de winter is in zicht, het is nu echt wel tijd om tuinvoorbereidingen te treffen.

Denk eraan, een goede voorbereiding is de helft van het werk! Wilt u de mooie, grote bloempluimen dan kun je elk jaar snoeien tot op het onderste paar knoppen, of tot op de bodem. Indien men niet snoeit zal men zelfs meer bloemen krijgen, maar dan wel kleinere. SNOEIPERIODE: In de zomer na de bloei. Deze hortensia heeft als doel muren of schuttingen te beklimmen, snoei deze hortensia naar believen om hem in de toegemeten ruimte te houden.


Hydrangea petiolaris: de klimhortensia. Zo kan hij beter tegen vorst en droogte. En omdat de pluimhortensia op het jonge, eenjarige hout bloeit kun je hem gerust elk voorjaar flink terugsnoeien. Maart en april zijn hiervoor de beste maanden!


Als je jaarlijks snoeit , blijft de struik kleiner en worden de pluimen groter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts