woensdag 4 oktober 2017

Forsythia planten

Forsythia planten

Hét online tuincentrum met meer dan 20. Kies zelf je afleverdatum! Online, open-access, multidisciplinary journal from Nature Research.


Including plant biotechnology, breeding, cell biology, development, genetics and more! Ruime keuze planten op beslist. Vergelijk hier aanbiedingen. Planten zie onze aanbiedingen! Houd bij het aanplanten een afstand van m. De beste tijd is toch wel maart – sept.


De struik bloeit al, als de meeste planten zelfs nog geen blad hebben. Wel zijn er twee stelregels: Knip je forsythia in ieder geval vóór juni zodat nieuwe takken nog uit kunnen groeien voordat de winter intreedt. Snoei een forsythia nooit in de winter, anders bloeit de heester komend jaar niet. Forsythia – Chinees Klokje. De gele of witte bloemetjes van het Chinese klokje verschijnen aan de nog kale takken en zijn een echte voorbode van de lente.


Forsythia planten

Je ziet ze bijna overal: in tuinen,parken,… Ook zijn ze erg geliefd bij de bloemschikkers! Houd er wel rekening mee dat het jaar duurt voordat de struik weer uitbundig zal bloeien. Over het algemeen zullen de takken die groen zijn het daaropvolgende jaar geel bloeien.


Koop forsythia ’s met gezonde, dikke scheuten en veel knoppen. Koop nooit forsythia ’s met gescheurde, geknakte of anderszins beschadigde takken. Snoei de plant niet in een bepaalde vorm. Laat de struiken op natuurlijke wijze groeien en bloeien. De jonge scheuten van vele planten zijn reeds mooi ontwikkeld maar nog niet verhout, ze stralen bovendien van groeikracht en vitaliteit.


Forsythia planten

De forsythia snoeien is een taak die je zeker niet mag overslaan wanneer de plant aan het eind van het voorjaar uitgebloeid is. In de loop der jaren zijn steeds meer verschillende planten in gebruik genomen als haagplant, vaak voor informele bloeiende hagen. In deze video zie je hoe je dat moet doen. Ruim gat maken, grond mengen met wat compost, de plant even in het water zetten en de kluit goed vochtig maken.


Na een paar jaar gaat de forsythia al minder goed bloeien. Dit is dan ook een plant die geschikt is voor regelmatig snoeien en. Maak, voordat u gaat planten , de grond goed los, er mogen geen harde lagen meer in zitten.


Na het graven van een plantgat, mengt u wat aanplantgrond door de aarde in het gat. Alle bestelde planten brengen wij ook naar de afhaalpunten, er is geen verschil in levertijd bij afhalen of bezorging aan huis. Let op: Er staan geen planten van Directplant op voorraad bij een ophaalpunt.


Uw planten worden pas bij de kwekers verzamel nadat uw bestelling is geplaatst, daarna worden ze bij een ophaalpunt bezorgd. Vormt ook een meer bossige, licht treurende vaasvormige struik en de bloemen zijn in vergelijking meer goudgeel. Als u de plaats bepaald heeft waar u de plant wilt planten , graaft u een gat, zodanig diep dat de gehele kluit van de Intermedia Spectabilis net onder het aardoppervlak blijft.


Dompel de plant voor het planten eerst onder water. Graaf een gat waar de kluit van de plant ruim in past. Als de bloei begint in het voorjaar kun je een goede basisbemesting geven. Bij aanhoudende droogte stelt de plant extra water op prijs. Lees ook eens het interessante artikel over planten water geven.


Gratis bezorging vanaf 5- Deskundig advies van specialisten. Bestel direct online of bezoek ons tuincentrum. Een laatbloeiende winterjasmijn en een vroegbloeiende forsythia kunnen gemakkelijk door elkaar gehaald worden. De bloembladeren van de winterjasmijn zijn echter vijf- tot zestallig en rond en van de forsythia viertallig en langer en spitser.


Forsythia planten

Het hart van de bloem van de winterjasmijn is vergroeid tot een buis (buisbloem) en bij de forsythia niet. Bekijk het product online of kom naar één van onze winkels! Dat gebeurt best direct na de bloei. Een oudere struik kan verjongd worden door bij de struik, na de bloei, de dikkere, oudere takken tot bij de basis weg te knippen.


Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts