dinsdag 12 september 2017

Fruitboompjes in pot

Specialistisch advies nodig? De boom groeit vooral met opgaande takken, en kan dus met enige snoei goed als zuilpeer gehouden worden. Een zuilboom of ballerinaboom is een boom zonder zijtakken, waar de vruchten direct aan de stam groeien.


Doordat de boom zo klein blijft is hij goed geschikt om in pot te houden, of voor in de kleine tuin. De condo peer is zelfbestuivend. Heb je niet zoveel ruimte in de tuin of heb je enkel een balkon of terras?

Kies dan voor een mini-fruitboompje in pot. Ook voor kleine buitenruimtes zoals een kleine tuin, balkon of terras is er namelijk genoeg keuze. Zo worden er tegenwoordig steeds meer mini fruitbomen gekweekt die geschikt zijn om in pot te houden.


Intratuin: dé winkel voor Fruitbomen en Fruit struiken Voor in de tuin of op het terras Grootste assortiment Fruit planten. Houd fruitbomen in pot goed in de gaten. Als jonge pruimen- en kersenbomen nieuwe scheuten vormen, hebben ze wat extra water nodig.


Ook dwergbomen zullen profiteren van extra water in de lente en zomer. Bovenal: laat de potgrond goed opdrogen voordat je de plant weer water geeft (zonder dat de grond echt kurkdroog wordt). Een fruitboom die in een pot kan groeien wordt ook wel patioboom genoemd.

Het zijn echte fruitbomen, die op een laag stammetje staan. Houd voor een fruithaag van minitree of ballerina-appels een plantafstand van meter aan. Andere fruitbomen gaat wat minder omdat die teveel water vragen. Je moet niet een grote productie van fruitbomen in pot verwachten.


Omdat ze niet veel water tot hun beschikking hebben is de kwaliteit en het aantal vruchten altijd zeer laag. U kunt het hele jaar fruit planten, mits het niet vriest. In de periode november tot en met april worden veel bomen uit de volle grond - met kale wortels - aangeboden. Deze zijn voordeliger in aanschaf.


Rassen ballerina-appelbomen in ons assortiment. Aanbevolen ballerina-rassen zijn dik gedrukt. Niet alle soorten zijn zelfbestuivend. Veel van het patiofruit staat het liefst in de zon. Kies een zonnige plaats waar in ieder geval niet de hele dag schaduw komt.


U kunt gaan genieten van vers fruit uit uw eigen tuin. De fruitboompjes worden in pot geleverd. De levering van de bomen kan maximaal een week duren.


De bomen worden speciaal voor jou uit de grond gehaald bij de kweker en in pot of draadkluit gekweekt. Zodra de bomen klaarstaan zullen we contact met je opnemen voor een afleverafspraak.

Verzorg je MiniTree met liefde. Een goede verzorging van je MiniTree wordt in het najaar beloond met heerlijk fruit. Wij hebben diverse onderhoudsproducten in ons. Er gaat niets boven fruit uit eigen tuin.


Voor een fruitboom is bijna elke tuin wel geschikt, mits er genoeg ruimte voor is. Wij verkopen op Tuinplantenwinkel. Maar welke bomen zijn nou geschikt om in een pot te plaatsen?


Hieronder hebben wij een aantal mooie bomen geselecteerd die het goed kunnen doen in een pot. Door ze in een pot te planten blijven het kleine bomen. Je kunt natuurlijk ook overwegen om een struik in de vorm van een boom te snoeien voor een soortgelijk effect. Fruitplanten passen in iedere tuin.


Ze kunnen zelfs geplant worden in een pot voor op het terras of balkon. Bekijk het filmpje om inspiratie op te doen voor een mooie decoratieve pot gevuld met een fruitboompje en leuke onderbeplanting. Mail en offerte-aanvragen worden wel beantwoord.


Weet er iemand een boomkwekerij waar er fruitboompjes kunnen gekocht worden in pot of container. Liefst ergens in de buurt van Eger. Het taalgebruik is niet altijd even eenvoudig, niet alle vaktermen worden verklaard. Een interessant boekje dat ook bezitters van een balkon of een klein tuintje (met enige ervaring in het tuinieren) in staat stelt eigen fruitboompjes te.


Dus als je kunstmest wilt gebruiken, dan liever met regelmaat een klein beetje, dan in 1x veel. Voor fruit in een pot zijn ook de speciaal behandelde osmocote tabletten een optie. Dit is kunstmest in de vorm van tabletten, die geleidelijk aan zijn voedingsstoffen vrijgeeft. Probeer eens een zuilpeer, bosbessen, klimaardbeien, een mini kiwi, gele frambozen, goji bessen, appelmeloen of een dwergappel.


Zorg voor een ruime pot met gaten in de bodem en gebruik verse potgrond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts