vrijdag 8 september 2017

Gouden regen

Entdecken Sie die große Auswahl an Musik - Klassiker und aktuelle Top-Hits! De laagste prijs op Beslist. Tot deze familie horen bijvoorbeeld ook onze erwten en bonen. In mei en juni bloeit de gouden regen met een grote hoeveelheid van lange goudgele vlinderbloemtrossen. Vossii’ is door zijn lange goudgele trossen een bijzondere bloeiende Bloesemboom.


Gouden Regen boom Laburnum wat.

De gouden regen als boom of struik hoeft niet gesnoeid te worden. Hierdoor kan de boom verrotten. U kunt wel dood hout verwijderen. Voor die prachtige blauwe bloemtrossen moet je de blauweregen snoeien.


Als je het blauweregen snoeien goed bijhoudt, kun je lang genieten van de Wisteria. Een gouden regen is heel mooi in je tuin maar let wel op dat de peulen van de gouden regen giftig zijn voor mens en dier. Ja, gouden regen is wel een giftige plant maar bij mijn ouders stond er een zeer groot en hoog exemplaar en dat in de beloop van de kippen, eenden en ander pluimvee.


Als die dieren voldoende eten heben zullen ze die zaden,. Bovendien is het een boom die goed geschikt is in dit klimaat.

De stam is glad en bruin gekleurd. Een brede groeier met goede vertakking. GOUDEN REGEN Goudgele houtsoort met een bijzondere tekening. Het groene blad is drie-tallig.


Het witte spint steekt mooi af bij het kernhout en geeft een leuk contrast. Let wel: Wij kunnen niets bewerken of op maat maken. De Indische goudenregen (Cassia fistula) of trommelstokkenboom is een tot m hoge boom met een korte stam en een brede, losse kroon. Soms bloeit de boom meerdere malen per jaar.


In de bloeiperiode laat de boom. Er is ook een blauwe regen verkrijgbaar. Zaaien gaat wel, maar dan krijg je een wilde goudenregen die veel slechter bloeit.


Wil je er een planten ,ook dat geeft vaak het probleem van niet groeien. De grote gele hangende bloemtrossen geven het voorjaar kleur. Hij zaait zich gemakkelijk uit. Voor de lange wortels is het belangrijk dat de bodem goed doorlatend is.


Gunstig is een plek met halfschaduw. Deze boom is bekend om de lange trossen van gele bloemen welke het vormt. De goudenregen wordt zelden ouder dan jaar en groeit biezonder snel.

Als solitair is de struik op stam (kleine boom) of met meer stammen (struikvorm) te krijgen. Snoeien in het levende hout van de gouden regen veroorzaakt holten, waarin water zal blijven staan. Hij kenmerkt zich door lange gele trossen met bloemen die naar beneden hangen. In Thailand wordt de boom als nationaal symbool beschouwd. Van Snoeien gouden regen tot tuinaccessoires.


Ook handige informatie over bloembollen en planten. De bloei van de gouden regen is ongelooflijk mooi en hij wordt dan ook aangeplant voor zijn grote sierwaarde. Na de bloei verschijnen de giftige peulen. Vertalingen in context van gouden regen in Nederlands-Engels van Reverso Context: Volgend jaar maak ik daar wel eens een foto van.


Vaak slaan ze niet eens aan en gaan doo slaan ze wel aan dan groeien ze het eerste jaar niet, maar pas vanaf het tweede jaar komt er wat groei. Ook dan kan het nog wel een aantal jaren duren voordat hij in bloei komt. Het scheelt ook nog welk soort het is en hoe oud de plant is.


Heb je een niet al te grote tuin en is geel je lievelingskleur dan zal deze zeer rijk bloeiende kleine boom je zeker niet teleurstellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts