maandag 18 september 2017

Insecten encyclopedie

In veel landen is het eten van insecten normaal, maar in delen van de westerse cultuur zoals westelijk Europa niet. Ze komen in alle leefgebieden voor: van koude berggebieden tot tropische regenwou. Als je tegenwoordig informatie nodig hebt, ga je even zoeken op internet. Is je kind geïnteresseerd in dieren, aarzel dan niet om dit boek cadeau te geven. De meest complete verzameling links over insecten en ongedierte en het bestrijden ervan.


Entomologie is die tak van de zoölogie (dierkunde) die zich bezighoudt met de studie van insecten.

De vroegste schrijvers die zich met insecten bezighielden (Aristoteles en de 16e-eeuwers Albertus Magnus, Conrad Geszner en Moffett) beschreven van een reeks insecten alles wat ze ervan wisten. In vergelijking met runderen zijn insecten zelfs keer zo efficiënt. Slechts procent van het voeder dat in een vleeskoe wordt gestopt, wordt omgezet in vlees, terwijl dat bij insecten kan oplopen tot meer dan procent. ANWB Vogelgids van Europa - Paperback.


Ongedierte, zoals insecten , muizen en ratten, kan een plaag zijn in huis. De plaagdieren komen op eten af. Kevers en hun larven kunnen in diverse graanproducten gaan zitten.


Insectenplagen ontstaan door vocht en warmte. Niet zo gek van insecten , misschien vind je ze een beetje eng?

Aestivating, quiescent insects may be in cryptobiosis and highly tolerant to heat and drought. Diapause for aestivation, or summer diapause, serves not only to enable the insect to tolerate the rigors of summer but also to ensure that the active phase of the life cycle occurs during the favorable time of the year. Informatie over duizenden verschillende soorten dieren, planten en paddenstoelen die in Nederland voorkomen. Meer dan 600boeken te koop bij honderden verkopers. De stad is een niche, die ingenomen wordt door een diversiteit aan insecten , van specialisten tot generalisten, van exoten tot aangepaste inheemse dieren.


Op de EIS-dag belichten we de stad als leefgebied voor insecten : welke dieren leven er, waar leven ze en wat kunnen we betekenen voor ongewervelde dieren in de stad? Van veel groepen insecten is weinig bekend over het voorkomen en verspreiding. Van enkele groepen zoals dagvlinders, libellen en loopkevers is meer informatie beschikbaar. Leer 4insecten uit de hele wereld kennen.


Met algemene informatie over o. Schietmotten of Kokerjuffers. Naslagwerk over insecten , dat gekoppeld is aan een aparte website met extra informatie. De allerleukste insecten encyclopedie is een boek van D. Met korte teksten en veel kleurenillustraties. Vlinders Dagpauwoog, klein geaderd witje, kolibrievlinder, muntvlinder.


Wist je dat de grootste creaties op de wereld vaak gemaakt zijn door de kleinste dieren die er op onze. Rijk geïllustreerd overzicht van 4insecten uit de hele werel vergezeld van informatie over o. Bovendien: insecten kunnen alle hulp gebruiken.

Het gaat slecht met vlinders, bijen, kevers, vliegen en alle andere kleine dieren die erg belangrijk zijn voor onze natuur. Waarom is het verdwijnen van insecten zo rampzalig voor de natuur? Er zijn maar liefst minder insecten dan jaar geleden. Sommige vormen een risico vanwege hun beet of steek, andere omdat ze ziekten verspreiden of voedingsmiddelen verontreinigen. Weer andere brengen schade toe aan eigendommen of materiaal.


Technisch gesproken is de Rolspin (of de “Camel Spider”) een Spinachtige en dus geen insect , maar we willen je dit angstaanjagende beest niet onthouden. Ok, het perspectief van deze foto geeft natuurlijk niet een heel eerlijk beel maar deze spin kan toch zeker centimeter lang worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts