vrijdag 8 september 2017

Steenmarter in huis geluid

Wat je ook zoekt, je vindt het bij Kabelshop. We krijgen regelmatig de vraag: „Kan een steenmarter geluid maken? Wanneer u een steenmarter in huis hebt, kan één steenmarter een behoorlijke herrie geven.


Steenmarters maken geluid en u kunt ze op verschillende manieren horen. Een steenmarter is namelijk een speels dier. Zo kan de steenmarter voor schade zorgen aan uw huis of een hoop troep maken.

Ook kan het soms lijken alsof u een inbreker in huis hebt door al het gerommel en geluid dat veroorzaakt wordt door de steenmarter. Hebt u een steenmarter in huis , dan is de kans groot dat u overlast hebt. Natuurlijk mag u de steenmarter uit u huis proberen te jagen. U mag echter nooit een steenmarter met gif bestrijden.


Lees hier hoe u een steenmarter kunt verjagen uit huis. Wanneer u de steenmarter voorgoed verjaagd hebt, vergeet dan niet de verblijfplaats goed schoon te. Bijzonder ergerlijk voor veel bewoners is het steenmarter geluid. Krabgeluiden en gerommel op de zolder zijn tekenen van de aanwezigheid van een steenmarter.


Ook steenmarter uitwerpselen en urinesporen en resten van karkassen wijzen op de ongenode gast.

Er komen steeds meer middelen op de markt op steenmarters uit uw omgeving te verjagen. Logisch eigenlijk want de steenmarter is in flinke opmars je krijgt dus vraag en aanbod. Echter is de steenmarter steeds meer aan het domesticeren. Licht, geluid of nare luchtjes waren vroeger het middel om de steenmarter te verdrijven.


Dit geluid lijkt op het geluid van een “inbreker op zolder”. Als de steenmarter angstig is kan deze schreeuwende, fluitende of piepende geluiden maken. Daarnaast kan een steenmarter ook tokkelen of mekkeren bij tevredenheid (net zoals een kat kan spinnen). Als steenmarters vechten kunnen ze harde, krijsende geluiden voortbrengen. Ook voor mensen die nog geen steenmarters in huis hebben, is het aan te raden om de buitenkant van het huis te inspecteren op openingen waarlangs een steenmarter naar binnen kan kruipen en ze dicht te maken om te voorkomen dat een steenmarter intrekt.


Neem je de juiste preventieve maatregelen dan is de kans op schade erg klein. Mocht u een steenmarter in huis hebben dan is de kans groot dat de geluiden pas na zonsondergang te horen zijn. Deze geluiden zijn zo luid en onverdraaglijk dat menig mens denkt dat er een inbreker in huis is. Niet te vergelijken met het geluid wat een rat of muis produceert. Stappenplan maken om steenmarter uit huis te.


Tip 3: Hoog geluid Er bestaat een apparaat dat een hoog geluid uitzendt, maar dat je als mens niet hoort. De steenmarter kan niet tegen het geluid en zal daarom een andere plek zoeken. Als je een steenmarter wil verjagen in huis , dan moet je eerst checken of de steenmarter nog wel in huis is.


Aangezien ze pas actief worden als het donker is, is de kans niet zo groot dat je ze overdag ziet.

Meestal zitten ze dan op een andere rustplaats, buiten je woning. Een marter in huis kan veel troep maken en daarnaast veel schade aanrichten en geluid maken. Ook kunnen hun uitwerpselen voor veel stankoverlast zorgen. Beter is het om te voorkomen dat er marters in uw huis komen en, als ze er toch zijn, ze op een diervriendelijke manier te vangen of verjagen. Hij neemt graag zijn intrek in spouwmuren, op zolders, tussen het dak, in schuren en in stallen.


Ze zien er schattig uit, maar o wee, als je te maken krijgt met een steenmarter : berg je dan maar. Jelte Zwerver uit Grootegast kan er inmiddels ook over meepraten. Wanneer een steenmarter een huis ingetrokken is zal er inderdaad bepaalde geluid ontstaan wat storend beschouwd kan worden.


Ze zullen aan bepaalde voorwerpen krabben en wanneer een steenmarter op de zolder loopt zal het storend zijn. Bovendien is het wettelijk verboden, omdat de steenmarter beschermd is. Je kunt de steenmarter beter op afstand houden.


Laat de vermoedelijke hoofdtoegang daarom nog even open. Zelfs op eilanden in de Middellandse Zee wordt de steenmarter gespot. De geluidsoverlast bestaat uit krabgeluiden en uit het geluid van beweging. Als je dit in huis hoort, is er een grote kans dat je een steenmarter in huis hebt.


Maar nu lees ik dat je ook harde geluiden kunt hebben door een steenmarter. Al een een tijd geleden hoorde ik een geluid in een tussenuur tussen huis en aangebouwde garage boven, soort krabben,. In de meeste gevallen mogen ze niet worden gevangen of gedoo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts