donderdag 21 december 2017

Keerklep waterleiding

Geen last van overstromingen. Groot assortiment terugslagkleppen. De terugslagkleppen specialist: Leidingshop. Eenvoudig bestel snel in huis. Bespaar tot wel via kiesproduct.


Alle merken Stopkranen online!

Voor de laagste prijs op beslist. Of voorkomt dat dit in uw drinkwater terechtkomt. Onder de noemer vervuild water valt vanzelfsprekend ook een legionellabesmetting. Keerkleppen controleren is dus ook erg belangrijk!


Bij een defect aan uw keerkleppen kan het water vrij terugstromen naar uw leidingen, met alle gevolgen van dien. Drinkwaterbedrijven, installateurs, leveranciers van gevaarlijke toestellen en eigenaren van leidingwaterinstallaties. De jaarlijkse controle op de keerkleppen daarmee uitgevoerd.


De controleerbare EA keerkleppen kunnen zowel in binnenhuisinstallaties als in andere applicaties worden toegepast. Het dient aanbeveling om een cv-ketel met service-afsluiters uit te voeren.

Wanneer er onderhoud moet worden gepleegd is het niet nodig om het systeem af te tappen. Bij onder andere brandslanghaspels en professionele koffiezetapparaten is een controleerbare keerklep verplicht. De waterleiding voor die brandhaspel is veel groter van diameter dan het gewone waterleiding circuit, om voldoende water bij een brand te kunnen leveren.


Ik vind het dus niet zo gek om hier streng op toe te zien, je rolt meestal de slang niet zo goed op. En als er dan eens brand zou uitbreken heb je kans dat je je nek breekt over die niet of slecht opgerolde slang. Drukregeling van een hydrofoor - Off topic. Is het verplicht een keerklep te plaatsen op alle.


Mijn tip is dus, gebruik zo weinig mogelijk keerkleppen in huis. Wildkamp helpt u graag verder! Vanaf dag knalt het door het huis bij watervraag.


De keerkleppen zijn in alle posities te installeren en voorzien van het Kiwa keurmerk. De nominale werktemperatuur is °C, de keerkleppen kunnen een piektemperatuur aan van maximaal °C gedurende uur per dag afhankelijk van de druk. Komt er uit de steekproef een defect boven water, dan moeten alsnog alle keerkleppen gecontroleerd worden. Een keerklep met EA beveiliging is een eenvoudig controleerbare keerklep. Aanbevolen wordt kontakten met geleidende verbindingen te vermijden en een afstand van tenminste mm tussen elektrische leidingen en waterleidingen aan te houden.


Terugslagkleppen voorkomen het terugstromen van gassen en vloeistoffen. Een terugslagklep biedt doorgang aan een medium in één richting. Indien het automatisch vulsysteem met Kiwa-merk Waterleiding Technisch Veilig (WTV), niet direct op de doorstromende leiding wordt geplaatst, dan adviseren wij om aanvullend binnen 150mm van de doorstromende leiding een afsluiter met terugstroombeveiliging type EA te plaatsen.

Er is sprake van een terugstroombeveiligingseenheid als de keerklep is voorzien van de voor de goede werking en controle noodzakelijke randapparatuur. De EA is een controleerbare keerklep. Het beheer en onderhoud van een keerklep is van groot belang voor het optimaal functioneren van de keerklep. De keerklep zorgt ervoor dat het verontreinigd water wat gebruikt wordt door het apparaat niet terug kan stromen in de waterleiding. Met een keerklep kan er bijvoorbeeld geen verontreinigd water van de vaatwasser in een koffieapparaat stromen.


Wanneer je een kraan met keerklep monteert gebeurt dat niet. Hoe kan je zien of er een keerklep in een wasmachinekraan zit?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts